Stephen Elop nem tervezte meg elég jól előadását a ma induló Mobile World Congress előtt: mondataiból arra lehet következtetni, hogy súlyos dollármilliárdokért hajtott térdet a Microsoft előtt a Nokia.
A Nokia vezetője a Barcelonában megrendezett kiállítás előestéjén nyilatkozott a Microsofttal tető alá hozott megállapodással kapcsolatban. Többek között az egyik múlt heti dia magyarázatába is belefogott, amely arról szólt, milyen szintű marketing- és egyéb hozzájárulások érkeznek Redmondból a finn mobilgyártóhoz. "Az a helyzet, hogy a Nokiához befolyó összegek nem milliókban, hanem milliárdokban mérhetők" - jelentette ki büszkén Stephen Elop. Ezzel egy pillanat alatt új táptalajt adott az összeesküvés-elméletek kiagyalóinak: a Microsoft "megvette kilóra" a Nokiát?

Ez nem a faló világ Stephen Elopot már korábban is támadták azzal az elképzeléssel, hogy tavaly ősszel azért ült át a Microsofttól a finn gyártó vezetői székébe, mert Redmondban már akkor elkezdték előkészíteni a Nokia "lerohanását". Elop a pénzügyi elszólására után azonnal igyekezett is cáfolni az ilyesféle elképzeléseket: "Nem vagyok trójai faló" - bizonygatta.

Ezáltal azokat a híreszteléseket is cáfolta, hogy a mostani megállapodás csupán az első lépés egy olyan úton, melynek végén a Microsoft szőröstül-bőröstül megvásárolná a Nokiát. Elop szerint semmi ilyesmiről nem volt szó, a cél csupán annyi, hogy az okostelefon-piac sokszereplős versenyében összevonják erőiket.


A windowsos Nokiák első koncepció-fotója (forrás: Engadget)

Ilyenek leszünk Elop emellett bemutatta a Nokia új alelnökét: Jo Harlow korábban az okostelefonos üzletágat vezette a finn vállalatnál. Harlow a bemutatkozás keretében már be is mutatott egy koncepció-képet arról, hogyan is néznének ki a Windows Phone 7-tel felszerelt Nokia készülékek. Az új alelnök szerint nagy a nyomás a vállalaton, hogy még 2011 során kihozzanak több erős okostelefont is a Microsoft rendszerére alapozva, mivel nem szeretnék, ha a versenytársak még erősebben elhúznának.

MI-vel védenék a britek az internetre szabadított óvodásokat

Az illetékes hatóság felmérése szerint egyre több kisgyerek jelenik meg a világhálón, akiknek a szülei is egyre nagyobb szabadságot engednek a digitális térben.
 
Hirdetés

Adathelyreállítás pillanatok alatt

A vírus- és végpontvédelmet hatékonyan kiegészítő Zerto, a Hewlett Packard Enterprise Company platformfüggetlen, könnyen használható adatmentési és katasztrófaelhárítási megoldása.

Hol, milyen adatokat és hányszorosan tároljunk ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk szervezetünk működését egy nem várt adatvesztési incidens esetén is?

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Amióta a VMware a Broadcom tulajdonába került, sebesen követik egymást a szoftvercégnél a stratégiai jelentőségű változások. Mi vár az ügyfelekre? Vincze-Berecz Tibor szoftverlicenc-szakértő (IPR-Insights) írása.

Nyílt forráskód: valóban ingyenes, de használatának szigorú szabályai vannak

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.