3,5 milliárd forintból kap új rendszert a MÁK. Egy 1997 óta üzemelő számlavezető rendszert váltanak le.

Rendkívüli tájékoztatóban jelentette be a 4iG, hogy elnyerte a Magyar Államkincstár "Számlavezető Rendszer fejlesztés, implementáció, paraméterezés szolgáltatások beszerzése" című, 3,47 milliárd forint keretösszegű központosított közbeszerzési eljárását. A szerződéskötési moratórium 2020. február 11. napján jár le, azaz az egyéb pályázók addig jelezhetik, amennyiben az eljárással kapcsolatban kifogásaik lennének.

A közlemény szerint a két lépésben megvalósuló fejlesztés eredményeként az Államkincstár multidevizás, korszerű technológiai alapon működő banki számlavezető rendszert vezet be. Ez lehetővé teszi majd a 24/7/360, azaz az éjjel-nappali számla- és egyenlegkezelést.

A 4iG feladata lesz az ügyfél és ügyintézői kapcsolatot támogató front-end kifejlesztése, a számlavezető rendszer, valamint a belső szakrendszeri és a külső nemzetközi és hazai pénzforgalmi kapcsolatokat támogató Payment Switch kifejlesztése és üzembe állítása is. Az új rendszerrel, amely az 1997-ben bevezetett számlavezetőt váltja, az Államkincstár hatékonyan reagálhat majd a pénzforgalmi szolgáltatásokkal szemben támasztott követelményekre, illetve az ügyfelek által megfogalmazott igényekre – áll a közleményben.

Idén 6,5 milliárdnál járnak

A Portfolio gyűjtése szerint a 4iG csak az idén közel 6,5 milliárd forintnyi közbeszerzést nyert el.

A sor január 10-én a Külgazdasági és Külügyminisztérium által a "NAHU 2014-2020" informatikai rendszerének fejlesztésére kiírt pályázat elnyerésével indult. A Európai Regionális Fejlesztési Alap, az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz, valamint az Európai Szomszédsági Támogatási Eszköz pénzügyi alapok tíz programjának nemzeti adatnyilvántartását támogató informatikai rendszer fejlesztését 563 millió forintból valósítja meg a vállalat.

Három nappal később, január 13-án 1,3 milliárdos közbeszerzés elnyeréséről tájékoztatta részvényeseit a 4iG. Itt a feladat orvosi ellátást segítő informatikai rendszer fejlesztése. Január 30-án pedig a vízközmű adatbázis szakrendszerek alkalmazásüzemeltetési feladatait is behúzták 906 millió forint értékben.

A tavalyi év folyamán – szintén a Portfolio listája szerint – 62 milliárd forintot meghaladó közbeszerzést nyert a vállalat. Ebből a két legjelentősebb tételt a közlekedésfejlesztéshez kötődik. A BKV informatikai rendszerének hosszú távú (5+5 év) üzemeltetésére kiírt pályázatot a Sys IT Services Kft. nevesített alvállalkozójaként a T-Systemsszel közösen tudta elvinni a 4iG. A kiírás szerint a konzorciumnak az első öt évben 19 milliárd forintból kell üzemeltetnie a közlekedési vállalat informatikai rendszereit. Szintén a T-Systemsszel közösen nyerte el azt a 11 milliárdos közbeszerzést, amelynek célja az ún. Helyközi Közösségi Közlekedési Információs Rendszer (HKIR) megvalósítása idén év végéig. A HKIR összehangolja a helyközi közösségi járatok (MÁV, Volán) működését, jegyértékesítés és utastájékoztatási rendszerét.

Mint a Bitport is megírta, a 4iG tavaly júliusban jelentette be, hogy felvásárolja a T-Systemsszet. December elején aztán váratlanul bejelentették, hogy a felek a 4iG kérésére elállnak az üzlettől. A hír hatására beszakadt a 4iG árfolyama. A nagy árfolyamesés kapcsán felmerült a bennfentes kereskedés gyanúja is.

Piaci hírek

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.