Zsíros ügyfelet szerzett a Facebook kötelékébe tartozó virtuálisvalóság-sisak. Amerika legnagyobb kiskereskedelmi láncának dolgozói ezzel sajátíthatják majd el az újdonságnak számító Pickup Tower kezelését.

Az év eleje ugyan nem indult túl biztatóan a virtuális- (VR) és kiterjesztett (AR) valósággal operáló eszközök szállítóinak, de az IDC negyedéves jelentésében is arra hívta fel a figyelmet, hogy a szektor most már tényleg képes lehet magasabb fokozatva kapcsolni, és akár már idén is szép eladásnövekedést produkálhat.

Ehhez nem csupán olcsóbb, nagy tömegben értékesíthető eszközökre van szükség, hanem olyan meghatározó iparágak aktív érdeklődésére, mint amilyen a kiskereskedelem is. Ebből a szempontból igazi nagy vadat ejtett az Oculus azzal, hogy az Egyesült Államok legjelentősebb piaci szereplőjének szállíthat egy rakat fejfedőt.

Nagyban játszanak

A Walmart az online riválisok (lásd Amazon) irányából érkező nyomást leginkább a sárkány ellen sárkányfű módszerrel próbálja kezelni, és fizikai üzleteit, szolgáltatásait, munkafolyamatait is folyamatosan digitalizálja. Az informatika nagyfokú igénybe vétele a képzéseknél is megjelent, a vitruális valóság eszköztárát már tavaly bevetették kisebb projektek, kísérleti programok keretében. Ennek a folyamatnak köszönhető a mostani bejelentés, miszerint a cég gyakorlatilag összes üzletét ellátják Oculus Go sisakokkal, hogy a dolgozók ezekkel tudják elsajátítani a Walmart egyik új dobásának, a Pickup Towernek nevezett digitális kioszknak a használatát.

  


A 17 ezer Oculus Go a tervek szerint szinte minden egységbe eljut, ami nagyjából 5000 üzletet jelent. Az USA-ban másfél millió embert foglalkoztató Walmart ezzel a menedzserek után körülbelül egymillió "mezei" dolgozójának is megteremti a korszerű képzés lehetőségét.

Gyorsabb, hatékonyabb

Az előzetes tesztekkel különösen meg volt elégedve a kiskereskedelmi óriás. A képzési központjuk vezetője arról számolt be, hogy a hagyományos oktatási módszerekhez képest gyorsabban, jobban és tartósabban tudják így átadni a szükséges ismereteket. Méréseik szerint az oktatást követő teszteket 10-15 százalékkal jobb eredménnyel abszolválják a résztvevők.

Érdekesség, hogy ez a teljesítményjavulás még azoknál a dolgozóknál is megjelenik, akik csak külső szemlélőként követik végig a betanítási procedúrát. Utóbbi talán azzal is magyarázható, hogy az újszerű módszer miatt az emberek akaratlanul is jobban odafigyelnek az elhangzottakra.

Hirdetés
Közösség & HR

Kitiltás lehet az orosz válasz a közösségi média cenzúrájára

A törvénytervezet már a Duma asztalán van, amelynek elfogadása esetén az egész országból kitilthatják a Facebookot, a Twittert és a YouTube-ot.
 
Hirdetés
Hirdetés

A profik már nindzsákkal védik a szervereket

Hogyan igazodjunk el, és főleg mire figyeljünk a szolgáltatásként rendelhető virtuális szerverek között?

Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.