A sok játék kinézetéért felelős Unreal Engine képességeivel felvértezett alkalmazással bárkiből virtuális arcszobrász válhat.

MetaHuman Creator néven érkezik valamikor idén az Epic Games frissen bejelentett új eszköze, amely az ígéretek szerint lényegesen lerövidíti és egyszerűbbé teszi a valódi emberekhez szinte megtévesztésig hasonlatos digitális arcok elkészítésének folyamatát.

Jobb, ha nem hiszünk a szemünknek

A projektet beharangozó oldalon két videót is találni, amelyek képsorai egyrészt plasztikusan bemutatják, "hol tart már a tudomány", másrészt abból is ízelítőt kapunk, hogy mennyire egyszerű az a kezelőfelület, amelynek segítségével tényleg bárki nekiállhat, hogy akár saját magát, akár ismerősöket, barátokat (netán ellenségeket) kreáljon újra a virtuális térben.
 

 

Az így elkészített karaktereket a játékprogramok fejlesztésénél előszeretettel használt Unreal Engine-be importálva egy szakember azonnal képes hozzálátni összetettebb animációk, jelenetek, mozgássorozatok megalkotásához. A vállalat szerint ezek a korábban hetek, vagy akár hónapok alatt elkészülő fotorealisztikus emberek az új platformnak köszönhetően akár egy órán belül is készre gyárthatók.

A rendszer a szintén a játékvilágból átemelt, egyedi karakterek megalkotására gyakran használt metódust követi, azaz a figurát előre generált elemekből, jellegzetességekből tudjuk összeállítani, majd mindezt ízlés szerint módosítgathatjuk. A metahumánok bőrtónusa, arcéle, szemöldöke ugyanúgy finomítható, mint például a fogazatuk.

Ott vagyunk már?

Bár a cloudból futó alkalmazással tényleg nagyon élethű arcokat varázsolhatunk a képernyőre, azért ha alaposabban szemügyre vesszük a felvételeket, rájöhetünk, hogy nem valódi embert látunk. Ettől függetlenül, amennyiben az ígéretek beigazolódnak, a platform tényleg komoly technológiai ugrást jelenthet, ami nagyban megkönnyítheti a játékiparban, a filmkészítésben, vagy egyéb, az alkalmazást hasznosítani tudó iparágakban dolgozók életét.

Piaci hírek

12,5 millió: átlagosan ennyit keres évente egy magyar projektmendzser

Szép pénz, de nemzetközi összehasonlításban ezzel a keresettel nagyjából a portugál és brazil kollégáik közé férnének be a magyarok.
 
Hirdetés

Trend Micro: túl kell lépni a helyhez kötött biztonságon

Bár Magyarországon még az on-premise megoldásokat kedvelik a vállalatok, a hálózatba kapcsoltság általánossá válása miatt túl kell lépni ezen a szemléleten.

Minél szélesebb látószögű optikával nézi az IT-infrastruktúrát a biztonsági csapat, annál gyorsabban veszi észre a fenyegetéseket, és tud azokra reagálni. Ebben segítik az XDR-platformok.

a melléklet támogatója a Trend Micro

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.