Állítólag két ilyen iPhone-prototípust is fejlesztenek, sőt az összehajtható iPad is a csőben van, bár ezekből akkor sem feltétlenül lesz piaci termék, ha a pletykák tényleg igaznak bizonyulnak.
Hirdetés
 

Az Apple már javában dolgozik legalább két, szélességében összehajtható iPhone-készülék prototípusán, és ha végül tényeg piacra dobná valamelyiket, akkor az egyik legjelentősebb hardveres dizájnváltásról lenne a termék történetében – számolt be róla bennfentes forrásaira hivatkozva a The Information. A lap úgy tudja, hogy a vállalat már legalább egy gyártócéggel fel is vette a kapcsolatot azoknak az alkatrészeknek az ügyében, amelyekre szüksége lesz majd az összecsukható telefonok építéséhez.

Ez utóbbiak ma már a hagyományos okostelefonoknál kisebbek és hordozhatóbbak lehetnek, nem beszélve az olyan jellemzőikről, mint hogy 90 fokos szögben széthajtva állvány nélkül is lehet velük fényképeket készíteni. A kategória a Samsung 2019-ben kiadta a Galaxy Fold modelljével kapott kiemelt figyelmet, amit azután a Motorola, a Google és számos kínai márka is lekövetett saját eszközeivel, bár magas áruk és sérülékenységük továbbra is meghatározza a feltörekvő kategória piaci lehetőségeit.

Drágának biztos drága lenne

Az összecsukható telefonok újjáéledése ettől még elég látványos, a Samsung például sajtóhírek szerint 20 millió darab összehajtható okostelefon eladását tervezi 2024-re. A The Information persze kitár arra is, hogy a rejtélyes Apple-telefonok még a fejlesztés korai szakaszában vannak: Egyelőre tehát sincs rá semmi garancia, hogya vállalat valaha is elérhetővé tesz ilyen eszközöket a vásárlók számára, és nem meglepő módon maga az Apple sem reagált a közzététel előtti megjegyzéskérésre.

A cikkben egyébként azt is belengetik, hogy az iPhone-ok mellett ugyancsak fontolgatják az összehajtható iPad-ek lehetőségeit, sőt az összehajtható iPad-prototípusok kijelzőinek kidolgozására együttműködést folytattak az LG-vel és a Samsunggal is. A találgatások ezen a téren nem újkeletűek, mivel az Apple 2016 óta több szabadalmat is benyújtott már összecsukható készülékekre vonatkozóan, de az elemzők legkorábban 2025-re várnak ilyesmit, és akkor is valamilyen iPad-iPhone hibridre számítanak.

Konzumer tech

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.