Prágában újságírók előtt a PPF Telecom Group első embere, Marek Sláčík azt mondta, legfeljebb együttműködés jöhet szóba egyes iparági szereplőkkel.

Nem eladó a Telenor Magyarország. A cseh PPF Csoport újabb üzenetéről a HWSW számolt be. A cég nem kívánja eladni a leányvállalatokban birtokolt többségi tulajdonrészét, de ez nem zárja ki azt, hogy egyes iparági szereplőkkel új együttműködési megállapodások jöjjenek létre, írta a lap annak a Prágában lezajlott beszélgetésnek nyomán, amelyen a PPF vezetése vázolta jövőbeli terveit újságíróknak.

A PPF Telecom Group vezetője, Marek Sláčík egyértelművé tette azt is, hogy a a Telenor Magyarország többségi részesedése is a PPF Csoport tulajdonában marad (a PPF Telecom Group három szolgáltatót fog össze: a Telenor CEE-t, O2 Groupot és CETIN Groupot). Sláčík lényegében ugyanazt ismételte el, amit a tavaly balesetben elhunyt tulajdonos-ügyvezető, Petr Kellner utóda, Ladislav Bartoníček nyilatkozott a piac megnyugtatására szánt interjújában tavaly áprilisban: a csoport minden lépése a bővülést szolgálja ezen a területen.

Az utóbbi időszak eseményei alapján szükség is lehetett a tavaszi állítások megrősítésre: a PPF ugyanis már a Telenor Magyarország megvásárlása után egy évvel eladta a cég 25 százalékát az ügyletben a magyar államot képviselő Antenna Hungáriának. Emellett a vállalat idén júniusban a 4iG-vel aláírt egy szándéknyilatkozatot a Telenor Montenegro 100 százalékának az eladásáról.

A magyar cég más helyzetben van

A montenegrói céget nem lehet egy napon említeni a PPF Telecom Group többi tagvállalatával, mondta Sláčík a HWSW beszámolója szerint. Eladásában közrejátszott, hogy a montenegrói cég mindössze 1,1 százalékát adja a PPF Telecom Group EBITDA-jának, és ott nem is választották szét a hálózatüzemeltetést és az értékesítést. (A PPF volt Európában az első, amely a két területet szétválasztotta, és a hálózatüzemeltetést önálló cégbe, a Czech Telecommunications Infrastructure, azaz CETIN nevű cégbe vitte át.)

A magyar piaccal kapcsolatban Marek Sláčík azt nem zárta ki, hogy további együttműködési megállapodásokat kötnek a 4iG-vel. Azt is megerősítette, hogy a Telenor megmarad "mobile only" szolgáltatónak. Ezt olyan komolyan gondolja a vállalat, hogy most indította el korlátlan otthoni mobilnet szolgáltatását.

Ami a CETIN Group jövőjét illeti, a PPF három forgatókönyvet tart elképzelhetőnek: az infrastruktúra-üzemeltető változatlan formában működik tovább, tőzsdére viszik, de elképzelhető az is, hogy egy kisebbségi tulajdonrészt eladnak egy vagy több pénzügyi befektetőnek.

Mobilitás

Itthon már szinte mindenki netezik a mobilján

Egy friss felmérés szerint jelenleg 6,2 millióra tehető a hazai felnőtt okostelefon-használók tábora, akik közül nagyjából 6 millióan szörfölnek is mobiljukon.
 
Hirdetés

Felhőben az erő

Gyorsan változó hardveres technológiák, finomodó szoftveres környezet és felkészültebb humán erőforrás teszi jövőbiztossá a felhőt.

Veszélyek garmadája bújik meg a webes alkalmazások és az alkalmazásprogramozási interfészek közötti forgalomban. Ezek kiszűrésére és hatástalanítására szerencsére egyre hatékonyabb eszközökkel rendelkezünk.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.