Ehhez jön egy univerzális felhős konzol, ami átfogó felügyeleti réteget ad egy vállal on-premise, multi-cloud és edge környezetének.

A teljes portfólióját elérhetővé teszi a Dell szolgáltatás formájában. A Project Apex néven emlegetett radikális váltást az XaaS-modellre egy olyan felhős konzollal segíti, ami átfogó felügyeleti rétegként fogja össze a multi-cloud, a helyszíni és az edge telepítéseket. A Dell ebben az új koncepcióban már kész tényként kezeli, hogy a világ a multi-cloudos használat felé halad, azaz a vállalatok nem fognak elköteleződni egy nyilvános felhőszolgáltatás mellett még akkor sem, ha ez az IT-infrastruktúra üzemeltetésében komoly nehezítést jelent.

Minden nagyobb szállító errefelé halad

A Dell nincs egyedül a Project Apex-kezdeményezéssel. Mint a ZDNet írja, a HPE hasonó stratégiát hirdetett meg tavaly a GreenLake Flex Capacity nevű szolgáltatásával. Mindkét megoldás arra reagál, hogy egyre inkább hibrid rendszerek jönnek létre, az adatközpont-szolgáltatók mennek a felhős szolgáltatások irányába, míg a a nagy hyperscale-szolgáltatók pedig beszállnak a helyszíni telepítésekbe. (Jó példa erre az Oracle nyáron bemutatott szolgáltatása, a Dedicated Region Cloud@Customer, amely teljes felhős szolgáltatást nyújt az ügyfél saját adatközpontjából.)

A Project Apex preview-ját a Dell éves nagy ügyfélkonferenciáján mutatják be. (A Dell World Experience-t idén a járványhelyzet miatt virtuálisan rendezik meg, aminek előnye, hogy sokkal többen láthatják-hallhatják élőben az előadásokat.).

A vállalat, amely a felhős hiperkonvergens rendszerek piacán a VMware-rel karöltve egyértelműen piacvezető, már tavaly elindult ebbe az irányba. Akkor mutatta be Project Apexben központi szerepet betöltő felhős konzol előzményét, amely a felhős telepítésekhez adott központi irányítópultot. A Dell Cloud Console annyival több ennél, hogy egységben kezeli a többfelhős, a Dell által szolgáltatásként nyújtott helyszíni telepítéseket is. A felhőkonzol közvetlenül csatlakozik a három legnagyobb nyilvános felhőszolgáltatóhoz (Amazon, Microsoft, Google), egyetlen webes felületre vonja össze a számítási, a tárolási és az egyéb erőforrásokat.
 

A Project Apex működési modellje


Mindehhez a Dell minden eddiginél rugalmasabb árképzést ígér. Ugyanakkor néhány ajánlati konstrukcióját valószínűleg racionalizálnia is kell, mondta a ZDNetnek Sam Grocott, a Dell Technologies marketingért felelős alelnöke, bár azt nem részletezte, hogy ez a racionalizálás pontosan mit takar.

A vállalat első lépéseben, a jövő év első negyedévében, a tárhelyszolgáltatását vonja be a Project Apexbe, és ennek keretében helyszíni installálással is kínál majd tárolást szolgáltatásként, majd jön a többi alapszolgáltatás is. A kínálat vertikálisan a szolgáltatásként kínált SAP-tól a virtuális desktopig terjed majd.

Cloud & big data

Délkelet-Ázsiával lép digitális szövetségre az Európai Unió

A most beindított, európai támogatással létrehozott árutovábbítási rendszer mellett együttműködnének a digitális szabványok, a kiberbiztonság, az oktatás vagy a nagy teljesítményű számítástechnika fejlesztésének területén is.
 
Jó hír: ehhez rendelkezésre állnak a megfelelő eszközök. Az általánossá váló távmunka még jobban ráirányította a figyelmet, hogy az adatok biztosítása nem csak a cloud szolgáltatók, hanem legalább akkora részben a megrendelők felelőssége is.

a melléklet támogatója a Servergarden

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.