Továbbra is jelentős az IT-iparban a munkaerőhiány, ráadásul olyan új munkakörök is megjelentek, amikre még nincs szakember Magyarországon. Itt a Hays fizetési elemzése.

Szinte minden területen növekednek a fizetések a magyar IT-iparban, de már kisebb tempóban, mint a korábbi években. Ugyanakkor felértékelődtek a más jellegű juttatások, például az összetett cafeteria, a sportolási lehetőség, a motiváló bónuszrendszer, az otthonról dolgozás lehetősége, a részvényopció, a céges autó (elsősorban vezetői szinteken). A munkavállalók tudatosabb karrierépítésére utal, hogy ma már egy jól kidolgozott karrierút is sokat számít akkor, amikor a jelöltek döntést hoznak, hogy belépnek-e egy munkahelyre – írja a Hayes idei Salary Guide Survey 2018 jelentése.

Bár a tanulmány a gazdaság minden területével (szolgáltatások, pénzügy, gyártás stb.) foglalkozik, az alábbiakban az informatikai szektorra fókuszálunk.

Az új szakmák már itt vannak, de szakember még nincs

Egyre több nyitott pozíció van a magyar IT-s munkaerőpiacon adattudományi és IoT területen, sőt olyan szakmák is vannak – például a funkcionális programozási nyelvek –, amelyeket már keresnek a cégek, de elérhető szakember egyelőre nemigen akad. Ennek egyenes következménye, hogy aki ilyen téma szakértője, jobb alkupozícióban van.

De nem csak ezek az új szakmák jelentenek magasabb fizetést. A tanulmány szerint a fizetések emelkedése a legkeresettebb területeken – a tanulmány példaként a Java, C#, JavaScript programozást és az automatizált tesztelést említi – is megfigyelhető, de már nem ugrásszerű. Ráadásul a fizetés mellett egyre többet nyom a latba a komplex juttatáscsomag (cafeteria, bónuszrendszer stb.).

Változott a felkészültséggel szembeni igény is, amit a tanulmány részben az iparágban tapasztalgató magas fluktuációval magyaráz. Mivel a keresett szakemberek könnyen váltanak munkahelyek – és gyakran iparágak – között, egyre szerteágazóbb tapasztalatokat szereznek, de a vállalatok igénye is ebbe az irányba tolódik. A cégek szívesebben alkalmaznak olyan fejlesztőt, akik több iparágban is megfordult, és sokféle projektben szerzett tapasztalatot, mint egy olyan szeniort, aki egy konkrét technológiával foglalkozott évekig.

Az oktatás lassan követi a technológiát

Bár a tanulmány nem mondja ki, de sejteti, hogy a változó igényeket az utóbbi években felfutó képzési ipar csak részben elégíti ki. Jó az, hogy egyre többen látnak perspektívát az IT-szakmákban. A különböző programozóakadémiák – Codecool, Green Fox Academy stb. – más szektorban dolgozó szakember átképzésében is részt vesznek. De hiába választják egyre többen az IT-s pályákat, a mély szakértelemmel rendelkezők megtalálása egyre nagyobb kihívást jelent a cégeknek – fogalmaz a tanulmány.

 
Hays Salary Guide 2018 – fejlesztés
Infogram


Megjegyzendő, hogy a legsikeresebb nemzetközi példáknál is a cégek célzott képzésekre kapcsolódnak rá, hogy a saját igényeikhez igazított képzések során választhassák ki a számukra legmegfelelőbb szakembereket. Az egyik legsikeresebb alternatív oktatási startup, az Udacity, amely már 2015-ben meghaladta az 1 milliárd dolláros piaci értéket, még az oktatási anyagait is a hallgatókat foglalkoztatni kívánó cégek segítségével állítja össze.

Tettünk egy kísérletet arra, hogy a Hays adataiból kimutassunk tendenciákat. Az adatok összehasonlítását nehezíti, hogy az egyes években az adatokat eltérő bontásban és részletességgel közli a Hays tanulmánya, még a tavalyi kutatás is sokkal kevésbé részletes, mint az idei. Így csupán néhány olyan szakma van, amelynél többé-kevésbé nyomon követhető a változás.

Mi nőtt, és mennyit?

Az adatokból az derül ki, hogy a fizetések növekedése nem minden területet érint azonos mértékben. Azokban a pozíciókban, melyekben három-négy éve is magas fizetések voltak, jellemzően nem történt markáns változás.

Egy SAP-tanácsadó tipikus fizetése már 2012-ben 1,1 millió forint volt, és nagyjából 800 ezer forintnál indult. A legfrissebb adatok szerint egy öt évnél régebb óta területen dolgozó szenior tanácsadó tipikus fizetése 1,2 millió forint. A köztes években azonban lényegében nem változott a 2012-es szinthez képest.

Ugyanakkor egy kezdő szoftverfejlesztőnek 2012-ben 260 ezer forint körüli fizetést kínáltak, de a legmagasabb ajánlat is 310 ezer forint volt. A legfrissebb tanulmány szerint ugyanez most 400 ezer és 600 ezer forint között van. A fejlesztési vezető, illetve vezető fejlesztő, architekt fizetése 650-900 ezer forint volt 2012-ben. A Hays legfrissebb adatai szerint a legalacsonyabb fizetés is 850 ezer forint. Ez azonban a programozási nyelvtől is függ. Míg C/C++-fejlesztőknél ez az alsó szint, addig Java-fejlesztőknél már 1,1 milliónál indulnak a fizetések. A felső szint pedig 1,3 millió (frontend-fejlesztő).

 
Hays Salary Guide 2018 – növekedés
Infogram


2015-ben jelent meg a Hays összesítésében az adattudományi terület. Akkor egy már néhány éves tapasztalattal rendelkező vagy szenior adattudós fizetése 800 ezer forintnál kezdődött, és a csúcs 1,1 millió forint volt. A tipikus fizetés azonban az alsó határhoz közelített (850 ezer forint). A legfrissebb adatok szerint egy szenior szakember havi bére 1,1-1,4 millió forint (a jellemző: 1,2 millió). Viszont aki ilyen területen vezető pozícióba kerül, akár 1,6 milliót is kereshet.

Közösség & HR

Rugalmasan korlátos csomagokra váltott a Telenor

Az új kézbe került szolgáltatónál a vezetőség után a terifacsomagoknál is frissítenek. A korlátlan adatforgalmat jó áron biztosító Hello Data megy, helyébe rugalmasabb, de drágább konstrukciók lépnek.
 
Hirdetés

Az ipar digitalizációja a munkaerőpiacot is átformálja

A digitalizáció, amely hamarosan az élet minden területét áthatja, a legelsők között az ipar újabb forradalmát indította el. A folyamat újfajta tudással felvértezett szakembereket igényel. Őket várja folyamatosan bővülő budapesti Industry X.0 csapatába az Accenture is.

Hirdetés

Gépek között, avagy az API kommunikáció rejtett buktatói

Az API kommunikáció biztonsági aspektusaira egyelőre nincsenek egzakt válaszok, de a Balasys megoldása segít a kikerülhetetlenné váló, API-k által jelentett biztonsági kockázatok kezelésében.

A fintech vállalkozásokat helyzetbe hozó európai uniós direktíva általánosságban nem ront a biztonsági helyzeten a bankok szerint. Bizonyos támadási formák azonban elszaporodhatnak, ha nem vigyázunk.

a melléklet támogatója a Balasys

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.