Interjú Andrew Filev vezérigazgatóval.

A Szovjetunióban született, szegény városi gyerekként első számítógépeit maga tákolta össze, felnőttként Amerikába vándorolt és mára a Szilikon-völgy egyik meghatározó vállalkozója lett. Az általa igazgatott Wrike egyedi vállalati kollaborációs megoldást kínál és óriási növekedésével hívja fel magára a figyelmet, miközben olyan cégek használják szolgáltatását, mint az Airbnb. Épp a szomszédos Prágában nyitnak irodát, és hazai pályakezdőket is céloznak nyílt fejlesztői versenyükkel. Andrew Filevet, a Wrike vezérigazgatóját kérdeztük.

Észak-Kaliforniában az Év Vállalkozója díjjal jutalmazták idén, ráadásul a Silicon Valley Business Journal „40 Under 40“ (Negyven negyven év alatti) listájára is felkerült, annak ellenére, hogy Szovjet-Oroszországban született és nőtt fel. Befolyásolta-e és hogyan szovjet-orosz háttere az üzletről való gondolkodását?

Zűrös gazdaság jellemezte a kort, amiben felnőttem. Hétéves voltam, amikor a Szovjetunió összeomlott, majd a 90-es években lettem fiatal felnőtt. Egy önmagát modernizálni és újraépíteni próbáló országban nőttem fel. Mint jónéhány gyerek ebben az időben, odavoltam a számítógépekért, de a szüleim anyagi helyzete miatt egy PC óriási luxuskiadás lett volna a családnak, ezért a saját számítógépemet kezdtem el építeni mindenféle alkatrészekből, amikhez hozzájutottam.

Ha olyan helyen nősz fel, ahol a hiány uralkodik minden szinten, a korlátozottság előbb-utóbb rákényszerít a leleményességre, amit később megtanulsz értékelni. Ez egy nagyon fontos lecke az életemben, ami a mai napig sokszor visszaköszön a vállalkozói pályámon. Hiszek abban, hogy mindent ki kell próbálni, viszont teljesen csak akkor megyek bele egy üzletbe, ha arról bebizonyosodott, hogy jövedelmező lesz. Szintén fiatalon tanultam meg értékelni mindazt, amim van. Talán ebből következik, hogy maximálisan hiszek abban, hogy a legjobb vevőszolgálatunk kell, hogy legyen, ami elkötelezetté teszi felhasználóinkat a márkánk iránt.

2014. és 2017. között a Wrike 443 százalékkal növelte felhasználói számát olyan nagy üzleti partnerek körében is mint az Airbnb, a Delonghi Group, a Bonnier, vagy a Sotheby’s. A cég gazdasági teljesítménye ugyanebben az időszakban 539 százalékkal nőtt, minek következtében a Deloitte Fast 500 listájára is felkerült. Mi különbözteti meg a Wrike platformját a többi kollaboratív platformtól?

Először is a Wrike az egyetlen olyan nagyvállalat-kompatibilis kollaboratív platform, amit nagyon könnyű bevezetni, ugyanakkor bármilyen munkastílushoz és munkafolyamathoz igazítható teameken és osztályokon keresztül. Továbbá, teljessé teszi a felhő kollaborációs eszköztárat és a vállalati teamek számára lehetővé teszi a kontrollt saját digitális munkafolyamataik felett, valamint teljesen átalalkítja a munkafolyamatokat azáltal, hogy segíti a teameket abban, hogy arra koncentráljanak, ami a legfontosabb. Emellett átlátható folyamatokat teremt, és megkönnyíti a külső vállalati partnerek bevonását a vállalati munkafolyamatokba. Integrálható az ismert munkaeszközökkel az Adobe Creative Cloudtól, a Salesforce-on át a NetSuite-ig. Mindent átfogó, hatékony megoldás, amit nap mint nap teszünk még hatékonyabbá.

Miért Prágát választották az új nemzetközi iroda helyszínének? Mik a céljaik az új munkaerő felvételében?

Amelett, hogy Prága fantasztikus és virágzó város, jól kiegészíti a dublini irodánkat, ráadásul egy csomó jó egyetem is van a közelben. A új kollégák felvételével kapcsolatban elég ambíciózus céljaink vannak. Még az idén szeretnénk felvenni 80 új kollégát, illetve szeretnénk elérni a 250 főt a következő pár évben. Főként sales-es, vevőszolgálatos, kutató-fejlesztő, dizájner, termékmenedzser és természetesen szoftverfejlesztő kollégákat várunk. Ezért hirdettük meg és invesztálunk sokat a Work, Unleashed 2019 fejlesztői versenybe. Szabad ajánlásokat várunk a platformunk bővítésére pluginek, applikációk, kiterjesztések formájában. Magyarországról is számítunk a tehetséges pályakezdő programozók, dizájnerek, termékmenedzserek jelentkezésére. A nagyobb siker érdekében maximum négyfős fejlesztői csapatok is jelentkezhetnek, hogy hatékonyabban tudjanak artikulálni egy-egy problémát és az arra javasolt megoldásukat.

Work, Unleashed 2019

A Work, Unleashed 2019 "hackathon" minden magában tehetséget és affinitást érző fejlesztőnek, dizájnernek és termékmenedzsernek, illetve csapataiknak nyújt lehetőséget Magyarországon, továbbá tíz környező európai országban (Fehéroroszország, Bulgária, Horvátország, Csehország, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna).

Minden nevező csapatnak a Wrike jelenlegi verziójára támaszkodva kell egy vagy több problémát megjelölniük és arra a jelenleginél jobb megoldást nyújtaniuk. A pályázatok leadásának határideje 2019. augusztus 12.

A tíz legjobb csapatot augusztus 20-án jelentik be, akiket a cég az utolsó fordulóban Prágában versenyeztet majd. A végső eredményhirdetés szeptember 19-én lesz.

További információ a hackathonról: https://www.learn.wrike.com/wrike-work-unleashed-contest

 

Közösség & HR

Teljes szellemmódot ígér McAfee újabb vállalkozása

Az informatika botrányoktól övezett örökifjú fenegyereke ezúttal egy lekövethetetlen mobilnetes szolgáltatással igyekszik megváltani a világot.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.