Több száz fős hallgatóság előtt rendezte meg első szimpóziumát Budapesten a T-Systems Magyarország Zrt. A Magyar Telekom nagyvállalati és kormányzati ügyfeleit kiszolgáló, néhány hete (át)alakult leányvállalata elődcégei révén 1500 hazai kkv-nak ad megbízást mintegy évi 15 milliárd forint értékben.
Hagyományteremtési céllal tartotta első szimpóziumát csütörtökön a T-Systems Magyarország Zrt. Az október elsejével elődcégei integrálásával meg-, illetve átalakult és önállósodott leányvállalat Magyarország legnagyobb infokommunikációs és rendszerintegrációs társasága, amely a tulajdonos Magyar Telekom kormányzati és nagyvállalati ügyfeleit szolgálja ki, ezek együttes állománya jelenleg 5500.

Az 1800 fős társaság várható éves bevétele eléri a 120 milliárd forintot.
Az eseményen Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a hazai infokommunikációs (ICT) iparág termeli meg a hazai GDP 11 százalékát, az utóbbi három évben csak a távközlési ágazat 500 milliárd forint értékű beruházást hajtott végre.

Megjegyezte: az ezen a területen tevékenykedő nagyvállalatok a hazai kis- és középvállalatok (kkv)  legnagyobb „munkaadói” közé sorolhatók, csak a Telekom évi 15 milliárd forintos megbízást ad ennek a vállalkozói körnek.  Ezért is tartja érthetetlennek, hogy a költségvetés egyensúlyának amúgy indokolt helyreállításában éppen ennek az ágazatnak kell az egyik legnagyobb áldozatot hoznia, az iparágra többszörösen kivetett különféle adók révén.  Emellett ismételten hangsúlyozta a minden gazdasági szereplő által a kormánytól jogosan elvárt kiszámíthatóságot és stabilitást a gazdaság irányításában.

Mi kell a jó céghez? Testre szabott megoldások, megfelelő partneri ökoszisztéma és motivált munkatársak, ezek mindegyikét szükségesnek tartja az eredményes működéshez Budafoki Róbert, a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója. Az első kapcsán hozzászólásában kiemelte, hogy a nagyvállalati és intézményi ügyfélkör igényeire nem lehet egységes megoldást ajánlani, a feladatok elvégzéséhez pedig a belső szakemberek mellett építeni kell a partnerbázisra. Ebben jelenleg 1500 hazai kkv, valamint további mintegy 200 olyan cég található, amely nemzetközi vállalatokat képvisel Magyarországon.

Gigaszolgáltatóvá válik a hazai IT-s piacon a T-Systems
FutureZone 2.0 – megújulva

Megemlítette még a külpiaci, főként a szűkebb régió nyújtotta lehetőségeket, amelyeket ki akarnak aknázni, részben a csoport német anyavállalata, a Deutsche Telekom révén is. Mindenekelőtt az egészségügyi informatika, a CRM és az üzleti intelligencia területén adódhatnak kiaknázatlan lehetőségek. A cél, hogy az exportbevétel a jelenlegi 3 százalékról néhány éven belül 20 százalékra nőjön.

Operátorát is kilőtte volna az MI-vezérelte drón, hogy célt érjen

Ez ilyen műfaj: ha fegyvered van, az bármikor elsülhet. És ha elsül, akár téged is eltalálhat. Különösen akkor, ha az MI ujja feszül a ravaszra.
 
Valószínűleg soha. A piackutatók szerint a felhő mellett is dinamikusan növekszik a hosting iránti igény.

a melléklet támogatója a vshosting

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.