A 6 másodperces felvételeket rögzítő Vine január óta 13 millió felhasználót szerzett.
Mi történik azzal az alkalmazással, amelyik elsőként csak iOS-re elérhető, de pár hónap után végre letölthetővé válik az androidosok számára is? A legfrappánsabb választ talán az Instagram sztorija szolgáltathatja, hiszen amikor tavaly áprilisban végre Androidra is megérkezett a képmegosztó alkalmazás, egy teljes napra sem volt szüksége ahhoz, hogy összehozza az egymillió letöltést. Valami hasonló felfutás várható a rövid videóklipek rögzítésére kitalált Vine esetében is, amely tegnaptól végre elérhető androidos készülékekre is.

Majdnem olyan, mint iOS alatt  A Vine használatához 4.0-s, vagy annál újabb Android verzióra van szükség és nagyjából ugyanazt a funkcionalitást nyújtja, mint iOS-es kiadása. Azért csak nagyjából, mert az előlapi kamera használatának lehetősége, a keresés, az említések, illetve hashtagek egyelőre hiányoznak, sőt, még a Facebookon sem oszthatjuk meg műveinket, ami a közösségi alapú alkalmazások egyik kulcsfunkciója. A Twitter által fejlesztett és publikált Vine androidos kiadása hamarosan kiegészül az említett lehetőségekkel, sőt, a későbbiekben kap olyan extra funkciókat is, amelyeket csak a zöld robot által fémjelzett operációs rendszeren lesznek elérhetők (egy már most is van, ami a zoomolás).

Vine for Android: mire elég 6 másodperc? (a kép nagyítható)

A Vine a lehető legegyszerűbben oldja meg azt a feladatot, amely során egy 6 másodperces videót „vághat” össze magának a felhasználó. A felvételt a képernyő megérintésével lehet megkezdeni, az ujjunk felemelésével szünetel a rögzítés, amit az újbóli megérintésével folytathatunk – pontosan úgy, hogy az iOS kiadásban. Amikor a felül látható csík végigfut, akkor a felvétel elkészült és máris lehet megosztani a Vine felületén, illetve Twitteren. A felület négy részre oszlik, melyek közül a feed mutatja be az ismerősök felvételeit: a megtekintéshez semmit sem kell tenni, azok automatikusan elindulnak, ha pedig véget értek, újra indul a lejátszás. Ezen kívül ellenőrizhetjük, hogy milyen értesítéseket kaptunk, megnézhetjük a világ legnépszerűbb Vine-jait, illetve elvégezhetjük a profilbeállításainkat. 

Kreatív játszótér  Ahogy a cikk elején utaltunk rá, a Vine óriási felfutás előtt áll, így valószínűleg további milliókkal bővül a már most 13 millió felhasználóval rendelkező felhasználói tábor. Ahogy az Instagram megnyitás idején, úgy most is rengeteg az elégedetlen hang, hiszen az iOS- használók úgy érzik, hogy az eddig titkos játékszerüket most hozzá nem értők kezére adták, akik szét fogják rombolni az egész játszóteret. Ha ez így is lesz, a Twitter (vállalat) számára biztosan csak előnnyel jár a bővítés, mivel a Vine egy egészen más utat jár be, mint a csak szöveges információt közölni képes alkalmazásuk.
 


Badár Sándor 6 másodpercben

A Vine-t ugyanis felfedezte magának az amatőr és a professzionális filmszakma egyaránt, hiszen a mindössze 6 másodperces klipek lehetősége beindította a kreatív erőket, és sokan azt próbálgatják, hogy mennyi, illetve milyen minőségű művészi információ közlésére alkalmas ez a formátum. Ennek jeleként több filmfesztivál helyet biztosított programjában a Vine segítségével rögzített filmeknek, de arra is akadt példa, hogy egy filmstúdió 6 másodperces előzetest adott ki az egyik filmjének premierje előtt. Néhány napja pedig már itthon is megkezdődött a platform kihasználása: a Comedy Central a Vine-nal is népszerűsít műsorát.

Pornótartalmak miatt került bajba a videómegosztó 
Hétéves lett a Twitter
Instagram: már droidosok is elkezdhetik 

A környezetvédelem és a digitális oktatás körül forgott az idei InnoMax

Az idén tizenegyedik alkalommal kiírt pályázat keretében az innovációs díjak mellett digitális oktatást támogató eszközöket is kaphattak az indulók.
 
Minősített szolgáltatók, hosterek és globális piaci szereplők együtt szolgálhatják ki a vállalatok növekvő igényeit. Áttekintettük ezt a gyorsan változó piacot két szakértővel.

a melléklet támogatója az Invitech

...az pedig sokkal gyorsabb, ha mindent csak egyszer, vagy még egyszer sem kell személyesen elvégezni. Májusi mellékletünk második része az IT infrastruktúra automatizálásáról.

a melléklet támogatója az EURO ONE Számítástechnikai Zrt.

Az elmúlt tíz évben radikális változás történt az adatfeldolgozásban, ami az infrastruktúrát is átalakította.

a melléklet támogatója a Dell Magyarország

Ha bővítené tudását és fejlődne a digitális transzformáció területén, látogasson el a Transformation-experts.hu oldalra, ahol egy gyors regisztráció után inspiráló cikkek, esettanulmányok, prezentációk, videók és egyéb szakértői anyagok széles tárházához kap hozzáférést.

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.