Megújult a NetApp FAS/V 3200-as vállalati tároló sorozata, amely skálázható, fürtözött teljesítményt és kapacitást ígér a vállalatoknak kedvezőbb árfekvésben.
E hónaptól elérhetőek a NetApp közép- és nagyvállalati ügyfeleknek szánt új, FAS3220-as és FAS3250-es tárolórendszerei, melyek első számú újdonsága, hogy növelték a számítási és tárkapacitásukat, valamint kedvezőbb tették az árazásukat. A két tárolórendszer a FAS3210-et és FAS3240-et váltja a NetApp portfóliójában.

Az üzleti igényekkel összhangban Az új eszköz típusok egységes architektúrájukkal is illeszkednek a NetApp vállalati adattárolási infrastruktúrájába, amely három alappillérre épül: az intelligens tároló- és adatfelügyeletre, a folyamatos rendelkezésre-állás biztosítására, valamint a szinte korlátlan fürtözött skálázhatóságra. Ez teszi lehetővé azt, hogy a vállalati informatika az üzleti igényeket úgy szolgálja ki, hogy az IT-szolgáltatások és üzleti adatok elérhetősége szűkösebb anyagi és emberi erőforrások mellett is magas szintű legyen. A sűrűn változó üzleti elvárásokhoz, prioritásokhoz az ilyen képességekkel rendelkező tároló infrastruktúra egyszerűbben hozzáigazítható, mivel menet közben, dinamikusan változtatható számos paramétere.A két rendszer átlagosan 80 százalékkal nagyobb számítási és megduplázott tárolási kapacitást kínál az előd rendszerekhez képest: a FAS3220 1,4 petabájt , a FAS3250 pedig 2,1 petabájt maximális, önálló nyers tárolási kapacitásra képes. A FAS3220 I/O bővíthetősége javult az előd FAS3210-hez képest: többek között háromszor több kártyahely (10Gb/1Gb Ethernet, 8Gb/4Gb fibre channel vagy konvergens FCoE UTA csatolóhoz); a SAS/SATA/SSD kapacitást tartalmazó bővítőpolcok a legújabb SAS 6Gb/s csatlakozásokon keresztül illeszthetők, de a régebbi, fibre channel (FC) illesztésű NetApp DS14 lemezpolcok is támogatottak. A család a kontrollerházba épített belső merevlemezzel nem rendelkezik, tehát legalább egy lemezpolcra szükség van a rendszernek – a NetApp bármely diszkpolca csatlakoztatható a rendszerhez.

Rugalmasabb bővíthetőség Mindkét típus támogatja a tároló vezérlő bővítőkártyaként elérhető Flash Cache-t, amely az adatbázis- vagy email-szerverek gyakran változó adatelérésének olvasási műveleteit gyorsítja. A tároló polcokba helyezhető SSD-meghajtók a merevlemezekkel összerendelhetők. Szintén támogatja az írási és olvasási műveletek sebességét egyaránt növelő Flash Poolt, valamint a tárolókhoz kapcsolódó szerverekben beépíthető Flash kártyákat, azaz a NetApp gyorsítótár-intelligenciával együttműködő Flash Accel-t, amely a gyártó ígérete szerint akár 90 százalékkal is csökkentheti a szerveren futó alkalmazások reakcióidejét, virtualizációval konzisztens működésével.

6,2 petabájtos év végi hajrá az adattárolásban
Okossá fejlődnek a tároló megoldások

Az új típusok a bővíthetőséget a horizontális, ún. scale-out fürtözés általi skálázhatóságra építik. A Data ONTAP 8.x Cluster mode lényege, hogy ha nő a kapacitás- vagy teljesítményigény, nem kell a meglévő NetApp tárolót lecserélni, hanem azt bármely más támogatott – új vagy akár régebbi – NetApp tárolóval fürtben lehet összevonni. A tárolók kapacitását a szerverek, alkalmazások egységesen, a fizikai elhelyezkedéstől függetlenül látják, ráadásul egy esetleges tervezett karbantartáskor az adatokat leállás nélkül migrálhatók a fürt tagjai között. Az eszközök és a Data ONTAP Cluster mode teljes multiprotokoll támogatással rendelkezik: azaz egyaránt lehet alkalmazni FC, FCoE, iSCSI, NFS, pNFS és CIFS (SMB) protokollt.

Az összevont fürtözött tárolókon egységesen kezelt kapacitás beosztható egymástól teljesen izolált, virtuális tárolórendszerekre – ez jól illeszkedik a felhő alapú szolgáltatások tipikus „társbérleti” környezetek elvárásaihoz.

A megújult típusok V3220 és V3250 néven tároló-virtualizációs képességű változatokban is elérhetők.

Robot hajókból álló hadosztályt tesztel az amerikai haditengerészet

A Csendes-óceánon vasárnap kezdődött az a nemzetközi haditengerészeti gyakorlat, amelynek során a legénység nélküli hajók alkalmazásáról is értékes tapasztalatokat gyűjtenének.
 
Hiába jelennek meg százszámra tanácsok, best bractice-ek, trendek, pozitív változásokat mutató elemzések az adatvédelemről, az adatokkal kapcsolatos kockázatok továbbra sem enyhültek.

a melléklet támogatója a Tech Data

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.