A HP támogatásával új hálózati labort adnak át a Debreceni Egyetemen. A cég eszközökkel, tananyaggal és ingyenes képzéssel járult hozzá az egyetem informatikai képzésének fejlesztéséhez.

A Hewlett-Packard Magyarország bejelentette, hogy a vállalat támogatásával új hálózati labort adnak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen. A vállalat a projekt keretében a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, felszereléssel, továbbá négy oktató részére nyújtott képzéssel. Egyúttal az oktatási portfólió kétszemeszteres LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel képzéssel bővül ki. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló ingyenes képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára.

„A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt.” – nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a HP nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője.

„A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka  jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül.” – tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

 

Ismerni véljük, félünk tőle és kevesen használjuk, mi az?

Ha hinni lehet egy hazai kutatás eredményeinek, akkor a válasz természetesen a mesterséges intelligencia, illetve a szövegalkotásra trenírozott generatív algoritmusok.
 
A világ a "cloud first" stratégiát követi. Nem kérdés, hogy a IT-biztonságnak is azzal kell tartania a tempót, de nem felejtheti, hogy honnan startolt.

a melléklet támogatója a Clico Hungary

Hirdetés

Jön a Clico formabontó cloud meetupja, ahol eloszlatják a viharfelhőket

Merre mennek a bitek a felhőben, ledobja-e szemellenzőjét az IT-biztonságért felelős kolléga, ha felhőt lát, lesz-e két év múlva fejlesztés cloud nélkül? A Clico novemberben fesztelen szakmázásra hívja a szoftverfejlesztőket a müncheni sörkertek vibrálását idéző KEG sörművházba.

Minden vállalatnak számolnia kell az életciklusuk végéhez érő technológiák licencelési keresztkockázataival. Rogányi Dániel és Vincze-Berecz Tibor (IPR-Insights) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 1. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.