A zene azért tovább él – írják az Apple blogján, ahol bejelentették az iPod termékek kivezetését. Új iPodot már csak addig vásárolhatunk, ameddig a bolti készletek tartanak.
Hirdetés
 

Az Apple 21 évvel azután hagyja abba az iPod gyártását, hogy az eszköz a hordozható zene meghatározó terméke lett, és beindította azt a fejlődést, amelynek nyomán gyártója a világ legértékesebb vállalatává vált – derül ki az Apple hivatalos blogjának tegnapi bejegyzéséből. Ezek szerint a hordozható zenelejátszó egyetlen, még mindig kapható változata a készlet erejéig elérhető marad, de újabb példányok már nem készülnek belőle.

2001-es bemutatása óta az iPod sértetlenül verte vissza a konkurens zenelejátszók rohamát, mielőtt háttérbe szorították volna az online zenei streamingszolgáltatások és az okostelefonok, köztük is házon belül az Apple saját iPhone készülékei. A legfrissebb iPod-termékvonal, az iPod Touch egyébként éppen 2007-ben mutatkozott be, ugyanabban az évben, mint amikor az első iPhone okostelefonok is a boltokba kerültek.

A lejátszókat a gyártó legutóbb 2019-ben frissítette, bár az iPod-eladásokeredményeinek közzétételét már 2015-ben felfüggesztette. Az iparági elemzők most újra kiemelik, hogy nem csak az volt elkerülhetetlen, amikor az iPhone-eladások növekedése óhatatlanul az iPod-eladások csökkenését hozta magával, de a lejátszó karrierje arra is jó példa, hogy az Apple mennyire nem szívbajos, ha saját sikertermékeinek kannibalizálásáról van szó.

Konzumer tech

Robotméh enyhítheti az élelmezési krízist

A beporzást végző méhek számának tendenciózus csökkenése súlyos válsággal fenyeget. Egy amerikai kutatócsapat azonban jól halad a gépesített alternatíva fejlesztésével.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.