Új pozíciót szerzett Közép-Kelet-Európában a német alapítású ABC Data disztribútor cég. A vállalat fontos állomásnak tartja a magyar piacot terjeszkedési stratégiájában.
Novemberben új disztribútor lépett a magyar piacra: az ABC Data bejelentette, hogy Magyarországon is megkezdte működését. A vállalat 30 országban értékesíti termékeit, leányvállalattal pedig 8 piacon van jelen. A cég a teljes IT portfólió (számítás- és irodatechnikai termékek, PC-komponensek, hálózati elemek, szoftverek, kellékanyagok, kiegészítők és szórakoztató elektronika) mellett fokozott a mobil kommunikációs és a szórakoztató elektronikai (TV és multimédia) szegmensben is jelen lesz.

A magyarországi piacon való megjelenés a vállalat külföldi terjeszkedési stratégiájának fontos lépése. A vállalat vezetése nagy hangsúlyt fektet a költséghatékony működési modellre, amelynek része a megbízható szabványokra épülő fejlett logisztikai stratégia. A disztribútor – hasonlóan a cseh és szlovák partnerekhez – két saját logisztikai központból szolgálja ki a magyarországi ügyfeleket. Budapest és környékére akár egy napon belül, míg az ország többi területére kétnapos határidővel.

Online rendszerrel, hatékonyan Az ABC Data megrendeléseinek 90 százaléka az InterLink online eladási rendszeren keresztül érkezik, amelynek kezelőfelületét, hasonlóan a többi országhoz, itt is honosították, azaz magyarul kommunikál a partnerekkel. Az InterLink a tranzakciók teljes lebonyolítására képes: kezeli a megrendeléseket, alkalmas a készletek állapotának és a megrendelések végrehajtási folyamatának ellenőrzésére, fizetési státuszra vonatkozó adatok és a rendelkezésre álló hitelkeret kezelésére. A rendszerben nyomon követhető a garanciális ügyek intézésének állapota is. Az ügyfelek a rendszeren keresztül bármikor hozzáférhetnek a teljes termékkínálathoz, és részt vehetnek a különböző hűség- és kedvezményprogramokban is.

A vállalat a magyar piacon közel 200 gyártó több  mint 30 ezer termékét kínálja. A cég tavaly júniusban sikeresen vezette be saját márkáját, a Colorovo-t, ami vezető pozíciót tölt be az alternatív kellékanyag szegmensben a vállalat teljes disztribúciós hálózatában. A márkának Magyarországon is fontos szerepet szánnak.

KKV-tipp: figyeljünk oda a becsapós őszi akciókra!
Merre megy a hazai IT iparág 2012-ben?

– Természetesen minden piacon másfajta megközelítést alkalmazunk, és a legmegfelelőbb üzleti modellt használjuk, hogy alkalmazkodjunk a helyi sajátosságokhoz – idézi a cég közleménye mondta Hegedűs Viktort, az ABC Data magyarországi ügyvezetőjét.

Az 1985-ben, Bonnban alapított német disztribútor cég Lengyelországban például már 1990. óta jelen van. A cég az ezredfordulón az Actebis Holding tulajdonába kerül. Azóta leányvállalatot alapított Csehországban, Szlovákiában, Romániában, Litvániában, Észtországban és Lettországban is. A lengyel leányvállalat 2010-ben debütált a varsói tőzsdén.

Ők most a világ technológiai vezetői

Az IT világ száz legbefolyásosabb vállalatának csúcsán történt némi változás, de azért az igazán nagy nevek továbbra is vezető pozícióban maradtak.
 
Hirdetés

Nagy kihívás blockchain szakértőt találni, pedig már van rá igény

Ha kell, projekt alapon, ha kell, klasszikus fejvadász módjára közvetíti az itthon is nagy számban keresett informatikai szakértőket a Bluebird International Zrt.

Hogyan alakítják át a munkaerőpiacon bekövetkezett változások a HR-cégek tevékenységét? Milyen új eszközök és módszerek jelennek meg a fejvadászatban?

a melléklet támogatója a Bluebird

A koncentrált erőforrások kockázatai is koncentráltan jelentkeznek. Az informatikai szolgáltatóknak, felhős cégeknek érdemes lenne körülnézniük a közműszolgáltatóknál, hogyan kezelik ezt a problémát.

Sikeremberektől is tanultak a CIO-k

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.