A dél-koreai gyártó egy sor új fejlesztés alatt álló eszközéről rántotta le a leplet. Jön az S alakban hajlítható és a kihúzható telefon, illetve feltűnt egy keretmentes, tablet-laptop kombó is.

Az idén virtuális formában megrendezett SID Display Week keretében egy maréknyi tervezés alatt álló eszközét villantotta meg a Samsung. A dél-koreai gyártó azonban a részletekkel kapcsolatban egyelőre nem kívánt megnyilatkozni, így az sem világos, pontosan mikor kerülhetnek majd forgalomba a most bemutatkozott modellek.

Semmi sem hajlíthatatlan

A kijelzők köré szervezett termékparádé kizárólag a különböző módokon hajlítható, transzformálható panelekről szólt. Az egyik modell például S alakban zárható, nyitható. Így lehet, hogy egy alapból normál méretű telefonból teljesen széthajtott állapotban 7,2 hüvelyk átmérőjű kijelzőt kapunk.
 

 

Egy másik telefon kijelzője nem hajlik, hanem csúszik. A széthúzható OLED panel segítségével a hagyományos mobilképernyő oldalra kibővíthető, hogy azon kiegészítő információk, illetve más alkalmazások felülete jelenjen meg és lehessen egyszerre több feladatot végezni egyetlen készüléken. A harmadik említésre méltó darab egy tabletméretű kijelző volt, amelyet széthajtva 17 hüvelykes 4:3 arányú monitort kapunk.

Notebook-fronton a képernyő alá rejthető kamerát lehet kiemelni. Ennek a technológiai megoldásnak hála a számítógépről teljesen eltűnhet az eddig megszokott keret, így a képernyő a modell teljes szélességére kiterjeszthető, ami igencsak tetszetős megoldásnak tűnik a fenti videós bemutató alapján.

Majd meglátjuk

A cég részletesebb technológiai specifikációkkal nem szolgált a bemutatott modellek kapcsán. Mint ahogy egyelőre az is kérdéses, hogy mikorra lesz ezekből boltokban kapható termék. Valószínűsíthető, hogy legkorábban jövőre számíthatunk az itt felsorakoztatott technológiák (vagy legalább egy részük) bevezetésére.

Konzumer tech

Tíz perc alatt töltöttek fel egy nagy energiasűrűségű akkut

A kísérletnek az ad plusz nyomatékot, hogy ott van mögötte Rachid Yazami, akinek a lítium-ion akkuk egyik kulcsösszetevőjét köszönhetjük.
 
A vállalati IT-biztonságra is igaz: a pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve. Hogyan viselkednek az alkalmazottak a kibertérben?

a melléklet támogatója az Invitech

A KPMG immár 22. alkalommal kiadott CIO Survey jelentése szerint idén az informatikai vezetők leginkább a digitalizációra, a biztonságra és a szoftverszolgáltatásokra koncentráltak.

Használtszoftver-kereskedelem a Brexit után

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2021 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.