A IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért éves közgyűlése ismét őt választotta meg a szervezet elnökévé.

Elnököt választott múlt héten az IVSZ. A szervezet közgyűlése ismét, immár negyedszer, Laufer Tamást választotta. A régi-új elnök szerint a szövetség úgy lehet még sikeresebb, ha az elnökség tagjai személyes hitelességükkel és szakértelmükkel is hozzájárulnak az egyre szélesedő technológiai alkalmazási területeken azonosított feladatok megoldásához. Laufer egy a korábbinál is aktívabb szervezetet ígért. Mint programbeszédében mondta, az IVSZ-nek el kell érnie, hogy a digitalizációval kapcsolatos szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai lépések ténylegesen katalizálják a Magyarországon működő vállalatok fejlődését.

Fő feladatának az elnöki ciklus első felében azt tekinti, hogy kiépüljön az IVSZ új szerkezete, és hogy annak működését az IVSZ Iroda is hatékonyan tudja támogatni. Laufer arról is beszélt, hogy mostani mandátumának lejártakor tervei szerint átadná a stafétát egy új vezetőnek.

Bővülhet a tagok köre

Bár az IVSZ tagjainak többsége továbbra is informatikai vállalkozás, a szervezetben egyre több tagtárs képviseli a korábbi "non-IT" szektort. Többek között olyan pénzügyi, agrár, vagy akár az ingatlanok területén működő cégek is tagok lettek, amelyek felismerték a technológiai fejlesztések és a digitális transzformáció fontosságát.

Ennek a trendnek a szellemében a közgyűlés módosította az alapszabályt és a tagdíjszabályzatot is. Az egyik legfontosabb döntés a TEÁOR kódokból fakadó korlátozások feloldása volt: ez teszi lehetővé ugyanis, hogy minden olyan cég csatlakozzon az IVSZ-hez, amely elsősorban nem az IKT iparághoz kötődő tevékenységet folytat, de tevékenyen részt vesz a digitális gazdaság alakításában. A társult tagság intézménye nem változik: ezt a státuszt nonprofit szervezeteket, egyetemeket, illetve az ágazatban szereplő állami, szakmai intézményeket kérhetik.

A közgyűlés a tagdíjszámítás módosításáról is döntött. 2020-tól a tagdíjszámítás alapjául szolgáló, az előző lezárt év iparűzési adóalap 0,14 százalékos szorzója 0,12 százalékra csökken. Az éves tagdíj maximális mértéke a mikro és kkv tagok esetében továbbra is évi 650 ezer forint, a nagyvállalati tagok esetében pedig (a csökkenő szorzó mellett) ez az összeg évi 900 ezer forintra emelkedik.

Közösség & HR

Beszarás: jön az okospelenka

Nem fogynak jól a pelenkák, így a P&G más utakat keres a forgalom növelésére. Két informatikai céggel társulva prémium megfigyelőrendszert alkottak a prémium baba-szülő-kapcsolat biztosítására.
 
Könnyen érthető, de fejlett védelmi megoldások nélkül nehezen elhárítható módszert követnek a bizalmas információk ellopására utazó kiberbűnözők.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2019 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.