A múlt év sok helyen a dolgozók irodákba való visszatereléséről szólt. A néhol mézesmadzaggal, néhol korbáccsal végzett művelet azonban a legtöbb szervezetnél nem hozott pozitív változást.
Hirdetés
 

Érdekes eredményre jutott az a nemrégiben publikált kutatási projekt, amely során azt vizsgálták, hogy hatott a vállalatok üzleti eredményére az, hogy a koronavírus miatt korábban hazarendelt kollégák önként, avagy parancsszóra visszatértek az irodai munkavégzéshez. A Pittsburghi Egyetem két kutatója a legnagyobb vállalatokra lőtte be a vizsgálódás fókuszát. Végigmenve az S&P 500-as listán kiderült, hogy tavaly 137 szervezetnél döntött úgy a vezetőség, hogy eljött az ideje a visszarendeződésnek.

A tanulmány szerint a vállalati felső vezetők közül sokan meg vannak győződve arról, hogy az otthoni munkavégzés csökkenti az alkalmazottak termelékenységét, ami negatívan hat a cég teljesítményére és értékére. A másik oldal viszont azzal érvel, hogy a munkába járás elmaradása és az otthoni környezet biztosította nagyobb rugalmasság valójában javítja a munkavégzés minőségét és a dolgozó általános közérzetét is.

A kutatók által összegyűjtött adatok a menedzserek hangoztatta negatívumokat nem támasztják alá. A vizsgált nagyvállalatok esetében nem mutattak ki tendenciózus javulást a cégek teljesítményében, legyen szó nyereségességről vagy tőzsdei értékelésről. Ezzel szemben ezeknél a szervezeteknél kimutathatóan csökkent a dolgozói elégedettség.

Éles ellentétek

A koronavírus időszaka alatt számos szervezetnél tűnt úgy, hogy a kényszerből elrendelt távmunka a pandémia lecsengése után sem tűnik el, mivel az a tapasztalatok alapján több pozitívummal járt, mint potenciális problémával. Ezzel párhuzamosan az otthoni vagy minimum hibrid munkavégzés egyfajta alapelvárássá vált a munkavállalóknál, ami felborította a vezetőség és a beosztottak korábbi viszonyát.

A gazdasági válság beköszöntével azonban egyre több cég próbált azzal javítani a működésén, hogy visszarendelte az irodába a kollégákat. Ebben a technológiai vállalatok zömmel élen jártak, az alkalmazott módszerek azonban széles skálán mozogtak. Volt, ahol ösztönzők belengetésével, volt, ahol kirúgással való fenyegtéssel igyekezett a vállalatvezetés az irodai kockákba terelni a beosztottakat. Ironikus módon még a karanténok miatt általánosan elrendelt távmunka miatt felfutó Zoomnál is utasításba adták a rendszeres bejárást. 

Néhány helyen azonban továbbra is tartják magukat a rugalmas munkavégzés hívei. A körülbelül 10 ezer alkalmazottal működő, más szempontból is különutasnak tekinthető Atlassian vezetősége például teljes mellszélességgel kiáll a távmunka jelentette előnyök mellett, és fel sem merült, hogy ezen a járvány lecsengésével változtatni kéne. Ebben közrejátszott az is, hogy a cég saját mérései szerint a lazább felállás valóban elégedettebb és termelékenyebb kollégákat eredményez, ami összességében jó hatással van a fluktuációra is.

Közösség & HR

Túlkompenzáló MI-je miatt szabadkozik a Google

Úgy tűnik, az nem megoldás, ha az algoritmusok előítéletességét egy nagy adag ellenirányú lökettel próbáljuk kompenzálni.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.