Magyarország lett a hatodik azon országok sorában, ahol az érintés nélküli fizetéshez már bankkártya sem szükséges. A TakarékPont hálózat fiókjainál igényelhető karórák kiváltják a PayPass technológiát használó kártyákat.

A TakarékPont hálózat csatlakozik a világszerte már nyolc éve működő PayPass fizetési rendszerhez, melynek lényege, hogy a speciális elfogadóhelyeken a szokásos procedúra nélkül, azaz másodpercek alatt lehet kiegyenlíteni a számlát.

Tisztább, szárazabb érzés A MasterCard által 2002-ben bevezetett PayPass érintésnélküli fizetési technológia a kisösszegű költések esetén előnyösebb a hagyományos bankkártyás fizetésnél, hiszen jóval gyorsabb tranzakciót tesz lehetővé. A PayPass kártya esetében a nagyobb összegű vásárlás hagyományos módon a chip, vagy a mágnescsík leolvasásával történik, míg az ATM-es tranzakciók esetén nincs különbség a PayPass és a hagyományos kártya használatában.

A takarékszövetkezetek és a TakarékBank által életre hívott TakarékPont hálózat azonban nemcsak a 2002-ben bevezetett speciális kártyát kezdi terjeszteni, hanem egy kifejezetten erre a célra kifejlesztett egyedi karórát is. Ilyenre eddig mindössze öt másik országban volt példa. A hálózat szerint ezzel a különlegességgel elsősorban a fiatalabb korosztály igényeinek és vásárlási szokásainak megfelelő megoldást tudnak kínálni.Karórának látszó bankkártya


Gyerekcipőben A PayPass fizetőrendszer teljes országos hálózatának kiépítése folyamatos, de egyelőre még kezdeti stádiumban tart. Jelenleg Budapesten alig több, mint 200 elfogadóhely van, de a célkitűzések között szerepel az országos lefedettség kiépítése a felhasználók számának növekedésével. A vidéki lefedettség erősítéséhez a TakarékPont hálózat a tervek szerint az év végéig mintegy ezer PayPass elfogadóhely üzemeltetésével járul hozzá.

Lájkold a bankod! - hazai pénzintézetek a közösségi médiában
A PPO-botrány és következményei

Egyelőre nem tűnik sokkolóan okosnak a Gemini mesterséges intelligencia

Ahogy az lenni szokott, a Google közzétette, a felhasználók pedig azonnal rászálltak az új technológiára, amit sikerült is buta hibákra késztetniük.
 
Ez a kkv-k problémája világszerte. A megoldásszállítók pedig rendszer a széttagoltságra, a sok egyedi igényre, és az ebből eredő magas fejlesztési és támogatási költségekre panaszkodnak.

a melléklet támogatója a Yettel

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.