A francia vállalat ottani érdekeltségeit helyi vezetőségnek átadva szabadul meg az egyre rizikósabb csomagtól.

Megállapodott a Schneider Electric az oroszországi menedzsmenttel a nagyvállalat helyi érdekeltségeinek eladásáról - tudatta a cég egy tegnap nyilvánosságra hozott rövid közleményben.

A lépés nem tekinthető váratlannak, mivel a francia gyártó már április végén jelezte, hogy így kívánja leépíteni ottani jelenlétét. A vállalat akkor és most is azt hangsúlyozta, hogy rendezett átadást tervez, és forrásokat különít el arra, hogy 3500 oroszországi és fehéroroszországi alkalmazottját támogassa a folyamat során.

Az orosz leányvállalat értékesítése, valamint az Oroszország ellen az ukrajnai invázióra válaszul hozott nemzetközi szankciók miatt a francia technológiai nagyvállalat 300 millió eurós értékvesztéssel kalkulál. Oroszország a Schneider Electric globális értékesítésének mintegy 2 százalékát teszi ki.

A vállalat a tranzakció kapcsán emlékeztetett arra, hogy az érintett régiókban az új beruházásokat, valamint az Oroszországba és Fehéroroszországba irányuló új projektmegrendelések teljesítését már februárban felfüggesztette.

Menekülnek, amíg lehet

A nemzetközi szankciók miatt Nyugat felé egyre jobban elszigetelődő Oroszországból számtalan vállalat részben vagy teljesen kivonult már az elmúlt hetekben, hónapokban - köztük jó pár, technológiai iparban érdekelt szereplővel. Legutóbb például a Cisco döntéséről számoltunk be, miszerint a hálózati óriás teljes egészében felszámolja orosz és fehérorosz operációját.

Azt, hogy a távozó cégek listája az utóbbi napokban mintha a korábbinál gyorsabb ütemben bővülne, sokan egy várhatóan hamarosan élesedő helyi törvénymódosítással hozzák összefüggésbe. Ez a beszámolók szerint bizonyos körülmények között lehetővé tenné az orosz államnak, hogy rátegye a kezét külföldi tulajdonban lévő helyi vagyonelemekre, illetve büntetőjogi szankciókat is kivethetne a tulajdonosokra.

Piaci hírek

Egy holland kutató 25 dolláros kütyüvel hekkelte meg Elon Musk Starlinkjét

A Las Vegas-i Black Haten mutatta be a módszert. Az űrnet teljes javítására még várni kell, de kárenyhítés már történt.
 
A felhő térfoglalása és a ransomware-támadások elszaporodása sok szervezetet rákényszerít, hogy újratervezze a mentési és helyreállítási infrastruktúráját.
A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.