A HP támogatásával új hálózati labort adnak át a Debreceni Egyetemen. A cég eszközökkel, tananyaggal és ingyenes képzéssel járult hozzá az egyetem informatikai képzésének fejlesztéséhez.

A Hewlett-Packard Magyarország bejelentette, hogy a vállalat támogatásával új hálózati labort adnak át a hallgatók számára a Debreceni Egyetemen. A vállalat a projekt keretében a Debreceni Egyetem hálózati laborját tananyaggal, felszereléssel, továbbá négy oktató részére nyújtott képzéssel. Egyúttal az oktatási portfólió kétszemeszteres LAN hálózatok felépítése ProCurve eszközökkel képzéssel bővül ki. A HP ProCurve hálózati technológiákról és megoldásokról szóló ingyenes képzés idén február 15-től már elérhető a diákok számára.

„A HP hálózati eszközeivel és technológiáival a diákok már tanulmányaik során megismerkedhetnek, így a munkaerőpiacra kikerülve jelentős előnnyel indulhatnak. A képzés piaci értéke mintegy 800 ezer forintnak megfelelő összeg, amelyet a hálózati ismeretek szakirányt választók ingyenesen sajátíthatnak el még az egyetemi éveik alatt.” – nyilatkozta a debreceni ProCurve Campus elindításával kapcsolatban Mohai Gábor, a HP nagyvállalati szerverek, storage és hálózati megoldások üzletágának vezetője.

„A informatikai hálózati technológiákkal és megoldásokkal kapcsolatos képzés kibővítése jelentős előrelépést jelent az egyetem informatikai oktatási portfóliója szempontjából, általa a hallgatók kiteljesíthetik a hálózati technológiákkal kapcsolatos ismereteiket, s olyan széles körű, hálózati megoldásokra épülő műhelymunka  jöhet létre az egyetemen, amely jelen pillanatban egyedülálló a hazai felsőoktatás berkein belül.” – tette hozzá Dr. Pethő Attila, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

 

Leverné a Facebook szemüvegét az ír adatvédelmi hatóság

A pici LED-fény nem elég ahhoz, hogy bárkit figyelmeztessen rá, ha éppen filmezik, és a nagyközönséget is tájékoztatni kellene, hogy mire számíthat az új termék megjelenésével.
 
Nyakunkon a ransomware 2.0, de szerencsére van ellenszer az elődeinél fejlettebb fenyegetésekre.

a melléklet támogatója az Euro One

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.