Egy friss felmérés szerint a legfontosabb az akku-üzemidő, a legkevésbé pedig a kiterjesztett valóság érdekli őket.
Hirdetés
 

A Morning Consult november közepén szondázta közel kétezer felhasználó véleményét, amiből ismét kiderült, hogy az okostelefon-tulajdonosok elsősorban a praktikus szempontok alapján döntenek, és ma már kevésébé vevők a marketing ízű technológiai fejlesztésekre. A válaszadók több mint fele például úgy látja, hogy a képernyők mérete pont megfelelő, és nem érdeklik őket az egyre nagyobb kijelzők, míg a legtöbbre a hétköznapi használatot megkönnyítő jellemzőket tartják, szemben az újabb és újabb járulékos funkciókkal.

A felhasználók elsöprő többsége az akkumulátor-üzemidőt (95 százalék) és a könnyű kezelhetőséget (93 százalék) keresik, ami nem feltétlenül jó hír az olyan dizájnokkal próbálkozó gyártóknak, amelyek ezeken a területeken hoznak áldozatokat az újításokért. Ezen felül fontos még nekik a bőséges tárhely (90 százalék) és a strapabíró konstrukció  (88 százalék), ami szintén kérdésessé teszi, hogy mekkora szükség van az egyre vékonyabb készülékekre; végül közel ilyen arányban, 86 százalékban a kamera minőségére is adnak, vagyis a gyártóknak nem ezen a területen érdemes spórolniuk.

Nem kell nagyobb képernyő, de az legyen hajlítható

A legkevésbé érdekes funkciónak a kiterjesztett vagy virtuális valósággal (AR/VR) kapcsolatos készségeket tartják (30 százalék), ezt követik a szülői felügyeleti lehetőségek (32 százalék) és az arcfelismerő biometrikus azonosítás (33 százalék). A digitális welness-eszközökre 37 százalékban kíváncsiak, az aktivitásmérőket (fitness tracker) pedig 39 százalék látja fontosnak. A Morning Consult szerint a dizájn az egyetlen olyan terület, ahol a felhasználók hajlamosak lemondani a praktikus szempontokról: a kettéhajtható okostelefonok iránt például 41 százalékuk érdeklődik.
 

forrás: Morning Consult


A márkák versenyét tekintve a 30-44 korosztály az egyetlen, amelyben nem az Apple, hanem a Samsung termékei a legnépszerűbbek, legalábbis elméletileg. A márkahűség ugyanist nagyon jellemző az okostelefon-vásárlókra: 68 százalékuk hajlik rá, hogy olyan gyártó készülékeit vásárolja meg, amelynek egyik-másik termékével már rendelkezik, legyen szó akár táblagépekről vagy laptopokról. Érdekesség, hogy a jelenleg kapható eszközök képernyőit a válaszadók 55 százaléka megfelelő méretűnek tartja, vagyis a kijelzők további növelése feleslegesnek tűnik, különösen, ha az a fent is említett tulajdonságok (mondjuk az akku-üzemidő) rovására megy.

Konzumer tech

Az USA már a kínai drónokat is biztonsági kockázatnak tartja

Az amerikai-kínai vámháború és a Huaweire zúduló kormányzati-vállalati össztűz közepette szinte mínuszos hír, hogy az USA belbiztonsági minisztériuma figyelmeztetést adott ki a kínai gyártású drónokkal kapcsolatban is.
 
Ha nem sikerül megválaszolni azokat a biztonsági kihívásokat, amelyek az informatikai fejlesztések még mélyebb integrációjával járnak, nem teljesedhet ki a gyártóipar negyedik forradalmát elhozó trend. Lehetőségek és buktatók.
A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport kilencedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2018 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.