Miközben új tulajdonosként önmaga alá gyújtotta az egész szervezetet, Elon Musknak arra is volt ideje, hogy szavazást írjon ki a kizárt exelnök visszavételéről. Trump azonban inkább marad saját közösségi oldalán.

Bámulatos aktivitást mutat az elmúlt hetekben Elon Musk, aki alig egy hónapja végül mégis megvette a Twittert potom 44 milliárd dollárért. Musk azonnal nagytakarításba kezdett a cégnél, majd újabb és újabb húzásokkal sikerült elérnie, hogy mostanra már tényleg csak hírmondók maradtak a gárdából.

A technológiai ipar öntörvényű fenegyereke már korábban jelezte, hogy elsősorban a szólásszabadságot szeretné erősíteni a platformon. Talán ezt bizonyítandó, magyar idő szerint múlt hét szombat hajnalban ki is írt egy szavazást arról, hogy visszaállítsa-e Donald Trump fiókját. (Az egykori amerikai elnököt azt követően tiltották ki végleg az oldalról, hogy 2021 januárjában, a Capitoliumnál történt zavargások kitörését követően hívei megnyugtatása helyett azok feltüzelésére alkalmas üzeneteket küldött.)

Néhány óra alatt több mint 15 millióan nyomták meg valamelyik gombot, és szoros versenyben Trump támogatói kerekedtek felül. Ezt követően nem sokkal valóban újra elérhetővé vált az exelnök fiókja. A jelek szerint azonban mindez nem is annyira érdekes fejlemény, mivel Trump egy hétvégi rendezvényen gyorsan reagált a történtekre.

Az Egyesült Államok elnöki posztjáért újra induló Trump a szűk 52 százalékos támogatást "lehengerlően erős" eredményként értékelte, ugyanakkor kijelentette, hogy marad a saját maga által gründolt Truth Social platformon, amely alig néhány hete vált elérhetővé a Google alkalmazásáruházában is.

Trump nélkül is van elég gond

Musk hétvégi akciója így meglehetősen értelmetlenné vált, miközben megoldandó feladat bőven akad a Twitternél. A munkatársak ugyanis nem dőltek be az új tulajdonos blöffként értelmezhető ultimátumának, és ahelyett, hogy "felesküdtek" volna Muskra, inkább a távozás mellett döntöttek. Egyes vélemények szerint a Tesla mellett a SpaceX-et is vezető Musk nem fogta fel, hogy a rakétamérnökökkel ellentétben a szoftvermérnököknek sokkal nagyobb a mozgástere egy esetleges munkahelyváltásnál.

A hétvégén szállingózó belső információk alapján vannak olyan fejlesztőcsapatok a cégnél, ahol 50-ből 40 programozó utasította el Musk "visszautasíthatatlan ajánlatát". A korábban már amúgy is lefelezett állomány nyilván nem bír el egy ilyen népvándorlást. Ezt felismerve Musk állítólag több távozó munkatárssal is meetinget kezdeményezett azért, hogy maradásra bírja a kulcsfontosságú embereket.

Közösség & HR

Az Apple is kénytelen volt feladni a teljes önvezetésről szóló terveit

Nem csak a saját márkás járművek megjelenésének a céldátumát tolták odébb, de a Bloomberg szerint azt is elengedték, hogy belátható időn belül megvalósítsák a legmagasabb szintű autonómiát.
 
Hirdetés

Innováció az integrációban

Interjú a mobilitás app integráció szakértő e6 Integrations ügyvezetőivel.

Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.