A IVSZ – Szövetség a Digitális Gazdaságért éves közgyűlése ismét őt választotta meg a szervezet elnökévé.
Hirdetés
 

Elnököt választott múlt héten az IVSZ. A szervezet közgyűlése ismét, immár negyedszer, Laufer Tamást választotta. A régi-új elnök szerint a szövetség úgy lehet még sikeresebb, ha az elnökség tagjai személyes hitelességükkel és szakértelmükkel is hozzájárulnak az egyre szélesedő technológiai alkalmazási területeken azonosított feladatok megoldásához. Laufer egy a korábbinál is aktívabb szervezetet ígért. Mint programbeszédében mondta, az IVSZ-nek el kell érnie, hogy a digitalizációval kapcsolatos szabályozási, közpolitikai és fejlesztéspolitikai lépések ténylegesen katalizálják a Magyarországon működő vállalatok fejlődését.

Fő feladatának az elnöki ciklus első felében azt tekinti, hogy kiépüljön az IVSZ új szerkezete, és hogy annak működését az IVSZ Iroda is hatékonyan tudja támogatni. Laufer arról is beszélt, hogy mostani mandátumának lejártakor tervei szerint átadná a stafétát egy új vezetőnek.

Bővülhet a tagok köre

Bár az IVSZ tagjainak többsége továbbra is informatikai vállalkozás, a szervezetben egyre több tagtárs képviseli a korábbi "non-IT" szektort. Többek között olyan pénzügyi, agrár, vagy akár az ingatlanok területén működő cégek is tagok lettek, amelyek felismerték a technológiai fejlesztések és a digitális transzformáció fontosságát.

Ennek a trendnek a szellemében a közgyűlés módosította az alapszabályt és a tagdíjszabályzatot is. Az egyik legfontosabb döntés a TEÁOR kódokból fakadó korlátozások feloldása volt: ez teszi lehetővé ugyanis, hogy minden olyan cég csatlakozzon az IVSZ-hez, amely elsősorban nem az IKT iparághoz kötődő tevékenységet folytat, de tevékenyen részt vesz a digitális gazdaság alakításában. A társult tagság intézménye nem változik: ezt a státuszt nonprofit szervezeteket, egyetemeket, illetve az ágazatban szereplő állami, szakmai intézményeket kérhetik.

A közgyűlés a tagdíjszámítás módosításáról is döntött. 2020-tól a tagdíjszámítás alapjául szolgáló, az előző lezárt év iparűzési adóalap 0,14 százalékos szorzója 0,12 százalékra csökken. Az éves tagdíj maximális mértéke a mikro és kkv tagok esetében továbbra is évi 650 ezer forint, a nagyvállalati tagok esetében pedig (a csökkenő szorzó mellett) ez az összeg évi 900 ezer forintra emelkedik.

Közösség & HR

A magyarok sem bíznak abban, hogy a kormány csak jóra használja erejét

A titkosított kommunikációt biztosító Wickr használati statisztikái szoros összefüggést mutatnak a bizalom mértéke és egyik termékük telepítési gyakorisága között.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.