A Foxconn kínai üzemét is érintő újabb egészségügyi korlátozások miatt megnyúlik a várakozási idő Cupertino új csúcsmobiljaira.

Ahogy azt korábban már sejteni lehetett, az Apple nem lesz képes a szeptemberben bemutatkozott új mobijaiból elegendőt gyártani ahhoz, hogy az első nagy keresleti hullámot megfelelően és rövid idő alatt kielégíthesse. Ezt maga a cég jelentette be egy tegnap nyilvánosságra hozott rövidke tájékoztatóban.

A sajtóközlemény szerint a kínai Csengcsou városában bevezetett egészségügyi korlátozások kihatással vannak az ott működő Foxconn összeszerelő üzemre, amely így nem tud megfelelő kapacitással működni. Ez leginkább az alig néhány héttel ezelőtt debütáló két csúcsmodell, az iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max forgalmát vetheti vissza. Ahogy az almás vállalat írja, a készülékek iránt folyamatosan nagy érdeklődés mutatkozik, ám a telefonokat megrendelő ügyfeleknek megnövekedett várakozási idővel kell számolnia.

A cég közleménye azzal zárul, hogy szorosan a beszállítókkal szorosan együttműködve igyekeznek visszatérni a megszokott termelési szintre, miközben kiemelt hangsúlyt fektetnek a gyárakban dolgozó személyzet egészségére és biztonságára.

Nincs az a pénz?

Csengcsouban október végén 150-nél is több Covid-fertőzöttet találtak, ami a város részleges lezárását eredményezte a szigorú kínai pandémiás stratégia miatt. A városban működő nagy üzemek ilyenkor ún. jelenléti üzemmódra állnak át. Ez praktikusan azt jelenti, hogy a dolgozókat a munkahelyük közvetlen közelében helyezik el, és korlátozzák a mozgásukat, hogy ne hozzák-vigyék a fertőzést.

Az iPhone-ok szempontjából kulcsfontosságú Foxconn-üzemben igyekeztek mindent megadni a dolgozóknak annak érdekében, hogy a termelést a lehető legnagyobb szinten lehessen folytatni. Az Apple vasárnapi közleménye alapján azonban a sokszorosára emelt pótdíjak és egyéb juttatások sem bizonyultak elegendőnek.

A Kínában kialakult helyzet kapcsán korábban olyan szakértői becslések láttak napvilágot, miszerint az akár 30 százalékkal is visszavetheti az iPhone-ok tervezett gyártási mennyiségét. Ez pedig nagyon rosszkor jön Cupertinónak, amelynek legutóbbi negyedéve ugyan nem sikerült gyengén, de a rossz világgazdasági hangulat okozta viharfelhők már az Apple körül is gyülekezni látszottak.

Konzumer tech

Az Apple is kénytelen volt feladni a teljes önvezetésről szóló terveit

Nem csak a saját márkás járművek megjelenésének a céldátumát tolták odébb, de a Bloomberg szerint azt is elengedték, hogy belátható időn belül megvalósítsák a legmagasabb szintű autonómiát.
 
Hirdetés

Innováció az integrációban

Interjú a mobilitás app integráció szakértő e6 Integrations ügyvezetőivel.

Bár az 5G-s beruházások megtérülését biztosító alkalmazási területeket még a szolgáltatók és az ügyfelek is keresik, a fejlesztési kényszer megvan, mert aki ebből kimarad, lemarad.

a melléklet támogatója a Yettel

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.