Három barát közös szenvedélyéből született HelloBiznisz platformon a DunakanyarGO turisztikai portál. (x)
Hirdetés
 

Egy dunai kenuzás közben ébredt rá Laufer Ferenc, hogy a Dunakanyarban mennyi szépség és kincs rejlik, amely a nem ott élőkhöz alig vagy a nem megfelelő formában jut el. Néhány beszélgetés után helyben élő társaival, Buzási Évával és Néder Lászlóval rádöbbentek arra, hogy ez a térség számtalan csodát és ebből kifolyólag sok üzleti lehetőséget kínál, amely egy jól átgondolt, hatékony kommunikációval, sokkal vonzóbbá tehető. Az idegenforgalmi cégek, az üzletemberek, a kulturális élet véleményformálói mind-mind a fővárosra vagy a Balatonra fókuszáltak, pedig a fővárostól 50 kilométerre lévő, autóval egy óra alatt elérhető Dunakanyar is rendkívül kedvező adottságokkal rendelkezik.

A közös szenvedélyből hamarosan üzlet született, az ötletet tettek követték. A három jó barát szabadidejében felépített egy adatbázist, majd abból weboldalt konstruált, ez lett a DunakanyarGO. A Dunkanyarról imázsfilmet is készítettek, online és offline is elérhető programfüzetet szerkesztettek. A kezdeményezést az ott lakók és a turisták is hamar megkedvelték, hiszen az oldalon mindenki válogathat az őt érdeklő számtalan üzleti, kulturális, turisztikai lehetőség közül. A fejlesztőknek óriási lendületet adott, hogy a környéken híre ment: számtalan hamvába holt kezdeményezés után végre előre lépett valaki a Dunakanyar ügyében.

A legnagyobb gondunk a pénz, humánerőforrás - és időhiány – mondja Buzási Éva, aki DunakanyarGO "mindenese". Eddig ugyanis mindenki elkötelezettségből a szabadidejében dolgozott a honlapon, de szeretnének tovább lépni. Ajándéktárgyakkal, képeslapokkal folytatnák a Dunakanyar brandjének építését, de egy okostelefonos applikációt is fejlesztenek, amely a használó földrajzi helyzetének ismeretében kínál majd éttermeket, szálláshelyeket, szolgáltatásokat, kulturális programokat és ezeket összefűzve tematikus útvonalakat.
 

DunakanyarGO Official Trailer from DunakanyarGO on Vimeo.

A vállalkozás sikere egyértelműen a technológiának köszönhető, mobiltelefon és internet nélkül dolgozni sem tudnánk – meséli Buzási Éva. A vállalkozás alapjául szolgáló honlap minden adata felhőben található, az illusztrációként szolgáló felvételek pedig digitális fényképezőgéppel vagy a legfejlettebb technológiát képviselő drónnal készülnek. Buzási Éva biztos abban, hogy a Dunakanyarba látogató vendégek nem fognak csalódni, hiszen ez a térség ezerarcúságával még hosszú ideje itt élőket is újra és újra meg tudja lepni.

A HelloBiznisz platformon sok, Éviékhez hasonló kisvállalkozó meríthet ötletet a tekintetben, hogyan fejlesztheti cégét hasonlóan tudatosan. Akik pedig most küzdenek hasonló nehézségekkel, mint a DunakanyarGO, tematikusan válogatott módszertanokat találnak ahhoz, hogy könnyedén átlendüljenek az akadályokon.

Mobilitás

Már mostantól rövidíthetik hűségidejüket a Vodafone ügyfelei

Egy hónappal előbbre hozta a Vodafone a lakossági szerződések hűségidejének egy évre való csökkentésére vonatkozó előírások teljesítését. Aki azonban a jövőben is szeretne "jóárasított" készüléket, továbbra is két évre szerződik.
 
Hirdetés

Családi tradícióból okos vállalkozássá nőtt a motocross-iskola

Így építhet akár egy hagyományos technikai sportra is modern céget digitális eszközökkel.

Jövőre a bankoknak meg kell nyitniuk az ügyféladataikat külső szolgáltatók, köztük a fintech cégek előtt. Hazai szakértőket kérdeztünk arról, hogyan rajzolja át ez a pénzintézeti piacot.

a melléklet támogatója a Balasys

Hirdetés

Most készüljön fel a fintech világ biztonsági kockázataira!

A pár éve kitört fintech-láz, valamint a jövő év elején életbe lépő PSD2 nem csak a pénzügyi piacok üzleti modelljét borítja meg. A biztonsági kérdéseket is sürgősen újra kell gondolniuk a piac szereplőinek.

ÉLŐBEN SIÓFOKRÓL

SAP FORUM HUNGARY:
így működik a digitalizáció magja

Az SAP kétnapos rendezvénye az idén is követhető a Bitporton!

TOVÁBB A KÖZVETÍTÉSRE >

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.