Ebből jöhetne több is: 2023-ban Szegeden rendezik a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát.

Szegeden rendezik 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát – közölte a Neumann János Számítógéptudományi Társaság. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia döntőbizottsága az idei, azerbajdzsáni világverseny zárónapján jelentette be, hogy meggyőzőnek találta a magyar pályázatot, melyet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a Digitális Jólét Programmal és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen adott be.

Mint azt Beck György, az NJSZT idén megválasztott elnöke, a FixTV egy beszélgetős műsorában pát hete már elmondta, az adta az aprópóját, hogy épp a 2023-as versenyre nyújtsák be a pályázatot, mert abban az évben lesz Neumann János születésének 120. évfordulója. A szegedi helyszínt, illetve az ottani egyetem bevonását pedig az indokolja, hogy az egyetemi város a magyar informatika egyik bölcsőjének számít: a Szegedi Tudományegyetemen már az ötvenes években foglalkoztak kibernetikával, és ott található a Neumann Társaság informatikatörténeti múzeuma is.

Mint a közlemény fogalmaz, az NJSZT az elmúlt években komoly tapasztalatot szerzett jelentős hazai és nemzetközi informatikai tanulmányi versenyek és diákolimpiák szervezőjeként, de a tehetséggondozás terén is a diákolimpikonok felkészítőjeként.

A jó szereplés biztos belépő az iparba

Beck szerint a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia remek lehetőség Magyarországnak arra, hogy megmutassa magát a világnak. A világversenyen elért sikeres a diákok számára jó belépőt jelent a legrangosabb külföldi egyetemekre, de a világ legnagyobb szoftvercégei is előszeretettel toboroznak diákolimpikonokat – idézi a közlemény az elnököt.

Az augusztus 4-11. között Azerbajdzsánban megtartott idei olimpia, melyen 88 ország diákjai vettek részt, szép magyar sikerekkel zárult: Tóth Balázs, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója aranyérmet, iskolatársa, Nagy Nándor pedig bronzérmet nyert. A magyar csapat tagjainak felkészítését és irányítását a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának munkatársai végezték, csapatvezetőik Erdősné Németh Ágnes, az NJSZT alelnöke, és Dr. Horváth Gyula voltak.

(A nyitó képen az azerbajdzsánban szereplő magyar csapat: Dr. Horváth Gyula csapatvezető, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, Molnár Bálint, Noszály Áron, Tóth Balázs, Nagy Nándor és a csapat helyettes vezetője, Erdősné Németh Ágnes, az NJSZT alelnöke.)

Közösség & HR

Bezúzza okostelefonos VR-szemüvegét a Google

A mobilról működtethető Daydream nem igazán érdekelte a felhasználókat, a társaság innentől a kiterjesztett valóságra és az AR alapú szolgáltatásokra koncentrál.
 
Hirdetés

A gyártóipar digitális ébredése

Hogyan teremtenek új generációs ügyfélélményt a digitális platformok?

Elméletben korlátlanok a lehetőségek a virtuális és a kiterjesztett valóság előtt, de a gyakorlatban még mindig nem találta meg a helyét a két technika. A közeljövő azonban formabontó szolgáltatásokat ígér.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.