A YouTube új, egyelőre béta verziós szolgáltatásával rövid, de látványos mobilos videókat készíthetnek a TikTokon edződött felhasználók, amivel akár pénzt is kereshetnek majd.

A YouTube közleménye szerint Magyarországon is elindult a YouTube Shorts béta verziója. A 2020 szeptemberében bejelentett Shorts szolgáltatást a YouTube azóta 26 országra terjesztette ki, és mostantól pedig több mint 100 olyan országban is igénybe vehető lesz, ahol maga a YouTube is elérhető. Bár a rövid formátumú videók eddig is megtekinthetők voltak a platformon, a magyarországi felhasználók július 14-étől a Shorts tartalomkészítő eszközeihez is hozzáférhetnek majd.

Ezek közé tartozik a több videoklip összefűzésére használható, multiszegmensű kamera, a zenés videó rögzítése vagy a sebességszabályozó beállítások. A mobilosoknak emellett lehetőségük nyílik kipróbálni a többi Shorts videó, sőt a YouTube-on szereplő bármely videó audiomintáit is. A TikTok felhasználóinak körében már jól ismert és sikeres megoldás elméletben több milliárd felvételhez jelent ilyen irányú hozzáférést, bár a videók feltöltőinek lehetőségük lesz elutasítani az egyes anyagok feldolgozását.

Új utak nyílnak a pénzkeresetre is

A YouTube közleményéből kiderül, hogy a termék nemzetközi terjeszkedésével egy időben több új funkció is elindul a szolgáltatáson belül. Ilyen apéldául szöveg hozzáadása a videók egyes pontjaihoz, a Shorts videók automatikus feliratozása, 60 másodpercnyi felvétel a Shorts kamerájával, vagy alapszűrők hozzáadása a Shorts videók színkorrekciójához. Szintén újdonségnak számít, hogy a felhasználók klipeket adhatnak hozzá a Shorts kamerájával készített felvételekhez a saját telefonjuk galériájából.

A zenéről szólva érdemes megjegyezni, hogy a tartalomgyártók 250 kiadó zeneszámait használhatják fel a Shorts videókban, a YouTube kezdőlapján pedig külön helyet kapnak a Shorts videók is, amelyek összességében már napi 6,5 milliárd megtekintésnél járnak világszerte. A szolgáltatás YouTube-integrációjához tartozik, hogy az elhangzó dalok részletei alapján egyszerűen el lehet jutni a teljes dalhoz és az előadóhoz is, természetesen a YouTube-on belül.

A társaság az utóbbi három évben már több mint 30 milliárd dollárt fizetett ki a platformon megjelenő előadóknak és médiavállalatokoknak, a bejelentésből pedig az is kiderül, hogy a YouTube folyamatosan keresi az újabb módokat a Shorts videók monetizálására és az alkotók díjazására. Ennek része az ugyancsak a közelmúltban bejelentett YouTube Shorts Fund, egy 100 millió dolláros alap, amelyből 2021 és 2022 folyamán fizetnek a tartalomkészítőknek.

Közösség & HR

Így árasztotta el az amerikai híroldalakat a pornó

Miután a VidMe nevű videómegosztó domainjét megvette egy pornós cég, több lap oldalán is felnőtt tartalmak kezdtek megjelenni.
 
Hirdetés

Belépő szinten dob nagyot a tároláson a Dell EMC PowerStore 500

Garantált 4:1-es deduplikációval, nagyobb teljesítménnyel, frissített szoftveres képességeivel teszi magasra a lécet a tárolókörnyezet modernizálásában és a gyorsan fejlődő adatigények kiszolgálásában a Dell EMC PowerStore. Beleértve az all flash termékcsalád legkisebb tagját is, amely megérkezett Magyarországra.

Hirdetés

Növekvő elvárások a szállodai Wi-Fi hálózatokkal szemben – hogyan biztosítható a versenyelőny?

A Wi-Fi ma már szinte valamennyi szálláshelyen alapvető szolgáltatás. Ezzel arányosan a vendégértékeléseknek is javuló tendenciát kellene mutatniuk – mégsem ez a helyzet. Mit hiányolnak a vendégek, és hogyan biztosíthatja egy szálloda a legújabb vendégigényeknek történő megfelelőséget? Ennek járt utána egy a lezárások után készült friss kutatás.

Radikális átalakulást és innovációs kényszert hozott a szállodaiparban a COVID.

a melléklet támogatója a TP-Link

CIO KUTATÁS

A PANDÉMIA HATÁSAIRÓL

Az ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Informatikai Intézetével végzett kutatásunkban. Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

MEHET

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.