Három barát közös szenvedélyéből született HelloBiznisz platformon a DunakanyarGO turisztikai portál. (x)

Egy dunai kenuzás közben ébredt rá Laufer Ferenc, hogy a Dunakanyarban mennyi szépség és kincs rejlik, amely a nem ott élőkhöz alig vagy a nem megfelelő formában jut el. Néhány beszélgetés után helyben élő társaival, Buzási Évával és Néder Lászlóval rádöbbentek arra, hogy ez a térség számtalan csodát és ebből kifolyólag sok üzleti lehetőséget kínál, amely egy jól átgondolt, hatékony kommunikációval, sokkal vonzóbbá tehető. Az idegenforgalmi cégek, az üzletemberek, a kulturális élet véleményformálói mind-mind a fővárosra vagy a Balatonra fókuszáltak, pedig a fővárostól 50 kilométerre lévő, autóval egy óra alatt elérhető Dunakanyar is rendkívül kedvező adottságokkal rendelkezik.

A közös szenvedélyből hamarosan üzlet született, az ötletet tettek követték. A három jó barát szabadidejében felépített egy adatbázist, majd abból weboldalt konstruált, ez lett a DunakanyarGO. A Dunkanyarról imázsfilmet is készítettek, online és offline is elérhető programfüzetet szerkesztettek. A kezdeményezést az ott lakók és a turisták is hamar megkedvelték, hiszen az oldalon mindenki válogathat az őt érdeklő számtalan üzleti, kulturális, turisztikai lehetőség közül. A fejlesztőknek óriási lendületet adott, hogy a környéken híre ment: számtalan hamvába holt kezdeményezés után végre előre lépett valaki a Dunakanyar ügyében.

A legnagyobb gondunk a pénz, humánerőforrás - és időhiány – mondja Buzási Éva, aki DunakanyarGO "mindenese". Eddig ugyanis mindenki elkötelezettségből a szabadidejében dolgozott a honlapon, de szeretnének tovább lépni. Ajándéktárgyakkal, képeslapokkal folytatnák a Dunakanyar brandjének építését, de egy okostelefonos applikációt is fejlesztenek, amely a használó földrajzi helyzetének ismeretében kínál majd éttermeket, szálláshelyeket, szolgáltatásokat, kulturális programokat és ezeket összefűzve tematikus útvonalakat.
 

DunakanyarGO Official Trailer from DunakanyarGO on Vimeo.

A vállalkozás sikere egyértelműen a technológiának köszönhető, mobiltelefon és internet nélkül dolgozni sem tudnánk – meséli Buzási Éva. A vállalkozás alapjául szolgáló honlap minden adata felhőben található, az illusztrációként szolgáló felvételek pedig digitális fényképezőgéppel vagy a legfejlettebb technológiát képviselő drónnal készülnek. Buzási Éva biztos abban, hogy a Dunakanyarba látogató vendégek nem fognak csalódni, hiszen ez a térség ezerarcúságával még hosszú ideje itt élőket is újra és újra meg tudja lepni.

A HelloBiznisz platformon sok, Éviékhez hasonló kisvállalkozó meríthet ötletet a tekintetben, hogyan fejlesztheti cégét hasonlóan tudatosan. Akik pedig most küzdenek hasonló nehézségekkel, mint a DunakanyarGO, tematikusan válogatott módszertanokat találnak ahhoz, hogy könnyedén átlendüljenek az akadályokon.

Mobilitás

Kanadai költözéssel hergeli Trumpot az Amazon

Alighogy az Apple bejelentett 20 ezer új amerikai munkahelyet, az Amazon meglebegtette, hogy 50 ezer állást vihet Kanadába.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.