A Bloomberg értesülései szerint egyelőre biztosan nem lesz semmi az egyébként már idén nyárra várt eszközből.

Úgy tűnik, a közeljövőben nem dobja piacra okosóráját a Facebook anyavállalata, a Meta. A közösségi oktopusz boszorkánykonyhájában egy ideje kavargatott eszköz fejlesztését ugyanis hirtelen leállították - értesült a Bloomberg tűzhöz közeli forrásokból.

A beszámoló szerint a legalább két éve tartó projekt keretében egy dupla kamerával szerelt órát terveztek piacra dobni. Természetesen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy a cég szemmel is jól látható tortaszeletet szerezzen a terméktípus szépen kövéredő tortájából, nem mellesleg pedig még nagyobbat merítsen a felhasználói adatok tengeréből. (Az IDC napokban nyilvánosságra hozott jelentése szerint ugyan a viselhető eszközök piaca az első negyedévben visszaesett, ám az órák iránt továbbra is növekvő érdeklődés mutatkozik.)

A Milan kódnév alatt végzett munka gyümölcséről tavaly ősszel egy furcsán kiszivárgott fotó is bejárta a sajtót. A prototípus képe ugyanis először a Meta és a Ray-Ban közösen piacra dobott okosszemüvegét kezelő appon belül tűnt fel.

 

A Bloomberg képe a Meta készülő okosórájáról

 

A források szerint az okosóra a piacon megszokott funkciók (aktivitáskövetést, zenelejátszást és üzenetküldés) biztosítása mellett két kamerájával tervezte magát beverekedni az egyre sűrűbb mezőnybe. A kamerák egyike normál viseléskor nem is látszott volna, hiszen az a készülék hátoldalán kapott helyett. Ennek használatát a könnyen lecsatolható szíjjal igyekeztek gördülékenyebbé tenni a mérnökök. Az ötlet azonban nem várt problémákat okozott egyéb szenzoroknál, melyek a viselő testéből érkező biológiai jeleket rögzítették volna. Utóbbi pedig kulcsfontosságú a metaverzumot hajszoló Meta számára, hiszen az órát a digitális világgal történő interakcióra is fel szerették volna használni.

Lekerült az étlapról

Habár korábban olyan hírek is voltak, hogy a Meta okosórája akár már idén nyáron debütálhat, a Bloomberg mostani beszámolójában már 2023 tavaszi startot említettek a források. Ez viszont biztosan nem jön össze, mivel a 349 dollárra belőtt eszköz parkolópályára került. A bennfentesek ugyanakkor hozzátették, hogy a cég különleges fejlesztésekkel foglalkozó részlege, a Reality Labs továbbra is dolgozik más típusú, ugyancsak csuklón hordható megoldásokon.

Konzumer tech

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.