Az OpenAI dolgozóinak több mint 95 százaléka írta alá tegnap az igazgatótanácsnak címzett ultimátumot. Ennek dacára a cég két társalapítóját pénteken elmozdító testület nem látszik meghátrálni.
Hirdetés
 

Az utóbbi napokban szinte semmi másról nem szólnak az informatikai világról beszámoló hírek, mint a ChatGPT-vel pillanatok alatt világhíressé vált OpenAI vezetésében kialakult kaotikus állapotokról.

Sok mellékszálat kihagyva a történet eddig röviden az, hogy az igazgatótanács pénteken bizalomhiányra hivatkozva menesztette a céget alapító és mostanáig vezető Sam Altmant, illetve elmozdította igazgatótanácsi elnöki pozíciójából egy másik társalapítót. Greg Brockman ezt követően maga döntött úgy, hoogy elhagyja a vállalatot. A lépés miatt hatalmas felfordulás támadt cégen belül és kívül is. Egy ideig még az sem tűnt kizártnak, hogy Altman visszatér a vállalat élére, ám vasárnap este maga a Microsoft vezetője, Satya Nadella közölte, hogy a szakember Redmondba szerződik, és egy külön neki kialakított egység élén folytatja a munkát. Hétfőre pedig az is kiderült, hogy a pénteken az OpenAI ideiglenes vezetőjének kinevezett Mira Muratit a Twitch társalapítója és korábbi vezetője, Emmett Shear váltja a(z ideiglenes) vezérigazgatói székben.

Egyedül maradhatnak a hajón

Minderre érkezett hétfőn az a nyílt levél, amelyet a dolgozók címeztek az OpenAI vezetőváltását kezdeményező négyfős igazgatótanácsnak. Ebből teljesen egyértelműen kirajzolódott, hogy a munkatársak Altman mellett állnak, és amennyiben az igazgatótanács nem vonja vissza döntését, és nem mond le testületileg, akkor potenciálisan kiüresedik a cég, mivel az aláírók készek a Microsofthoz követni korábbi vezérüket. (A levélben egyéként konkrétan szerepel, hogy Redmond erre garanciát adott az OpenAI jelenlegi dolgozóinak.)

 

 

A hírek kezdetben arról szóltak, hogy a 770 fős OpenAI több mint 500 munkatársa írta alá a petíciót, ám ez a szám a nap végére 747-re nőtt, azaz tényleg szinte mindenki az igazgatótanács ellen fordult. Beleértve magát az igazgatótanácsot is, pontosabban annak egynegyedét. Az egyetlen belső tag, a vállalatot másik két társával megalapító Ilya Sutskever ugyanis hétfőre "átállt", és nyilvánosan kért bocsánatot azért, hogy hozzájárult a pénteken történtekhez. De az aláírók között van az egyetlen hétvégére ideiglenes vezérigazgatóvá váló Murati, továbbá gyakorlatilag az összes jelentős pozíciót betöltő menedzser.

Ha még ez nem lenne elég, a cégbe jelentős tőkét invesztáló befektetők sem tapsolnak örömükben a történtek láttán. Egyikük-másikuk pedig egészen konkrét módon fejezte ki rosszallását. A hírek szerint egyesek jogi lépésekkel próbálhatják eltéríteni a céget az igazgatónács által követett, nem túl biztató úttól. Vinod Khosla, az OpenAI egyik korai befektetője pedig már hétfő délután távozásra szólította fel az aznap kinevezett Sheart, "mielőtt ő lesz a vállalat egyetlen munkatársa".

Hogy a helyzet még kacifántosabb legyen, az OpenAI-ban tapasztalható káoszt természetesen többen megpróbálják a maguk javára fordítani. A Salesforce-ot irányító Marc Benioff például a közösségi médiában igyekezett MI-szakembereket toborozni cégéhez azzal a felkiáltással, hogy az OpenAI kutatói egyenesen neki küldjék az önéletrajzukat, ő pedig simán ad nekik annyi fizetést, mint amennyit a ChatGPT-t fejlesztő, múlt hét csütörtökön még nagyjából 90 millárd dollárra taksált startupnál kaptak. Hasonló manőverekbe kezdett az Inflection AI alapítója is: a DeepMind megszületésénél is bábáskodó, de az MI-céget elhagyó Mustafa Suleyman bejegyzését ugyan azzal kezdte, hogy "nagyon szomorú" a hétvége történései miatt, de ha már így alakult, beszámolt startupja aktuális eredményeiről, és felkínálta a csatlakozás lehetőségét.

Nem süllyedünk, csak direkt merülünk!

A fentiek azonban még mindig nem tűnnek elegendőnek ahhoz, hogy az igazgatótanács megmaradt három tagja visszavonulót fújjon. A Financial Times kedd délelőtti értesülései szerint ugyanis a trió "továbbra is eltökélt és készen áll arra, hogy tesztelje a dolgozók felmondási hajlandóságát". Mindezt a lap egy olyan személytől tudja, akinek "közvetlen ismeretei vannak a személyzet és az igazgatótanács igazgatói közötti tárgyalásokról".

Más kérdés, hogy ha a dolgozók tényleg beváltják fenyegetésüket, akkor nem nagyon marad kit és mit igazgatnia a hitelét vesztett, teljesen elszigetelődő testületnek.

Közösség & HR

Gyors zuhanásra is fel kell készülniük a menő MI-cégek befektetőinek

A buborék kialakulása sem kizárt, de az árfolyamok gyors felfutását követően anélkül is elkerülhetetlen lesz korrekció – jósolja a Wharton School veterán közgazdásza.
 
Hirdetés

Miért szerette Bill Gates a lusta kollégákat? – A produktivitás öt új trendje az ITSM-ben

Egy konferencia, ahol a CIO-k új produktivitásjavító eszközöket és módszereket tanulhatnak. Márciusban jön a 9. META-INF Atlassian Day – nem csak Atlassian-ügyfeleknek!

Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.