A japán vállalat kizárólag üzleti ügyfeleknek kínálja a vezető nélküli légi járműveket.

Még az elmúlt hónap híre volt, hogy a Sony vegyesvállalatot alapítva drónokkal kezd el foglalkozni. Az Aerosense névre hallgató társaságban a japán cég 51 százalékos tulajdonrésszel szerepel, míg a drónokhoz köthető technológiát biztosító ZMP birtokolja a üzlet 49 százalékát.

A vállalkozás célja olyan vezető nélküli légi járművel fejlesztése, és forgalmazása, amelyek az üzleti ügyfelek igényeit szolgálják majd ki. A Sony szóhasználata szerint "mérésre, megfigyelésre, kutatásra, adatgyűjtésre" szánják a drónokat, azaz nem hobbi célú eszközökről van szó, amihez a szükséges érzékelőket, kamerákat, telekommunikációs komponenseket mind a japánok biztosítják.

Eddig csak fotókat bocsátott közzé a Sony, most azonban már videón is megfigyelhető a drón mozgása. Kialakítás szempontjából félúton van a bárki által megvásárolható és a felderítése, katonai célokra használatos járművek között, típusát tekintve pedig a VTOL (vertical takeoff and landing), azaz a függőleges le- és felszállásra alkalmas típusok közé tartozik.

A drónok párhuzamosan válnak egyre népszerűbbé az átlagfelhasználók és a vállalatok körében. Elsőként az Amazon jelentkezett a házhozszállításra tervezett járműveivel, de azóta a Facebook, a Google, illetve a GoPro is jelezte, hogy különböző célokkal, de aktívan részt szeretne venni a drónok fejlesztésében, fejlődésében. Ezzel együtt egyre több vita és egyeztetés zajlik a téma biztonsági vonatkozásairól is, aminek rendezésére még biztosan hosszú időre lesz szükség.

Piaci hírek

Nincs megállás, a Marsot is elkezdtük teleszemetelni

Eddig 7 tonnányi hulladékot sikerült elhinteni a vörös bolygón, ami egyelőre nem sok, de már most is érdemes odafigyelni rá.
 
Hirdetés

A munkaerő képzése a vállalat sikerének egyik záloga

A piaci versenyben az a cég tud élen maradni, amely lépést tart a fejlődő technológiával. Ez azonban csak megfelelően képzett alkalmazottakkal lehetséges.

Ahogy megindult az IT-szakemberekért a harc a munkaerőpiacon, úgy váltak egyre szofisztikáltabbá a képzést végző intézmények szolgáltatásai.

a melléklet támogatója a Green Fox Academy

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.