Állítólag két ilyen iPhone-prototípust is fejlesztenek, sőt az összehajtható iPad is a csőben van, bár ezekből akkor sem feltétlenül lesz piaci termék, ha a pletykák tényleg igaznak bizonyulnak.

Az Apple már javában dolgozik legalább két, szélességében összehajtható iPhone-készülék prototípusán, és ha végül tényeg piacra dobná valamelyiket, akkor az egyik legjelentősebb hardveres dizájnváltásról lenne a termék történetében – számolt be róla bennfentes forrásaira hivatkozva a The Information. A lap úgy tudja, hogy a vállalat már legalább egy gyártócéggel fel is vette a kapcsolatot azoknak az alkatrészeknek az ügyében, amelyekre szüksége lesz majd az összecsukható telefonok építéséhez.

Ez utóbbiak ma már a hagyományos okostelefonoknál kisebbek és hordozhatóbbak lehetnek, nem beszélve az olyan jellemzőikről, mint hogy 90 fokos szögben széthajtva állvány nélkül is lehet velük fényképeket készíteni. A kategória a Samsung 2019-ben kiadta a Galaxy Fold modelljével kapott kiemelt figyelmet, amit azután a Motorola, a Google és számos kínai márka is lekövetett saját eszközeivel, bár magas áruk és sérülékenységük továbbra is meghatározza a feltörekvő kategória piaci lehetőségeit.

Drágának biztos drága lenne

Az összecsukható telefonok újjáéledése ettől még elég látványos, a Samsung például sajtóhírek szerint 20 millió darab összehajtható okostelefon eladását tervezi 2024-re. A The Information persze kitár arra is, hogy a rejtélyes Apple-telefonok még a fejlesztés korai szakaszában vannak: Egyelőre tehát sincs rá semmi garancia, hogya vállalat valaha is elérhetővé tesz ilyen eszközöket a vásárlók számára, és nem meglepő módon maga az Apple sem reagált a közzététel előtti megjegyzéskérésre.

A cikkben egyébként azt is belengetik, hogy az iPhone-ok mellett ugyancsak fontolgatják az összehajtható iPad-ek lehetőségeit, sőt az összehajtható iPad-prototípusok kijelzőinek kidolgozására együttműködést folytattak az LG-vel és a Samsunggal is. A találgatások ezen a téren nem újkeletűek, mivel az Apple 2016 óta több szabadalmat is benyújtott már összecsukható készülékekre vonatkozóan, de az elemzők legkorábban 2025-re várnak ilyesmit, és akkor is valamilyen iPad-iPhone hibridre számítanak.

Konzumer tech

Önvezető kamionoknak szánt úthálózatot tervez Japán

A szigetország kormánya egy sor digitális fejlesztés mellett az autonóm járművekkel végzett áruszállítást is szeretné mihamarabb bevezetni.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

A válasz egyszerű: arról függ, hogy hol, hogyan és milyen szabályozásoknak és üzleti elvárásoknak megfelelően tároljuk az információt. A lényeg azonban a részletekben rejlik.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.