A Ford F-150 Lightning No. 1 tulajdonosa egyébként már befizetett egy Cybertruckra is.

Kis győzelem a Fordnak az elektromos autók piacán, hogy elektromos hajtású pickupjának, az F-150 Lightningnak az első példányát egy Tesla-tulajdonos vette meg. A Michigan állambeli Standishben élő Nicholas Schmidt egyből népszerű lett: még a Bloomberg is megkereste, hogy mondja el a véleményét a "paradigmaváltásról".

A mindössze 1500 lakosú településen élő, a harmincas évei végét taposó Schmidt egyébként technológiai területen dolgozik: egy hálózatoptimalizálási startup technológiai vezetője. Mint a Bloombergnek mondta, a Lightning váltja a korábban használt pickupját, egy benzines F-150-est. A Ford számára abból a szempontból mindenképpen ideális ügyfél, hogy van 3-as Teslája, és befizetett egy Cybertruckra is.

Annyira elkötelezett az elektromos hajtás mellett, hogy fontolóra vette egy Rivian R1T beszerzését is. Amikor néhány éve megvette a Tesláját, a környezete értetlenkedett, a farmerek egyelőre idegenkednek az elektromos hajtástól. Schmidt viszont úgy döntött, hogy a pickupját is lecseréli elektromosra, és azt a modellt veszi meg, amelyik előbb piacra kerül. Ez most a Fordnak kedvezett.

Az USA legkelendőbb modelljébe került elektromos motor

A Bloomberg szerint nehéz lenne túlbecsülni annak jelentőségét, hogy a Ford azt a modelljét tervezte át elektromos hajtásúra, amely 40 éve folyamatosan az USA legkelendőbb járműve. Az évente eladott mintegy 900 ezer F-sorozatú modell több mint 40 milliárd dolláros bevételt termel a Fordnak.

A vállalat vezérigazgatója, Jim Farley éppen ezért nem fukarkodott a nagy szavakkal, amikor a Lightning piacra dobásáról kérdezték: akkora a jelentősége, mint amikor a Ford megjelent az A modellel, az első megfizethető árú autójával 1927 végén. (A T modellt váltó sorozat legolcsóbb típusának ára akkor 400 dollár alatt volt, ez ma kb. 6650 dollár, míg a legdrágább 1400 dollárba került.)

Szájkaratében azért Musk győzött

Lehet gondolni Elon Muskról bármit, de tény, hogy eddig a Tesla összes buktáját sikerült valahogy kimagyaráznia. Rajongótábora attól sem csökkent, hogy kiderült: sokszor és sokféleképpen vezette meg a rajongóit (meg időnként a befektetőit is). Mindig tudott pénzt szerezni nagyívű terveihez, pedig azok általában soha nem úgy és soha nem akkorra valósultak meg, ahogyan és amikorra beígérte. Arról persze megy a vita, hogy a Tesla brutális piaci értékét ügyes (kommunikációs) húzásaival Musk, avagy a felfokozott piaci várakozások lökték az egekbe. A Tesla értéke jelenleg 730 milliárd dollár fölött van, szemben az 52 milliárdos Forddal, amelynek kétszer nagyobb az árbevétele. De még a Teslánál ötször nagyobb árbevételű Volkswagen értéke is csak 110 milliárd!

 
A legnagyobb árbevételű autógyártók piaci értéke
Infogram

 


A Ford vezérkarának az elektromos F-150 első vevője azért is komoly elégtétel lehet, mert a Cybertruckot már 2019 novemberében bemutatták. És hiába égett le Musk a betört szélvédő miatt a bemutatón, hiába volt bűn ronda a formaterv, szinte pillanatok alatt érkezett rá 200 ezer megrendelés, köztük Schmidté. Viszont a gyártás mostanáig sem indult be.

A Lightning No. 1 tulajdonosa egyébként maga is úgy gondolta, hogy a Tesla pickupja ronda, de indulásnak csak 100 dollárt kellett befizetni. Akkor meg mi rossz történhet? A specifikációk alapján megfelelőnek tűnt (elég nagy és elég erős), de a felesége megkönnyebbült, amikor kiderült: a Ford Lightning előbb kerül gyártásba.

Konzumer tech

A Microsoft vezére szerint is le kellene állni az MI dédelgetésével

Satya Nadella szerint mindenki előtt világossá kell tenni, hogy a mesterséges intelligencia egy eszköz, nem valamilyen emberi értelemmel rendelkező dolog.
 
Az Európai Unió kibervédelmi direktívájának való megfelelés nem annyira bonyolult feladat, mint amilyennek elsőre látszik.

a melléklet támogatója a Balasys IT Zrt.

Hirdetés

Biztonságos M2M kommunikáció nagyvállalti környezetben a Balasystól

A megnövekedett támadások miatt az API-k biztonsága erősen szabályozott és folyamatosan auditált terület, amelynek védelme a gépi kommunikáció (M2M) biztonságossá tételén múlik.

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.