Közösen dolgoznak a vezeték nélküli konnektivitás fejlesztésén, ami először a Ryzen Pro 6000 csipekkel and Qualcomm FastConnect 6900 lapkáival szerelt noteszgépekben jelenik meg.
Hirdetés
 

Az AMD és a Qualcomm hagyományos együttműködésének keretei között a FastConnect 6900 vezeték nélküli modult is optimalizálja az üzleti laptopokba szánt Ryzen Pro processzorokhoz, illetve az arra épülő platformokhoz. Az AMD vonatkozó közleménye szerint a FastConnect 6900 rendszerrel a legújabb Ryzen processzorokkal működő gépeken javul a videokonferenciák minősége, csökken a késleltetés és növekszik a kapcsolat megbízhatósága. A Wi-Fi 6 és 6E csatlakozás biztosítja a Windows 11 rendszer alatt engedélyezett, fejlett vezeték nélküli képességeket, sőt a FastConnect ennél is többet kínál a vállalati felhasználásban.

A rendszergazdák ugyanis kihasználhatják az AMD Manageability Processort, illetve a FastConnect támogatását csaknem három tucatnyi, széles körben használt DASH-profilhoz is az AMD-platformok távoli felügyeletében. A gyártó ezzel egy integrált, használatra kész megoldást ígér a vállalati ügyfeleknek, ahol a hibrid munkavégzéssel járó feladatok ma már csaknem mindenhol a rendszergazdák tevékenységének jelentős részét adják. Az első ilyen csipek az AMD Ryzen Pro 6000 sorozatú processzorok lesznek, amelyek olyan új generációs Windows 11-es PC-kben jelennek meg, mint a Lenovo ThinkPad Z vagy a HP EliteBook 805-ös gépeken.

A közlemény kiemeli, hogy a FastConnect mellett ezek a csipek erős, nagy teljesítményű és nagyobb akkumulátor-élettartammal működő gépeket tesznek lehetővé, amire az üzleti laptopok felhasználóinak szüksége van. A Qualcomm illetékes alelnöke szerint ez az első lépés a két vállalat arra irányuló együttműködésében, hogy biztosítsák a magas színvonalú vezeték nélküli kapcsolatot az AMD mobil számítástechnikai útitervének megvalósításában. Itt érdemes megjegyezni, hogy az AMD Manageability Processort a laptopgyártóknak külön engedélyezniük kell, vagyis attól, hogy egy laptop az új csipeket használja, még nem biztos, hogy rendelkezik is ezzel a funkcióval.

A Lenovo ThinkPad Z és a HP EliteBook 805 laptopokat a legutóbbi CES-en jelentették be, és várhatóan már ebben az évben megjelennek a boltokban.

Mobilitás

Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist

A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.