A japán vállalat kizárólag üzleti ügyfeleknek kínálja a vezető nélküli légi járműveket.
Hirdetés
 

Még az elmúlt hónap híre volt, hogy a Sony vegyesvállalatot alapítva drónokkal kezd el foglalkozni. Az Aerosense névre hallgató társaságban a japán cég 51 százalékos tulajdonrésszel szerepel, míg a drónokhoz köthető technológiát biztosító ZMP birtokolja a üzlet 49 százalékát.

A vállalkozás célja olyan vezető nélküli légi járművel fejlesztése, és forgalmazása, amelyek az üzleti ügyfelek igényeit szolgálják majd ki. A Sony szóhasználata szerint "mérésre, megfigyelésre, kutatásra, adatgyűjtésre" szánják a drónokat, azaz nem hobbi célú eszközökről van szó, amihez a szükséges érzékelőket, kamerákat, telekommunikációs komponenseket mind a japánok biztosítják.

Eddig csak fotókat bocsátott közzé a Sony, most azonban már videón is megfigyelhető a drón mozgása. Kialakítás szempontjából félúton van a bárki által megvásárolható és a felderítése, katonai célokra használatos járművek között, típusát tekintve pedig a VTOL (vertical takeoff and landing), azaz a függőleges le- és felszállásra alkalmas típusok közé tartozik.

A drónok párhuzamosan válnak egyre népszerűbbé az átlagfelhasználók és a vállalatok körében. Elsőként az Amazon jelentkezett a házhozszállításra tervezett járműveivel, de azóta a Facebook, a Google, illetve a GoPro is jelezte, hogy különböző célokkal, de aktívan részt szeretne venni a drónok fejlesztésében, fejlődésében. Ezzel együtt egyre több vita és egyeztetés zajlik a téma biztonsági vonatkozásairól is, aminek rendezésére még biztosan hosszú időre lesz szükség.

Piaci hírek

Le kell-e mondani a távmunkázóknak a céges karrierről?

Ha valaki nem szeretne élete végéig a céges hierarchia alján maradni, nehéz helyzetben lesz, ha a távmunkát választja – vélik egyes szervezetfejlesztési szakértők.
 
A biztonság kiszervezéséhez komoly bizalmi tőke kell, ami lassan épül fel, de tartósabb is, mint a betyárbecsület.

a melléklet támogatója a Euro One

Hirdetés

Így érdemes kialakítani a biztonságfelügyeletet

A jó példákért nem kell messze menni. Az alábbiakban csupa magyarországi bevált gyakorlat következik.

Nem általában a távmunkáé, hanem a mostani tipikus távmunka-helyzeteké. A szervezetek arra nem voltak felkészülve, hogy mindenki otthonról dolgozik.

Alapjaiban kell megújítani a biztonságról kialakított felfogásunkat

Mi köze az IBM licencszerződések apró betűs kitételeinek ahhoz, hogy a Microsoft Windows Server 2008 életciklusának végéhez ér? Rogányi Dániel (IPR-Insights) írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2020 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.