Gyorsan reagált a Facebook a globális járványhelyzet nyújtotta üzleti lehetőségre. 50 résztvevő beszélgethet a Messenger Rooms révén.
Hirdetés
 

Ötven résztvevős csoportos videócseteket lehet szervezni a Messenger hamarosan globálisan is élesedő új szolgáltatásával, a Messenger Roomsszal. A szolgáltatásban külön dedikált szobákat lehet létrehozni különböző csoportoknak (pl. család, munkahelyi csoport, barátok/ismerősök stb.). A csoport tagjai időkorlát nélkül folytathatnak egymással videócsetet.

De az igazán nagy újdonság – és a Facebooknak új potenciális felhasználók tömkelege –, hogy használatához nem kell Facebook-fiók. Igaz, ők csak meghívottként léphetnek be az adott csetszobába. Egyébként még csak a Messenger alkalmazást sem kell telepíteni hozzá, mert a csoportos videócsetelés működik böngészőből is. Már ha valaki tud élni a videócsethez készített kiegészítő szolgáltatások nélkül… A Facebook többek között kiterjesztettvalóság-támogatást, speciális háttereket és kameraszűrőket kínál a Messenger Roomshoz.

A szobák létrehozása még telefonon is egyszerű: a Messenger alkalmazást megnyitva a People fülön a szoba létrehozására szolgáló elemre kell koppintani, majd ki kell választani a résztvevőket, és utána már indulhat is a cset.

A szobák menedzselése a klasszikus módon történik: a szoba létrehozója dönt, hogy nyílt vagy zárt a szoba, és ki csatlakozhat az ott folyó beszélgetéshez, a tagokat menet közben is eltávolíthatja stb. A szobák megoszthatók a Facebook hírfolyamán, a korábban létrehozott csoportokon és eseményeken keresztül is. A vállalat egyébként a lehetőséget lényegében a teljes portfólióra ki akarja terjeszteni (Instagram Direct, WhatsApp stb.).

A héten még csak néhány országban élesítik A Messenger Roomst, de heteken belül elérhetővé teszik globálisan is.

Olyan biztonságos lesz, de olyan…

Az új szolgáltatást személyesen Mark Zuckerberg jelentette be. A Facebook-vezér nagyon fogadkozott, hogy kiemelten kezelik az adatvédelmi kérdéseket. Próbáltak tanulni más videókonferencia-eszközök hibáiból (itt valószínűleg a botrányai ellenére is szárnyaló Zoomra gondolhatott), és emiatt óvatosan és körültekintően élesítik a szolgáltatást.

Beépítettek egy sor biztosítékot. Például még a nyílt, tehát szabadon megosztható szobákban is csak a szoba létrehozójának bekapcsolódása után és jóváhagyásával kezdeményezhető beszélgetés. A Messenger Rooms szolgáltatásra és az ott megosztott tartalmakra ugyanúgy vonatkozik a Facebook szabályzata, mint az oldal egészére. A szabályzat megsértéséről azonban csak a beszélgetésben részt vevők tehetnek bejelentést, mert maga a Facebook nem figyeli a hívásokat – állítja a cég. A részletes szabályzat itt olvasható.

A vállalat egyébként nagyon ráfeküdt a videós funkciókra. A WhatsApp hamarosan végponti titkosítással védett csoportos videóhívást kap (max. 8 főig), a Facebook Live pedig külső szereplő bevonásának lehetőségével bővül (azaz be lehet jelentkezni más helyszínről is).

Közösség & HR

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.