A Információs Társadalom Parlamentje rendezvény küldetése, hogy fórumot adjon a párbeszédnek, amelyre a szervezők várják minél több civil szervezet, költségvetésből gazdálkodó szerv és vállalkozás képviselőit.

Az Informatika a Társadalomért Egyesület június első két napján a Parlamentbe várja mindazon szereplőket, akik munkájukkal hozzájárulnak az infokommunikáció társadalmi előnyeinek kiaknázásához. A szervezők a civil szervezetek és költségvetési szervek számára ingyenes rendezvényre a versenyszféra képviselőit is várják, hogy minél szélesebb körű párbeszéd alakulhasson ki az infokommunikáció társadalomra gyakorolt jótékony hatásairól, és a lehetségek kiaknázási módjáról.

Tessék interpellálni Az első nap a nyitóelőadásokat követően a résztvevők parlamentáris formában kérdéseket tehetnek fel a kormányzati döntéshozóknak az információs társadalom építésének kérdéseiről, ismertethetik a témával kapcsolatos álláspontjukat, bemutathatják szervezetüket.

A második napon a plenáris előadásokat követően a résztvevők öt interkatív szekcióbeszélgetés közül választhatnak: a rövid témafelvezetéseket követően a szervezők a résztvevők hozzászólásaira, vitájára épülő hasznos eszmecserében bíznak.

Az esemény valamennyi elhangzott felvetéséről és megállapításáról szakmai összefoglaló készül, amely az egyesület reményei szerint iránymutató lesz a jövőbeni döntésekhez.

Idén interneten is lesz népszámlálás
Nemzeti Elektronikai Kerekasztal alakult

Űrből vezérelt reklámkampányokkal operálnak Japánban

Bejött a káposztaföldek tesztjellegű műholdas monitorozása, így várhatóan kiterjesztik a japán űrügynökség és a Dentsu marketingcég partnerségét.
 
Hirdetés

A VR szemüveg nem csak a szórakoztatóipart forradalmasítja

A virtuális valóság világa folyamatosan fejlődik. Az új technológiák és a fejlesztések segítségével a felhasználók eddig soha nem tapasztalt módon merülhetnek el a digitális élményekben. Ebben a cikkben bemutatjuk a VR szemüvegek típusait, és azt is végigvesszük, hogy milyen áttöréseket hozott a virtuális valóság az élet különböző területein.

Bejelentési kötelezettségük elmulasztása, és a szabályoknak való sorozatos meg nem felelés komoly pénzbírságot vonhat maga után.
Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.