A mikroblogszolgáltató szánja-bánja, hogy "véletlenül" simán felhasználta hirdetési rendszerében a biztonságos beléptetéshez megadott telefonszámokat.
Hirdetés
 

Újabb csúnya, adatkezelési ügy látott napvilágot tegnap, amely valamely nagy internetes vállalathoz kötődik. A Cambridge Analytica-botrány óta leginkább a Facebookhoz szokták az ilyesmit kötni, de most a Twitter tett róla, hogy ne csak a rivális neve forogjon a témában.

Biztonságos reklámelhelyezés

A Twitterre regisztrálóknak a szolgáltató felajánlja (sőt melegen ajánlja) a kétfaktoros azonosítás élesítését a belépés biztonságosabbá tételére. Ehhez azonban a személyes adataira és virtuális alteregójára fokozottan ügyelő netezőnek természetesen meg kell adnia a telefonszámát is, hogy a cég oda küldhesse a jogos belépést igazoló kódot.

Azonban egy tegnapi blogbejegyzésből kiderül, hogy a Twitter csak nemrégiben fedezte fel, hogy ezeket az adatokat bizony nem csak biztonsági célból használták. Az írás szerint a felhasználók levélcímeit és telefonszámait összepárosíthatták a cég Tailored Audiences és Partner Audiences elnevezésű hirdetési rendszerében. Ezek lehetővé teszik a reklámozó partnereknek, hogy a Twitteren futó kampányukat az általuk vagy egy harmadik fél által megadott marketinglistával.

Arról, hogy ebbe mégis miként keveredhettek bele a biztonsági funkciók miatt megadott emailcímek és telefonszámok, nem igazán adott felvilágosítást a vállalat. Sőt azt is közölte, hogy fogalma sincs arról, hány ember lehet érintett az ügyben. Cserébe viszont nagyon sajnálják a dolgot, és szeptember közepén meg is oldották, hogy a továbbiakban ilyen csúnyaság ne folyhasson a saját rendszerükben.

Mindenkinek rossz

Mondani sem kell, hogy az ilyen esetek egyáltalán nem tesznek jót senkinek. Az éppen kukoricára térdelő vállalat renoméját bizonyosan nem javítja, de ez legyen az ő bajuk. A nagyobb probléma, hogy ez és más hasonló ügyek is akadályozhatják a biztonságtudatos internetezés elterjedését. Hiszen miért is adja meg egy felhasználó legfontosabb személyes adatait egy szolgáltatónak, ha az a biztonságos működés biztosítása helyett készakarva vagy éppen hanyagságból, más célokra használja fel azokat.

Biztonság

Már készül a Firefox többnyelvű fordítómotorja

Ráadásul sokkal biztonságosabbnak ígérkezik, mint a Google megoldása. Persze épp ebben rejlik a korlátja is.
 
Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.