A Google-nél azt remélik, hogy az egy kattintással megnyiló profiladatok segíthetnek élhetőbb vidékké tenni az internetet.

A héten élesedett az a YouTube-funkció, amelyet szűkebb körben tavaly óta tesztelnek a videomegosztónál. A Profile cardsnak elnevezett újítás lényege, hogy egy-egy csatorna kommentelőiről sokkal könnyebben és egy helyen lehet plusz információkhoz jutni.

Egyelőre csak Androidon

A lehetőséget ne keressük asztali böngészőnkben, mert egy Google-alkalmazott bejegyzése szerint első körben csak az androidos YouTube-alkalmazásban vezetik be. A további platformokra pedig majd a későbbiekben érkezhet meg.

De miről is van szó pontosan? A Profile cards lehetővé teszi, hogy egy kommentelő ikonjára kattintva a korábbinál lényegesen több információt kapjunk, ráadásul mindehhez el sem kell látogatni egy másik oldalra. A felnyiló információs panelben egy sor eddig is elérhető adatot kapunk, úgymint a felhasználóhoz kapcsolódó fotó, név, csatlakozás dátuma, feliratkozói száma stb. Az érdekesebb dolog viszont ez után következik. 

 

 

Ahogy a mellékelt animáción is látszik, a felhasználó összes eddigi kommentjét sorba rendezi nekünk a YouTube, ami a fejlesztők szerint segít felfedezni a megjegyzéseket, kapcsolatot létesíteni másokkal, és úgy általában hozzájárul a hálózat barátságosabbá tételéhez.

Bár nincs kimondva, az eszköz kifejezetten jól jöhet a csatornák tulajdonosainak, adminisztrátorainak, ha egy-egy kétes megnyilvánulással kapcsolatban kell döntést hozniuk. A felhasználó korábbi megjegyzései alapján ugyanis megalapozottabb ítéleteket lehet hozni arról például, hogy kinek a kommentjeit rejtsék el a nagyközönség szeme elől.

Az érem másik oldala

Sajnos a funkció azonban a "sötét oldal" eszköztárát is kiszélesíti. Nem nehéz elképzelni egy olyan szituációt, amikor egy nézetkülönbség kapcsán az egyik fél átnézi a másik régebbi kommentjeit, és azokat felhasználva eszkalálja tovább az internetes szájkaratét.

Az egyelőre kérdés, hogy összességében végül az új funkció pozitívumai vagy negatívumai domborodnak majd ki, ám addig is a Google várja a Profile cardsszal kapcsolato felhasználói reakciókat. Utóbbiak lehetőséget biztosítanak arra, hogy ezek fényében a későbbiekben finomhangolják a rendszert. 

Közösség & HR

S&P 5 lehetne az S&P 500 index új neve

Az Apple, a Microsoft, az Amazon, az Alphabet (Google) és a Facebook együttesen már a teljes S&P 500-as index értékének majdnem ötödét adja.
 
Hirdetés

Az MI-k már a spjázban vannak - Magyarországon is

Nemcsak az autóipar, vagy az olyan tech óriások, mint az Amazon használhatnak ma már tanulásra képes gépeket, egyre több az izgalmas alkalmazási terület, akár itthon is.

Sokakban van valami zsigeri félelem az online adatmentéssel és –helyreállítással szemben. Cikkünkből kiderül, mennyire jogosak ezek az aggodalmak.

a melléklet támogatója az Aruba Cloud

A VISZ éves INFOHajó rendezvényén az agilitás nagyvállalati alkalmazhatósága és tanulhatósága volt az egyik kerekasztal témája. Az ott elhangzottakat gondolta tovább Both András (Idomsoft), a kerekasztal egyik résztvevője.

Ez a nyolc technológia alakítja át a gyártást

a Bitport
a Vezető Informatikusok Szövetségének
médiapartnere

Az Oracle átáll a féléves verzió-életciklusra, és megszünteti az ingyenes támogatást üzleti felhasználóknak. Mire kell felkészülni? Dr. Hegedüs Tamás licencelési tanácsadó (IPR-Insights Hungary) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.