Csütörtökön hivatalosan is megnyílt a Magyar Telekom csoporthoz tartozó IQSYS felhőszolgáltatást nyújtó győri központja, ahol a kis- és középvállalatok a nagyvállalatoknál már bevált üzleti rendszereket vehetnek igénybe.

A vállalati szoftverszolgáltatást (SaaS - Software as a Service) nyújtó központ 281 millió forintba került, a beruházáshoz a cég 78,5 millió forint támogatást nyert el az új Széchenyi terv GOP 3.4.1 pályázatának a keretében  – emelte ki az átadás kapcsán Ragoncsa Géza, az IQSYS ügyvezető igazgatóhelyettese.

Összefogtak  Ezzel egyidejűleg az IQSYS a Microsofttal és az SAP-val együttműködve kialakította a kkv-k számára az instantIT termék- és szolgáltatáscsaládját, amelyben a jövendő ügyfelek az SAP vállalatirányítási (ERP), illetve a Microsoft ügyfélkapcsolatkezelési (CRM) alkalmazásait bérelhetik beruházást nem igénylő felhő alapú havidíjas szolgáltatások formájában. Ennek kapcsán elhangzott, hogy a nemzetközi kimutatások szerint az informatikai beruházásokra fordított összegeknek amúgy a 70-80 százalékát emészti fel az üzemeltetés, de 15-20 százalékot elvisz az implementáció is.

A győri központtal kapcsolatban az SAP-nál Magyarországon túli tervek is vannak. A nyugat-magyarországi felhőbázisba hosztolnak majd a régió más országaiban lévő SAP-ügyfelek is. Megtudtuk, a német szoftveróriásnak összesen öt cloud partnere van világszerte, közülük az egyik a Magyar Telekom.

A központ átadó ünnepségén felszólalók elismerték, hogy ma még számos kihívással kell szembenéznie annak, aki a kis- és közepes vállalatoknak ilyen jellegű szolgáltatásokat kíván eladni. Kulcskérdés a bizalom, a céges adatok biztonsága. Elhangzott továbbá, hogy ebben a felhasználói körben még sok az evangelizációs feladat. Hiányos a digitális írástudás, van még mit javítani a kkv-k PC- és internet-ellátottsága terén, és legalább ilyen fontos a technológia nyelvének az angolnak a minél szélesebb körű elsajátítása.

Óvodáskorban van a szoftverszolgáltatás a régióban
SAP a CeBITen: gyors elemzés és kisvállalati felhőszolgáltatás

Elnapolták a Falcon 9 már-megint-történelmi-jelentőségű kilövését

Egy startup műholdakkal gyűjtené a rádiójeleket, ezek alapján pedig mesterséges intelligenciával azonosítaná és követné a gyanús járműveket.
 
Hirdetés

Blokklánccal még a sör is finomabb

Az új technológiák önmagukban is rengeteg változást hoznak, teljesen átalakítanak, vagy felgyorsítanak üzleti folyamatokat, összekapcsolásukkal azonban még több eredményt lehet elérni.

A szemünk előtt válik egymás komplementerévé a két technológia. Az okos szerződésektől, az élelmiszeriparon keresztül az energiaelosztásig, szinte nincsen olyan terület, amit ne forradalmasítana blokklánc és a dolgok internetének összehangolt működése.

a melléklet támogatója az Oracle Hungary

Hirdetés

Mesterséges intelligencia a NAS-okban

A maga nemében egyedülálló a QNAP legújabb, TS-2888X NAS MI platformja. A QuAI a gépi tanulási modellek gyors létrehozásával, képzésével, optimalizálásával és telepítésével korábban elérhetetlen távlatokat nyit meg a felhasználók előtt.

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Hogyan forradalmasítja a számítástechnikát a nanotechnológia? Majzik Zsolt kutató (IBM Research-Zürich) írása. Vigyázat, mély víz! Ha elakadt, kattintson a linkekre magyarázatért.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.