Mindenki igyekszik megszerezni vagy megtartani őket, a briteknél jövő tavasszal már havi 100 ezer fontot is megkereshetnek a legmagasabban jegyzett szakemberek.

A munkaadóknak már február óta padlógázt kell adniuk az induló fizetésekkel, ami leginkább a Londonban dolgozó adattudósok díjazásában mutatkozik meg: valószínű, hogy 2022 tavaszáig a (fontban) hatszámjegyű összegek is megjelennek az újonnan felvett szakemberek neve mellett – olvasható a Randstad aktuális előrejelzésében. A Magyarországon is jelenlévő HR-szolgáltató szerint ez annak ellenére is így lesz, hogy a fizikai elhelyezkedés szerinti súlyozás folyamatosan veszít a jelentőségéből, mivel egyre többen választják a távmunka valamilyen formáját.

A szervezeteknek mégsincs nincs más választásuk, mert a munkaerőpiac nagyon beindult. A látványos belépésési bónuszok mellett az alkalmazottak már náhány havi munkaviszony után fizetésemelést kérnek, a fejvadászok pedig már azelőtt rávetik magukat az újoncokra, hogy megmelegedett volna alattuk a székük. A vállalatok eközben azon fáradoznak, hogy felvegyék és lehetőleg meg is tartsák a megfelelő munkaerőt, a tehetséges adattudósok pedig kifejezetten kritikusak az őket foglalkoztató csapatok teljesítményének szempontjából.

A Randstad előrejelzését szemléző AI News riportjából kiderül, hogy a "data scientist" kategóriába sorolt munkavállalók átlagos fizetése 2020 februárjában 47.600 font volt az Egyesült Királyságban, ami a járvány során csak kis mértékben, alig 200 fonttal növekedett. A trend azonban gyorsan megváltozott, és 2022 áprilisára az előrejelzések szerint egy adattudós átlagos fizetése meghaladhatja majd a 68.000 fontot, míg a legkeresettebb nevek bizonyos ágazatokban 100 ezres küszöböt is átléphetik.

Mindenki kénytelen beszállni a licitálásba

A dolog ezek szerint úgy áll, hogy minden olyan céges vezető, aki nem hajlandó egyre jobban a zsebébe nyúlni, szükségszerűen meggyengíti a saját tehetségállományát, és belátható időn belül rá kell majd ébrednia, hogy az adattudománynal foglalkozó csapatok a legjobb szakemberek nélkül nem igazán lehetnek hatékonyak. Sőt még ha időben fel is ismerik a tehetségállomány megerősítésének előnyeit, a korábbitól eltérő módszereket kell alkalmazniuk, ha meg akarják nyerni az adattudósokért vívott csatákat.

A fizetések ilyen aarányú növekedése különüsen az olyan ágazatokra jellemző, mint bankok, a biztosítók vagy a pénzügyi-szakmai szolgáltatások. Az AI News ezzel kapcsolatban a Randstad egyik brit vezetőjét idézi, aki szerint az adattudomány területén eddig "tehetségközpontnak" tekintett befektetési bankoktól és a tanácsadó cégektől is könnyen átvándorolhatnak a jó szakemberek más munkaadókhoz, például a technológiai startup vállalkozásokhoz.

Az Egyesült Királyság technológiai szektorában egyébként a munkavállalók bónuszai általában is gyorsan emelkednek, már az idei évre szóló előrejelzésekben is 25 százalékkal magasabb összegek szerepelnek a tavalyihoz képest. Az alapfizetések összehasonlítása így nem is írja le száz százalékosan az árfolyamok emelkedésének mértékét, különösen, hogy azadattudósok ezen a téren is további négy százalékkal magasabb ajánatokra számíthatnak.

Itt érdemes felidézni a Hays Hungary bő másfél évvel ezelőtti, vagyis vagyis a pandémiát közvetlenül megelőzően közzétett felmérését, amely már akkor is arra figyelmeztetett, hogy több informatikai szakember akkor sem jelenik meg hirtelen a piacon, ha többet fizetnének nekik. Ahogy akkor írtuk, az IT-s bérek növekedése nálunk sem áll meg, de hiába nyújt idehaza is egyre több munkáltató kimagasló kompenzációs csomagokat, ha általában hiány van a jól képzett szakemberekből – köztük a data science, a machine learning, a devops vagy akár a computer vision területeken mozgó mérnökökből.

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.