Ebből jöhetne több is: 2023-ban Szegeden rendezik a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát.
Hirdetés
 

Szegeden rendezik 2023-ban a Nemzetközi Informatikai Diákolimpiát – közölte a Neumann János Számítógéptudományi Társaság. Nemzetközi Informatikai Diákolimpia döntőbizottsága az idei, azerbajdzsáni világverseny zárónapján jelentette be, hogy meggyőzőnek találta a magyar pályázatot, melyet a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság a Digitális Jólét Programmal és a Szegedi Tudományegyetemmel közösen adott be.

Mint azt Beck György, az NJSZT idén megválasztott elnöke, a FixTV egy beszélgetős műsorában pát hete már elmondta, az adta az aprópóját, hogy épp a 2023-as versenyre nyújtsák be a pályázatot, mert abban az évben lesz Neumann János születésének 120. évfordulója. A szegedi helyszínt, illetve az ottani egyetem bevonását pedig az indokolja, hogy az egyetemi város a magyar informatika egyik bölcsőjének számít: a Szegedi Tudományegyetemen már az ötvenes években foglalkoztak kibernetikával, és ott található a Neumann Társaság informatikatörténeti múzeuma is.

Mint a közlemény fogalmaz, az NJSZT az elmúlt években komoly tapasztalatot szerzett jelentős hazai és nemzetközi informatikai tanulmányi versenyek és diákolimpiák szervezőjeként, de a tehetséggondozás terén is a diákolimpikonok felkészítőjeként.

A jó szereplés biztos belépő az iparba

Beck szerint a 2023-as Nemzetközi Informatikai Diákolimpia remek lehetőség Magyarországnak arra, hogy megmutassa magát a világnak. A világversenyen elért sikeres a diákok számára jó belépőt jelent a legrangosabb külföldi egyetemekre, de a világ legnagyobb szoftvercégei is előszeretettel toboroznak diákolimpikonokat – idézi a közlemény az elnököt.

Az augusztus 4-11. között Azerbajdzsánban megtartott idei olimpia, melyen 88 ország diákjai vettek részt, szép magyar sikerekkel zárult: Tóth Balázs, a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója aranyérmet, iskolatársa, Nagy Nándor pedig bronzérmet nyert. A magyar csapat tagjainak felkészítését és irányítását a Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának munkatársai végezték, csapatvezetőik Erdősné Németh Ágnes, az NJSZT alelnöke, és Dr. Horváth Gyula voltak.

(A nyitó képen az azerbajdzsánban szereplő magyar csapat: Dr. Horváth Gyula csapatvezető, a Neumann Társaság Tehetséggondozási Szakosztályának alelnöke, Molnár Bálint, Noszály Áron, Tóth Balázs, Nagy Nándor és a csapat helyettes vezetője, Erdősné Németh Ágnes, az NJSZT alelnöke.)

Közösség & HR

Az iPhone-eladások szűk harmada rámehet a kínai hadjáratra

Legalábbis ezt olvasta ki üveggömbjéből az Apple-kérdésekben igen nagy szakértőnek tartott Ming-Csi Kuo.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.