Magyarországon is elérhetővé vált a Microsoft felhőalapú irodai programcsomagja a vállalkozások számára.
Hirdetés
 
Mától Magyarországon is elérhető az Office 365 üzleti verziója, a Microsoft felhő-alapú irodai csomagja, amit elsősorban a kis-, közepes- és nagyvállalatoknak szánnak. A Lync Online, Exchange Online és SharePoint Online szolgáltatások mellett a felhasználók egyszerre akár öt gépen használhatják az Office alkalmazásokat, valamint az olyan nagyvállalati közösségi funkciókat, amelyeket a SharePoint és a Yammer kínál. 

Szinte mindenki Office-t használ  Egy tavaly, a BellResearch piackutató cég által közzétett kutatás szerint a 10 főnél több alkalmazottal rendelkező cégek 90%-a használ valamilyen Office verziót. Nagy Levente, a Microsoft Office 365 üzletágának vezetője elmondta, hogy a Microsoft vállalati ügyfeleinek ötöde áll át évről évre az Office egy-egy újabb verziójára, így a szakember azt várja, hogy a felhőalapú Office 365 a jobb telepíthetőségnek, menedzselhetőségnek, illetve az új, hasznos funkciók miatt gyorsabban terjed majd. 

A bevezetéssel egyidejűleg három új, megvásárolható csomagot kínál a Microsoft, amelyeket a szoftvercég oldalán, illetve a szerződött partnereken keresztül is meg lehet vásárolni. Ezzel a lépéssel a Magyarországon működő bármilyen méretű, emberállományú, profilú cég tud választani az igényeknek megfelelő konstrukciót. A háromból az egyik tulajdonképpen nem is csomag: az Office 365 ProPlus immáron szolgáltatásként és nem termékként áll a vásárlók rendelkezésére és kínál az Office Professional Plus-nak megfelelő szoftvercsomagot. Ebbe a Word, Excel, PowerPoint, OneNote, Outlook, Publisher, InfoPath ésAccess programok tartoznak bele, amelyeket  akár egy felhasználó 5 gépére is lehet egyszerre telepíteni, így a szoftverekkel az egyik gépen félbehagyott munka probléma nélkül folytatható a másikon.
 


Office 365: most már cégeknek is kínálják

Mindenkinek kínálnak valamit 
Az Office 365 Kisvállalati prémium előfizetés az 1-10 munkatárssal dolgozó cégek számára lehet ideális választás. Az Office 365 ProPlus-ban is megtalálható alkalmazásokon túl üzleti szintű levelezést, megosztható naptárakat (Exchange Online), honlaphoz és dokumentummegosztáshoz kapcsolódó eszközöket (SharePoint Online) és HD videokonferencia lehetőséget (Lync Online) nyújt. Ez a csomag a Microsoft árai szerint 12,8 euróba kerülnek havonta felhasználóként számolva, de választható éves konstrukció is; ebben az esetben az ár 124,8 euró. 

Az Office 365 Midsize Business a közepes méretű, 10-250 (technikailag 300 főt is ki tud szolgálni) alkalmazottat foglalkoztató cégeknek lehet érdekes. A szolgáltatás az Office 365 ProPlus-on felül nagyvállalati szintű kapcsolattartási és csoportmunka megoldásokat tartalmaz: az Exchange Online-t, a Lync Online-t és a SharePoint Online-t, egy könnyen kezelhető adminisztrációs felülettel megtoldva. Mindezek mellett része az Active Directory integráció, a web alapú rendszergazdai kezelőfelület és a telefonos támogatás is. 

Háború a felhőben: elindult az Office 365 
Indulnak az ingyenes Office-frissítések
Veszélyesre sikerült a Microsoft hibajavítása 

Ez a csomag a Microsoft ára szerint havonta felhasználóként 12,3 euróba kerül, de Nagy Levente lapunknak elmondta, hogy a szerződött partnereknél ennél kedvezőbb árakkal is találkozhatnak a cégek. Sőt, a szakember alapvetőn arra számít, hogy a kereskedők a saját, speciális célokra összeállított szolgáltatáscsomagjukba beépítve kínálják majd az Office 365 különböző opcióit. A Microsoft azért is támogatja a partnereken keresztüli értékesítést, mert így lehetővé válik a forint alapú, hazai számlázás. Ez a Microsofton keresztül euró alapú elszámoláson történne, amit a partnerek kevésbé kedvelnek.

Jól vizsgázott üzletfolytonosságból az ukrán techszektor

Az orosz támadás megindulásakor Harkivban 511 informatikai cég volt. Közülük 500 ma is működik, pedig a munkatársak többsége elköltözött a harcokat közvetlen közelről megszenvedő városból.
 
Az alábbiakban körbejárjuk az Enterprise Service Management fogalmát, és megmutatjuk azt is, miben különbözik az ITSM-től.

a melléklet támogatója a Meta-Inf Kft.

CIO KUTATÁS

TECHNOLÓGIÁK ÉS/VAGY KOMPETENCIÁK?

Az Ön véleményére is számítunk a Corvinus Egyetem Adatelemzés és Informatika Intézetével közös kutatásunkban »

Kérjük, segítse munkánkat egy 10-15 perces kérdőív megválaszolásával!

LÁSSUNK NEKI!

Különösen az early adopter vállalatoknak lehet hasznos. De különbözik ez bármiben az amúgy is megkerülhetetlen tervezéstől és pilottól?

Sok hazai cégnek kell szorosra zárni a kiberkaput

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2024 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.