A svéd zeneszolgáltató combos akcióval igyekszik aláásni a mérhetetlenül sok erőforrással rendelkező riválisok nyomulását.

Állandó és az egész világra kiterjedő promóciós ajánlattal rukkolt elő a Spotify. A cég prémium szolgáltatását így már 90 napig lehet teljesen ingyenesen kipróbálni. A vonzó promóció bedobása mögött természetesen a heves konkurenciaharc áll.

Emelem a háromszorosára!

A svéd vállalat, hasonlóan más előfizetéses szolgáltatásokhoz, eddig 30 napos próba periódust biztosított azoknak, akiknek kevés volt az ingyenes változat. A Premium csomag "kegyelmi időszaka" viszont mától globálisan a háromszorosára, azaz 90 napra hízik. Az ajánlatnak ráadásul lejárati ideje sincs, úgyhogy - elvileg - a jövőben bármikor lehet élni a lehetőséggel azoknak, akik még eddig nem próbálták ki a sok extra funkcióval turbózott zenei streaminget.

Az itthon havonta 5 euróért igénybe vehető előfizetéssel többek között a felhasználó megszabadul a reklámoktól, de egyszerűsödik a saját ízlés szerinti válogatások kialakítása is, arról nem is beszélve, hogy a telefonra töltött számokkal az internetszegény helyeken sem maradunk muzsika nélkül. Az ajánlatot egyébként az ígéretek szerint az elkövetkező hónapokban kiterjesztik nem csak az egyedi csomagokra, de a több felhasználót egyesítő Duo és Family változatokra is.

Háborús állapotok

A tavaly tőzsdére lépett Spotify azon kevés európai startupok egyike, amelyik képes volt önállóan globálisan is meghatározó szereplővé válni egy internetes szegmensben. Mi több, az online zenehallgatás területén a svédek nem csupán jelentős szolgáltatóként, hanem egyenesen erős piacvezetőként vannak jelen. A dolog jelentőségét még inkább növeli, hogy a cégnek olyan riválisokkal kell birokra kelni, mint amilyen az Apple, vagy éppen a mostanság ezen a területen is egyre aktívabbá váló Amazon.

A Spotify a most belengetett csábító akciók mellett jogi eszközökkel is igyekszik csökkenteni a versenytársi nyomást. Például a második legnagyobb piaci szereplőként számon tartott Apple-t az EU-nál mószerolta be idén tavasszal. A svédek beadványa nyomán el is indult egy hivatalos vizsgálat, amely többek között arra keres választ, hogy versenyjogi szempontból megfelel-e az elvárásoknak az, ahogy a külső partnereket kezeli az amerikai óriás.

A legutóbbi negyedéves adatok szerint a Spotify három hónap alatt 8 millió fővel tudta növelni előfizetői táborát, ami így már megközelíti a 110 milliót. A nem fizető ügyfelek nagyjából kétszer ennyien vannak, azaz közel a negyedmilliárdos mérföldkő. A stabil profitabilitás viszont még mindig várat magára, bár a termelt veszteség legalább csökkenő trendet mutat.

Konzumer tech

Nyílt interfészek a Nokia hálózati eszközeiben

A finn gyártó nem csak elméletben támogatja az OpenRAN kezdeményezést, a tervek szerint már idén megjelennek kínálatában a technológiát alkalmazó első hálózati termékek.
 
Már Budapesten is van olyan előadás, amit wifihálózat és mobiltelefon segítségével tettek interaktívvá.

a melléklet támogatója a TP-Link Magyarország

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Tavaly január végétől megszűnt a Java SE 8 ingyenes frissítése, és a Java SE 11 sem használható ingyenesen üzleti célra. Tanácsok azoknak, akik még nem találtak megoldást. Hegedüs Tamás (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.