A Razer az év elején még csak koncepcióként mutatta be értelmetlenségig felturbózott arcmaszkját, ám mostanra kiderült, hogy az ötletből még az idén termék születik.

A Razer leginkább a hardcore játékosokat célzó mindenféle perifériáiról, kiegészítőiről ismert. A gamerek között nagy népszerűségnek örvendő színes megvilágítást azonban a gyártó nem szándékszik billentyűzetekre és egerekre korlátozni. Januárban ugyanis a virtuális formában megtartott CES-en feltűnt a Project Hazel, amely tulajdonképpen egy elektronikai elemekkel teletűzdelt egészségügyi maszk. Márciusban az is világossá vált, hogy kereskedelmi forgalomba kerülő termékké avanzsál az ötlet. A játékipar legnagyobb seregszemléjén, a napokban tartott E3 2021-en pedig az is eldőlt, hogy már idén megvehető lesz az eltelt hónapok alatt némileg áttervezett "kiegészítő".

A cég az esemény keretében tartott bemutatójában helyet szorított a Project Hazelnek is, amelynek értékesítése valamikor az utolsó negyedévben, annak is az elején indul majd. A Razer igyekszik mesterségesen felpumpálni az érdeklődést azzal, hogy csak bizonyos mennyiségű adagokban dobja piacra a terméket.

A cserélhető, N95-ös szűrővel rendelkező arcmaszk a száj előtt teljesen átlátszó, párásodás ellen kezelt műanyag borítást kap, a kényelmes és biztonságos viselésről pedig a száj és az orr körül beépített szilikon zárócsíkok gondoskodnak. Ami a technológiai felszereltséget illeti, nem csak a külső részen elhelyezett, RGB színekben játszó köröket kell említeni, hanem a szájat akár sötétben is láthatóvá tevő belső világítást. A maszk kialakításának meghatározó részét adja a két kerek hangszóró is, ezek segítségével a viselő teljesen érthetően (és egy kicsit ijesztően) tud majd kommunikálni a külvilággal.

Aki máris elkezdené felrerakni az uzsonnapénzt a maszkra, annak van egy rossz hírünk: a Razor az árral kapcsolatban egyelőre nem árult el részleteket. Mint ahogy az sem világos még, hogy az értékesítés globálisan történik majd, vagy esetleg az első körben csak néhány régióban kezdik meg a forgalomba hozatalt.

Jobb későn, mint soha?

A szupermenőnek szánt arcmaszkkal kapcsolatban természetszerűleg felmerül a kérdés, hogy vajon nem érkezik-e későn a termék, hiszen a világban egyre több országban érnek el magas átoltottsági arányt, és ha nem is varázsütésre, de lassanként megkezdődik a visszarendeződés a koronavírus előtti életre.

Ezzel kapcsolatban a Razor vezérigazgatója azt mondta, hogy a cégnél úgy látják, az emberek egy részénél a vakcinázások után is megmarad az igény az extra óvintézkedésekre. Min-Liang Tan azt is hozzátette, sok (jellemzően szegény, fejlődő) országban még évekbe telhet megfelelően magas szintre hozni az oltási arányt, így az ezekre a területekre érkezőknek szintén nem árt majd a védelem, akár 2022-t követően sem.

Konzumer tech

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.