Stephen Elop nem tervezte meg elég jól előadását a ma induló Mobile World Congress előtt: mondataiból arra lehet következtetni, hogy súlyos dollármilliárdokért hajtott térdet a Microsoft előtt a Nokia.
A Nokia vezetője a Barcelonában megrendezett kiállítás előestéjén nyilatkozott a Microsofttal tető alá hozott megállapodással kapcsolatban. Többek között az egyik múlt heti dia magyarázatába is belefogott, amely arról szólt, milyen szintű marketing- és egyéb hozzájárulások érkeznek Redmondból a finn mobilgyártóhoz. "Az a helyzet, hogy a Nokiához befolyó összegek nem milliókban, hanem milliárdokban mérhetők" - jelentette ki büszkén Stephen Elop. Ezzel egy pillanat alatt új táptalajt adott az összeesküvés-elméletek kiagyalóinak: a Microsoft "megvette kilóra" a Nokiát?

Ez nem a faló világ Stephen Elopot már korábban is támadták azzal az elképzeléssel, hogy tavaly ősszel azért ült át a Microsofttól a finn gyártó vezetői székébe, mert Redmondban már akkor elkezdték előkészíteni a Nokia "lerohanását". Elop a pénzügyi elszólására után azonnal igyekezett is cáfolni az ilyesféle elképzeléseket: "Nem vagyok trójai faló" - bizonygatta.

Ezáltal azokat a híreszteléseket is cáfolta, hogy a mostani megállapodás csupán az első lépés egy olyan úton, melynek végén a Microsoft szőröstül-bőröstül megvásárolná a Nokiát. Elop szerint semmi ilyesmiről nem volt szó, a cél csupán annyi, hogy az okostelefon-piac sokszereplős versenyében összevonják erőiket.


A windowsos Nokiák első koncepció-fotója (forrás: Engadget)

Ilyenek leszünk Elop emellett bemutatta a Nokia új alelnökét: Jo Harlow korábban az okostelefonos üzletágat vezette a finn vállalatnál. Harlow a bemutatkozás keretében már be is mutatott egy koncepció-képet arról, hogyan is néznének ki a Windows Phone 7-tel felszerelt Nokia készülékek. Az új alelnök szerint nagy a nyomás a vállalaton, hogy még 2011 során kihozzanak több erős okostelefont is a Microsoft rendszerére alapozva, mivel nem szeretnék, ha a versenytársak még erősebben elhúznának.

Jövőre most már tényleg jöhet a Google okosórája

A keresőóriás saját gyártású órájáról évek óta tartó pletykák idén felerősödtek. A legutóbbi értesülések alapján a projekt jól halad, és akár már 2022 tavaszán debütálhat a referenciaként funkcionáló eszköz.
 
Hirdetés

Viszlát, nyolcórás munkarend!

A járvány miatti kényszerű lezárások új alapokra helyezték a munka világát is, ami már nem lesz olyan, mint azelőtt.

A cloud computing fontos ígérete, hogy pontosan tervezhetővé teszi az IT költségeit. Akkor miért nem annyi hónap végén a számla, amennyit beterveztünk?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.