Milliárdokra értékelik, milliókat fektetnek bele, egy fillért sem termel. Mi a Snapchat titka?

A tavalyi év végén 2013 legtökösebb startup cégének választottuk rögtönzött listánkon a Snapchatet, ami azóta többszörösen kiérdemelte ezt a díjat. Egyre nagyobb a hiszti az üzenetküldő szolgáltatás körül, a lufi már akkorára dagadt, hogy 10 milliárd dolláros cégértékről beszélnek. Hihetetlen szám egy olyan cég esetében, amely egyelőre bevétel nélkül gyűjtögeti a felhasználókat, a befektetők azonban továbbra is aktívan érdeklődnek a lehetőségek iránt.

Történetmesélés fiataloknak

A legutóbbi bejelentkező állítólag a Yahoo, akinek 10 millió dollárt is megér, hogy részese lehessen a Snapchat őrületnek. A cég vezetői az értékesítés kapcsán továbbra is tartják magukat, tavaly visszautasították a Facebook 3 milliárd dollár értékű felvásárlási ajánlatát, aminek következtében Zuckerberg kénytelen volt beérni a szintén divatos és egyre több felhasználót gyűjtő WhatsApp megszerzésével.

A Snapchat tehát kitart, miközben a tinédzsereken és talán a közösségi média szakértőin kívül senki sem igazán érti, hogy mire ez a nagy felhajtás. A megoldáshoz segít közelebb jutni az iPhone-ért sorban állókról készített videója kapcsán emlegetett Casey Neistat, aki megpróbálta egy rövid videóban felvázolni a Snapchat jelentőségét, viszonyát a többi szolgáltatáshoz és azt, hogy milyen ereje tud lenni egy, az app felületén szervezett találkozónak.

Itt és most

A New York utcáin forgatott kisfilmben több fiatal is megszólal, a vélemény pedig egyöntetűen az, hogy a Snapchat sokkal izgalmasabb, mozgalmasabb, mint a szürkévé halványult Facebook. Az is kiderül, hogy azt alkalmazás már régen nem az önmagukat megsemmisítő, kép alapú üzenetekről szól, sokkal inkább az összefűzhető, a felhasználó egy napját bemutató képsorozatokról (Story), amely 24 óra alatt megsemmisíti magát (mert mégiscsak a Snapchatről van szó).

A Snapchat titka tehát nem a filterezett fotókban, a 140 karakterre limitált üzenetekben, vagy a kedvenc kaják megosztásában rejlik, hanem az egyedi történetek elmesélésében, amire fiatalok milliói kattantak rá az elmúlt hónapokban. Úgy tűnik, hogy a „Most” érzését, az azonnaliságot jelenleg csak a Snapchat tudja biztosítani, és pontosan ez ez az a tulajdonsága, ami a Yahoonak megér 10 millió dollárt.

Konzumer tech

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.