Teljes egészében uniós forrásból finanszírozzák azt az EKOP projektet, melynek eredményeként legkésőbb 2014 végére korszerűbbé válik a KEKKH informatikai infrastruktúrája.
Olyan infrastrukturális bővítéseket lehet végrehajtani az Európai Unió által finanszírozott „A KEKKH informatikai infrastruktúrájának fejlesztése” elnevezésű EKOP (Elektronikus Közigazgatás Operatív Program) projekt keretében, amire eddig nem nagyon volt forrás – mondta el ma sajtótájékoztatón Vetési Iván, a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) elnöke.

A fejlesztés keretében megvalósuló hardver- és szoftverbeszerzéseknek az a célja, hogy közvetetten növeljék a közigazgatási munka hatékonyságát. Vetési elmondta, bár a projekt 2014. december 31-én zárul, a fejlesztéseket korábban le szeretnék zárni.Adatszolgáltatás gyorsabban Mint azt Arató Dávid, a KEKKH informatikai elnökhelyettese, elmondta, a hivatal az elektronikus nyilvántartásokból nagy tömegű adatszolgáltatást teljesít a közigazgatási szervek, az önkormányzatok, az üzleti szféra és az állampolgárok részére. A mostani fejlesztések célja az, hogy a KEKKH számítógépes szolgáltató, valamint hálózati kapacitását (számítási kapacitás, tárhely, sávszélesség) fejlesszék a gyorsabb és hatékonyabb ügyfélkiszolgáláshoz.

A fejlesztésektől egyrészt biztonságosabb és megbízhatóbb működést, másrészt a funkcionális és szakfeladatok ellátásának gyorsulását várják. Az ügykezelői ráfordítás is csökken, hiszen a KEKKH informatikai infrastruktúrafejlesztés gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé, és bővülhet online csatornákat intézhető ügyek száma is.

Konkrét tervek vannak Arató Dávid a projekt néhány fontosabb elemét is elmondta. Korszerűsítik a KEKKH mentési és archiválási rendszerét, a hivatal Róna utcai és Balázs Béla utcai telephelye közötti kapcsolat sávszélességét 1 Gbpsról 10 Gbps-ra növelik. Az új hálózati infrastruktúra már biztosítani fogja a csatlakozást a Nemzeti Távközlési Gerinchálózathoz. Arató szerint a KEKKH infrastruktúrája rendkívül heterogán, és ezt nem is tudják megszüntetni, ám a meglévő rendszerek egy része esetében terveznek olyan lépéseket, melyekkel professzionálisabb módon, nagyobb üzembiztonsággal lesz képes ellátni feladatát a hivatal.

A sajtótájékoztatón Vetési Iván arról is beszámolt, hogy bővültek a Webes ügysegéd szolgáltatásai. Egyrészt már a 2013. január 1. után kiállított, de elvesztett, megrongálódott vagy ellopott útlevelekkel kapcsolatos ügyeket is intézhetjük online (beleértve a fizetést is), másrészt három hónapja díjmentes nyomon követhető az általunk igényelt okmányok útja.

Egységes és elektronikus iratkezelés a hazai közigazgatásban
Korszerűbb ügyfél-azonosítást ígér a közigazgatás

Vodafone-t cserélt Yettelre a magyar állam

A 4iG viszont az Antenna Hungárián keresztül immár a Vodafone 70,5 százalékát birtokolja.
 
Hirdetés

Ez gyorsan ment, az Invitech bevezeti a SOAR-t

Az Invitech biztonsági műveleti központjában olyan automatizált megoldást vezetnek be, amellyel akár egy eddig félnapos elemzőmunka is csak negyedórát vehet majd igénybe. Ez a SOAR.

Felderítés nélkül csatába menni – nagyjából ehhez hasonlítható az automatizált rendszereket nélkülöző kibervédelem. A mesterséges intelligencia mindkét oldalon beszállt a küzdelembe.

a melléklet támogatója az Invitech

CIO KUTATÁS

A HAZAI NAGYVÁLLALATOK FELHŐHASZNÁLATÁRÓL

Az Ön véleményére is számítunk Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével és az IPR-Insights szakértőivel közösen összeállított kutatásunkban.
Segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.