A Maven Seven Zrt. (Maven7), melynek Barabási Albert-László az egyik társalapítója, Bostonban nyitotta meg első amerikai kirendeltségét.

Bostonban nyitotta meg első amerikai irodáját a Maven Seven (Maven7), melytől a cég nemzetközi jelenlétének erősítését és méretének gyors növelését várják. A cégről viszonylag keveset lehet hallani Magyarországon, pedig rövid idő alatt a hálózatkutatás – valamint az eredmények alkalmazása – terén alatt nemzetközileg is ismert és elismert céggé nőtte ki magát. Idén februárban a Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. mintegy 170 millió forintot fektetett a cégbe és szerzett így kisebbségi részesedést.

A cégben rejlő potenciálra már az alapítók összetétele is garancia. Tudományos tanácsadóként is részt vesz a cég munkájában Barabási Albert-László, a Harvard és a Northeastern Egyetem professzora, valamint Vicsek Tamás akadémikus, akinek kutatásairól, a madárrajként repülni képes önszerveződő drónjairól készült videót a világ legrangosabb tudományos folyóirata, a Nature is bemutatta online oldalán (lásd a lenti videót).

A Maven7 elsősorban a hálózatkutatás elméleti eredményeit kívánja felhasználni szervezetfejlesztésre. Az OrgMapper nevű HR eszközük a szervezetek belső kapcsolati hálózatát feltárva igyekszik hatékonyabbá tenni a működést. Segít a tehetségek kiválasztásában, a csapatépítésben, a tudásmenedzsmentben, a változásmenedzsmentben stb. azáltal, hogy például feltérképezni a stervezeten belüli tudásáramlást.

"A Maven7 attól tud újat és egyedit nyújtani, hogy a hálózatkutatás legújabb eredményeit építi be üzleti megoldásaiba, melyhez elengedhetetlen a tudományos szférával ápolt intenzív kapcsolat" – jellemezte a cég vezérigazgatója, Ruppert Péter a Maven7 legfontosabb piaci előnyét.

Az amerikai székhely kiválasztásában fontos szerepet játszott a vállalat tudományos tanácsadójának és egyben társalapítójának, Barabási Albert-Lászlónak személyes jelenléte, aki korábban is Bostonból támogatta a cég munkáját. Emellett az is Boston mellett szólt, hogy a város és környéket az Egyesült Államok egyik meghatározó tudományos és gazdasági központja is.

A Bostonban létrejövő Maven Seven Network Research-öt Ruppert Péter vezeti, aki továbbra is a Maven7 Zrt. igazgatóságának az elnöke. A magyar cég ügyvezetői posztját az ugyancsak társalapító Vicsek András veszi át tőle.

Piaci hírek

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.