Az informatikai, távközlési és elektronikai cégek érdekképviseletét zászlajára tűző szervezetet már csak augusztus végéig irányítja Laufer Tamás.

Távozik az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért éléről Laufer Tamás, aki 2010 májusa óta töltötte be ezt a pozíciót. A leköszönő elnök a jövőben továbbra is segíteni fogja a szervezet munkáját - közölte az érdekvédelmi szövetség. Laufer munkájával a tagság is elégedett lehetett, hiszen tízévnyi elnöksége alatt mindössze egyszer kapott komolyabb kihívókat. 2013-ban váratlanul és meglehetősen furcsa körülmények között négyen is bejelentkeztek az elnöki pozícióra, Hegedüs Gábor, a Kancellár.hu akkori vezérigazgatója, Papp Péter, a Kancellár.hu elnöke, Papp István, a Microsoft Magyarország akkori ügyvezető igazgatója, valamint Budafoki Róbert, aki akkor a T-Systems Magyarországot irányította.

Eredményes évtized

Az IVSZ közleménye szerint Laufer Tamás vezetésével az IVSZ az ország legmeghatározóbb szakmai szervezetévé vált, amely az elmúlt évtized alatt a digitalizáció fontosságának hangsúlyozásával, azt a gazdaság fejlődésének fókuszba állításával jelentős eredményeket ért el. Az elnökség, a munkacsoportok, a tagság, illetve az IVSZ iroda elmúlt évtizedes közös munkája nyomán átfogó stratégiák, szakmai alapdokumentumok, programok születtek és olyan rendezvények keltek életre, amelyek képesek voltak elindítani, segíteni, majd egyre gyorsítani a magyar gazdaság digitalizációját.

A leköszönő elnök azt emelte ki, hogy az eltelt időszakban informatikai ágazati szövetségből a digitalizáció szövetségévé vált a szervezet, miközben teljes ágazatok digitalizációjának megszületésénél bábáskodtak. Laufer ugyancsak fontosnak tartotta megemlíteni az informatikusok képzését, a teljes lakosság és a KKV-k digitális képességének fejlesztését támogató programok ösztönzését.

Sok más szervezet és csoportosulás mellett a Laufer vezette IVSZ is szót emelt az internetadó bevezetése ellen. Végül a kormány a tiltakozási hullám hatására némi habozás után visszavonulót fújt, amivel a szervezet szerint hatalmas akadály hárult el az ország digitális fejlődése elől.

Az elmúlt évtizedben látott napvilágot a Digitális Oktatási, Export, valamint Agrár Stratégia, amelyek meghatározó, több évre szóló szakmai dokumentumokként a mai napig alakítják a szakmai szervezetek, a kormányzat, illetve a piac munkáját és szemléletmódját. A meghatározó mozzanatok közé tartozik az IVSZ digitális gazdaság súlyának mérésére irányuló kutatása, amely az elmúlt években kétszer is hasznos és értékes adatokkal segítette a tagokat, valamint a piac szereplőit. Az IVSZ számos kiemelt szakmai projektben vett, illetve jelenleg is vesz részt a digitális oktatás, munkaerő, az innováció, az Ipar 4.0, valamint a felnőttképzés területén.

Segítség járvány idején

A közleményben külön kiemelik, milyen komoly hatással volt a szervezet életére, munkájára a koronavírus-járvány. Az IVSZ, illetve annak tagsága egy széleskörű összefogás elindításával, szakmai kutatással, javaslatokkal segített a koronavírus-járvány kapcsán a piaci és a kormányzati szereplőknek. Laufer Tamás személyesen vett részt az EU koronavírus-járvány kapcsán életre hívott szakmai bizottságának munkájában, ahol közvetlenül adta át tapasztalatait, tanácsait az EU vezetőinek a piac újraindításával kapcsolatban.

Laufer Tamás az IVSZ augusztus végén esedékes éves közgyűléséig végzi elnöki tevékenységét, azt követően pedig a tervek szerint tiszteletbeli elnökként, vagy akár elnökségi tagként segítheti tovább a szakmai szervezet munkáját.

Közösség & HR

Újabb malware-figyelmeztetés az egészségügyi intézményeknek

A Nemzeti Kibervédelmi Intézet szerint több hazai egészségügyi intézmény infrastruktúrájának érintettsége is felmerült az Emotet malware-t terjesztő email-kampányokban.
 
Hirdetés

A hatásos védelemhez egy webalkalmazás-tűzfal ma már nem elég

A Proxedo API Security túllép a hagyományos webalkalmazás-tűzfalakon: hatásosan védi az API-végpontokat.

Bár a PSD2 kapcsán váltak széles körben ismertté az API-kban rejlő kockázatok, nem kell külső, harmadik fél ahhoz, hogy ezek a kockázatok testet öltsenek.

a melléklet támogatója a BalaSys

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.