Közösen dolgoznak a vezeték nélküli konnektivitás fejlesztésén, ami először a Ryzen Pro 6000 csipekkel and Qualcomm FastConnect 6900 lapkáival szerelt noteszgépekben jelenik meg.

Az AMD és a Qualcomm hagyományos együttműködésének keretei között a FastConnect 6900 vezeték nélküli modult is optimalizálja az üzleti laptopokba szánt Ryzen Pro processzorokhoz, illetve az arra épülő platformokhoz. Az AMD vonatkozó közleménye szerint a FastConnect 6900 rendszerrel a legújabb Ryzen processzorokkal működő gépeken javul a videokonferenciák minősége, csökken a késleltetés és növekszik a kapcsolat megbízhatósága. A Wi-Fi 6 és 6E csatlakozás biztosítja a Windows 11 rendszer alatt engedélyezett, fejlett vezeték nélküli képességeket, sőt a FastConnect ennél is többet kínál a vállalati felhasználásban.

A rendszergazdák ugyanis kihasználhatják az AMD Manageability Processort, illetve a FastConnect támogatását csaknem három tucatnyi, széles körben használt DASH-profilhoz is az AMD-platformok távoli felügyeletében. A gyártó ezzel egy integrált, használatra kész megoldást ígér a vállalati ügyfeleknek, ahol a hibrid munkavégzéssel járó feladatok ma már csaknem mindenhol a rendszergazdák tevékenységének jelentős részét adják. Az első ilyen csipek az AMD Ryzen Pro 6000 sorozatú processzorok lesznek, amelyek olyan új generációs Windows 11-es PC-kben jelennek meg, mint a Lenovo ThinkPad Z vagy a HP EliteBook 805-ös gépeken.

A közlemény kiemeli, hogy a FastConnect mellett ezek a csipek erős, nagy teljesítményű és nagyobb akkumulátor-élettartammal működő gépeket tesznek lehetővé, amire az üzleti laptopok felhasználóinak szüksége van. A Qualcomm illetékes alelnöke szerint ez az első lépés a két vállalat arra irányuló együttműködésében, hogy biztosítsák a magas színvonalú vezeték nélküli kapcsolatot az AMD mobil számítástechnikai útitervének megvalósításában. Itt érdemes megjegyezni, hogy az AMD Manageability Processort a laptopgyártóknak külön engedélyezniük kell, vagyis attól, hogy egy laptop az új csipeket használja, még nem biztos, hogy rendelkezik is ezzel a funkcióval.

A Lenovo ThinkPad Z és a HP EliteBook 805 laptopokat a legutóbbi CES-en jelentették be, és várhatóan már ebben az évben megjelennek a boltokban.

Mobilitás

Nagy tempóban hajt ki a mobilok új szegmense

A hajlított kijelzőjű telefonok az elkövetkező néhány évben óriási lendülettel gyarapíthatják egyelőre vékonyka piaci tortaszeletüket.
 
A vállalatoknak egy-egy speciális feladatra, új projektre bizonyos esetekben gazdaságosabb és eredményesebb külső erőforrásokat bevonni, mint a főállású munkatársakra bízni a munkát.

a melléklet támogatója a Hays Hungary

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.