Csütörtökön hivatalosan is megnyílt a Magyar Telekom csoporthoz tartozó IQSYS felhőszolgáltatást nyújtó győri központja, ahol a kis- és középvállalatok a nagyvállalatoknál már bevált üzleti rendszereket vehetnek igénybe.

A vállalati szoftverszolgáltatást (SaaS - Software as a Service) nyújtó központ 281 millió forintba került, a beruházáshoz a cég 78,5 millió forint támogatást nyert el az új Széchenyi terv GOP 3.4.1 pályázatának a keretében  – emelte ki az átadás kapcsán Ragoncsa Géza, az IQSYS ügyvezető igazgatóhelyettese.

Összefogtak  Ezzel egyidejűleg az IQSYS a Microsofttal és az SAP-val együttműködve kialakította a kkv-k számára az instantIT termék- és szolgáltatáscsaládját, amelyben a jövendő ügyfelek az SAP vállalatirányítási (ERP), illetve a Microsoft ügyfélkapcsolatkezelési (CRM) alkalmazásait bérelhetik beruházást nem igénylő felhő alapú havidíjas szolgáltatások formájában. Ennek kapcsán elhangzott, hogy a nemzetközi kimutatások szerint az informatikai beruházásokra fordított összegeknek amúgy a 70-80 százalékát emészti fel az üzemeltetés, de 15-20 százalékot elvisz az implementáció is.

A győri központtal kapcsolatban az SAP-nál Magyarországon túli tervek is vannak. A nyugat-magyarországi felhőbázisba hosztolnak majd a régió más országaiban lévő SAP-ügyfelek is. Megtudtuk, a német szoftveróriásnak összesen öt cloud partnere van világszerte, közülük az egyik a Magyar Telekom.

A központ átadó ünnepségén felszólalók elismerték, hogy ma még számos kihívással kell szembenéznie annak, aki a kis- és közepes vállalatoknak ilyen jellegű szolgáltatásokat kíván eladni. Kulcskérdés a bizalom, a céges adatok biztonsága. Elhangzott továbbá, hogy ebben a felhasználói körben még sok az evangelizációs feladat. Hiányos a digitális írástudás, van még mit javítani a kkv-k PC- és internet-ellátottsága terén, és legalább ilyen fontos a technológia nyelvének az angolnak a minél szélesebb körű elsajátítása.

Óvodáskorban van a szoftverszolgáltatás a régióban
SAP a CeBITen: gyors elemzés és kisvállalati felhőszolgáltatás

Nagyon drágán megfizetik az EU-s cégek, hogy bejussanak a kínai piacra

Egyre gyakrabban követeli meg az ottani partner a technológiai transzfert – derül ki az EU Kínai Kereskedelmi Kamarájának egy felméréséből.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.