Az új ipari forradalmat az IoT eszközök gyártási környezetben való elterjedése hozza magával. A Lenovo kompakt, a helyszínen könnyen üzembe helyezhető és biztonságos szervere minden igényt kielégít, ami az adatok begyűjtése és feldolgozása során felmerülhet.

Harmincöt éve folyamatosan alkalmazkodik a Lenovo az informatika területén bekövetkező változásokhoz, és áll élére az IT-trendeknek. A pekingi alapítású vállalat először az IBM PC üzletágának 2005-ös felvásárlásával került a nyugati világ reflektorfényébe. Mindkét fél számára megelégedéssel zárult az ügylet, annyira, hogy öt évvel ezelőtt szintén a Lenovo lett a Kék Óriás szerverüzletágának kérője.

A távol-keleti vállalat a felvásárlások mellett organikus fejlődéssel és a piac egyéb szereplőivel való együttműködése révén jutott jelenlegi, domináns pozíciójába. Ehhez hozzájárult a japán NEC-vel 2011-ben létrehozott közös vállalkozása, a Motorola 2014-es megszerzése és a tavaly kötött Lenovo-NetApp stratégiai együttműködés. Erőfeszítéseinek köszönhetően számos egyéb eredmény mellett 2018-ra már a Fortune 500-ba tartozó, több mint 50 ezer alkalmazottal dolgozó, a világ 160-nál is több országában jelen levő kínai IT-óriás adta az 500 legnagyobb szuperszámítógép javát.

Meghatározóvá válik az IoT

A nagyvállalati informatikai termékekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó, magyar gyártókapacitással bíró cégek közül kiemelkedő Lenovónak is szembe kell néznie a hagyományos IT-üzemeltetés és rendszerek rugalmatlanságának problémájával. A megoldást a lépésenként adatvezéreltté váló gazdaságban az edge computing fokozatos terjedése, illetve a forrásokhoz egyre közelebb kerülő adatfeldolgozás jelenti. A gyors és hatékony adatgyűjtés mellett az információ finomítása is még az adatközpontokban történő konszolidáció előtt következik be.

Az alapokat a 2020-ra nagyjából 20 milliárd, folyamatosan csatlakozó IoT eszköz biztosítja. Az adatfeldolgozás terhét az adatközpontokról levéve, és minden eddiginél gyorsabb 5G-s vezetékmentes kapcsolattal párosítva korábban elképzelhetetlen feladatok válnak megoldhatóvá. Miközben a nagyvállalatok jelenleg a hagyományos adatközpontokon vagy számítási felhőkön kívül mindössze adataik 10 százalékát állítják elő, a Gartner szerint ez az arány alig hat év alatt 75 százalékra fog felkúszni.

Mindez a hibrid IT megoldásoknak kedvez, melyek rugalmasan alkalmazkodnak szinte bármilyen informatikai környezethez. A folyamatos csatlakozottság, az egyéb eszközökkel zajló együttműködés, a felhasználói igényekhez való azonnali alkalmazkodás az okos IoT jellemzője. Napjaink hasonló feladatot ellátó termékeinek zöme, például a gyártósorokon vagy a kórházakban használt készülékek jelentős része még nem bír ezekkel a tulajdonságokkal. Az 5G terjedésével nagy lehetőség tárul fel a fejlesztőcégek és a piaci szereplők előtt, a Lenovo lendületes felfutást vár az edge computing területén.

A lehető legközelebb az információ forrásához

ThinkSystem adatközponti infrastruktúrájára támaszkodva a Lenovo egyedi igényekre szabott, stabil és robosztus informatikai hátteret biztosít ügyfelei számára. ThinkAgile portfoliója bármilyen felhős működési modellt támogat, legyen szó akár privát, akár nyilvános felhőszolgáltatásról, akadályoktól mentes hibrid környezetet nyújtva. A Lenovo Hybrid IT megoldásai kielégítik az IoT és az edge computing igényeket, támogatják a VMware, a Nutanix és a Microsoft szolgáltatásait. A vállalat keresztplatform-üzemeltetési intelligenciájával az ügyfelek hatékonyan tervezhetik, optimalizálhatják és üzemeltethetik alkalmazásaikat és azok teljesítményét az adatközpontokon, felhőkön és edge infrastruktúrákon keresztül.
 


Ennek részeként kínálja a Lenovo új, ipari környezetbe integrálható, szerverprocesszorral és szerver operációs rendszerrel bíró kiszolgálóját. Az adatbáziskezelésre, információgyűjtésre, képállományok tárolására és hálózaton keresztüli kezelésére egyaránt képes Lenovo ThinkSystem SE350 az információk forrásához lehető legközelebb telepíthető. Fejlett védelmi megoldásainak köszönhetően biztonságos működést, kompakt megoldást kínál az ipari igények kiszolgálásához.

Ellenáll a hőmérsékleti változásoknak, a pornak és a rázkódásnak, falra szerelhető, polcra vagy rackszekrénybe helyezhető. Könnyen telepíthető és javítható. Még olyan környezetben sem okoz problémát használatba vétele, ahol nem áll rendelkezésre informatikai tudás egy szerver beüzemeléséhez. Megbízhatósága alacsony üzemeltetési költségekkel párosulva lehetővé teszi a különböző telephelyeken történő egységesített adatgyűjtést és -kezelést, megkönnyítve, hatékonyabbá és olcsóbbá téve a digitális transzformációt.

Cloud & big data

Egyre kevésbé férnek hozzá az MI-fejlesztők a létfontosságú adatokhoz

A tartalomszolgáltatók sorra vezetik be a korlátozásokat az általuk közölt anyagok felhasználására, miközben a mesterséges intelligencia egyre többet követelne magának.
 
Általános jelenség a hazai nagyvállalatok körében, hogy a szükségesnél jelentősen többet költenek nyilvánosfelhő-szolgáltatásokra. Utánajártunk, mi a pontos helyzet, és mit lehet tenni a költségek optimalizálásáért.

a melléklet támogatója a 4iG Nyrt.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.