Az elnevezés nem valamiféle erőltetett újságírói lelemény akar lenne. Egy régiós alelnök illette vállalatát a "cloud ecosystem champion" címmel egy új termékek kapcsán tartott sajtótájékoztatón.

Gondoljanak ránk a felhős ökoszisztéma bajnokaként, mondta egy sajtótájékoztatón Amit Midha, a Dell Technologies digitális városokért és az ázsiai régióért (Ázsia, Csendes-óceán térsége és Japán) felelős alelnöke. A vezető szerint ugyanis a Dell jobb multi-cloud élményt nyújt, ami kiszabadítja az adatok értékét. Azt Midha nem árulta el, hogy a "jobbot" saját korábbi megoldásaikhoz vagy a konkurensek ajánlataihoz képest kell értelmezni.

Az viszont kétségtelen, hogy a Dellt jó pozícióba hozza ezen a piacon, hogy kiváló kapcsolatokat ápol szinte minden globális felhőszolgáltatóval. Az alelnök az AWS-t, az SAP-t, a Red Hatet, az Equinixet, a VMware-t és a Google-t név szerint is említette, mondván: ez az átfogó kapcsolatrendszer elég jó alapot ad a bajnoki cím elnyeréséhez.

Bővült az Apex projekt

A 2020-ban bemutatott Project Apex, aminek keretében a vállalat a teljes portfólióját elérhetővé tette szolgáltatásként, eleve multi-cloud modellben gondolkodott. Központi eleme ugyanis egy olyan felhős konzol, ami átfogó felügyeleti rétegként fogja össze a különböző szolgáltatóktól igénybe vett szolgáltatásokat, valamint a helyszíni és az edge telepítéseket. A Dell már akkor kész tényként kezelte (sok más szállítóval egyetemben), hogy a világ a multi-cloud irányába megy.

A Dell végül tavaly el is indította élesben, és azóta is folyamatosan csinosítja, bővíti. A két legújabb termék az Apex Multi-Cloud Data Services és a Backup Services – ami beleillik a Dellnek abba az évek óta hangoztatott mondásába, hogy bár infrastruktúrát szállítanak, de a fejlesztéseiket az vezérli, hogy segítsenek az ügyfeleiknek az egyre növekvő adatvagyonból üzleti értéket előállítani.

A Multi-Cloud Data Services teljes menedzselt szolgáltatás például azt segíti, hogy a vállalatok úgy használják a nyilvános számítási és elemzési felhőszolgáltatásokat, hogy ne fenyegesse őket a vendor lock-in réme. Így jobb alkupozícióból tárgyalhatnak az árról, és nagymértékben csökkenthetik a migrációs kockázatokat is. A Dell arra próbált megoldást találni, hogy a különböző elemzési szolgáltatók-szolgáltatások között ne kelljen pakolgatni az adatokat. Az adatmigrálás ugyanis mindig fájdalmas, és többnyire meglehetősen költséges lehet.

Az Apex Backup Services pedig egy új adatvédelmi eszköz, amely egységben kezeli és védi a SaaS-alkalmazások, végponti és hibrid munkaterhelések adatait. Proaktív riasztásokat ad a szokatlan tevékenységről, és felügyeli a biztonsági mentéseketet, ha egy szervezetet kibertámadás ér.

Bemutatták, merre haladnak

Az újdonságok mellett azt is bemutatta a vállalat, hogy merre látja az "előrét". A Project Alpine keretében azon dolgoznak, hogy feltolják a nyilvános felhőbe a blokk- és fájltároló szoftverüket. Egyrészt elérhetővé tennék nyilvános felhős piactéren keresztül, de akár teljes menedzselt szolgáltatásként, közvetlenül a nyilvános felhőszolgáltató konzoljáról is lehet majd használni.

A fejlesztőkre gondolva az Amazon Elastic Kubernetes szolgáltatás támogatását kiterjesztik a PowerFlex hiperkonvergens platformjaira, hogy azt lehessen csupasz vasra (bare metal), valamint konténeres és virtuális környezetekben is telepíteni. Szintén a konténertechnológiát érinti, hogy érkeznek DevOps-késznek mondott platformok a Rancher-alapú Kubernetes-telepítésekhez, és elindítottak egy fejlesztői portált is, a developer.dell.com-ot, amelyen a vállalat közzéteszi többek között az API-it, azok dokumentációját, valamint oktatási anyagokat is.

Szintén friss hír, hogy javult az Apex elérhetősége. Egyrészt a Data Store Servicest már a teljes ázsiai térségben és az EMEA-ban is kínálják, másrészt a vállalat az Equinix globális adatközponti és kollokációs szolgáltató hálózatán keresztül hozzáférhetővé teszi tárolási szolgáltatásait. Az Apex Anywhere keretében a Dell telepíti és kezeli ezeket a megoldásokat az Equinix létesítményeiben.

Cloud & big data

A falakon is átlátnak majd az izraeli katonák

Egy új fejlesztés valós időben, az alanyok mozgását is követve azonosítja az "élő objektumokat" a cementen és betonon keresztül.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.