A Vezető Informatikusok Szövetsége az év CIO-jának megválasztása mellett második alkalommal adományozta oda a Braun Péter-díjat.

Idén is a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) őszi évadnyitó rendezvényén, az INFOhajón adták át az Év CIO-ja, valamint a tavaly alapított, a szervezet elnökeként hosszú időn át tevékenykedő Braun Péter nevét viselő elismerést, amellyel a Szövetség a 35 évnél fiatalabb informatikai vezetők munkáját szeretné elismerni.

Innoválni ott, ahol az üzembiztonság az első

Az Év CIO-ja díj jelöltjére egy a VISZ elnöksége által felkért zsűri tesz javaslatot, és a szövetség adományozza. A zsűriben az elnökség két tagja mellett független szakújságírók és szakmai szervezetek (többek között a PMI Budapest, a Projektmenedzsment Szövetség és az IVSZ) vezetői vesznek részt. A zsűri tagja lapunk főszerkesztője is.

Idén az Év CIO-ja elismerést Gál István (a fenti képen balra), a FŐGÁZ Zrt. informatikai és üzemeltetési igazgatója kapta, aki 2017-től egyben az NKM Nemzeti Közművek Zrt. (korábban ENKSZ) vállalati szolgáltatások igazgatója is.

A villamosmérnök végzettségű Gál több mint két évtizede dolgozik az informatikai szakmában. Kipróbálhatta magát szállítói és vállalati felhasználói oldalon egyaránt. Tapasztalt CIO-nak számít, pályája kezdete óta többször és több szektorban dolgozott informatikai vezetőként. Képzései befejeztével a Westpharma gyógyszer-nagykereskedelmi céghez került, ahol mindjárt belecsöppent egy nagy három évig volt informatikai igazgató, IT-konszolidációs projektbe. Fél évtizedet töltött hasonló pozícióban a Pick Csoportnál és a Diákhitel Központnál, ahol többek között a hitelezési rendszer átalakítását, valamint a felsőoktatási rendszerekkel és az Ügyfélkapuval történő integrációját kellett elvégeznie. 2015 óta dolgozik a Főgáz CIO-jaként, ahol szintén komoly integrációs projekteket kellett és kell levezényelnie.

Szállítói oldalon elsősorban üzleti intelligenciával, adatbányászattal és határterületeivel foglalkozott. Másodszor pályázott az Év CIO-ja címre, 2013-ban kis különbséggel szorult a második helyre.

Gál István lesz a szeptember 12-én megrendzésre kerülő CIO Budapest egyik előadója: előadásában az üzembiztonság és innováció dilemmájáról foglalkozik.

A feltörekvő nemzedék

Tavaly alapította a VISZ a Braun Péter-díjat. A szövetség tavaly elhunyt elnökéről elnevezett kitüntetéssel a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerik el. Az idei díjazott Kada Zsolt (a fenti képen jobbra), a GIRO Zrt. CIO-ja, több mint tíz éve dolgozik különböző informatikai területeken. Volt fejlesztő, kutató, tanácsadó, szervező, projektmenedzser és vezető.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett informatikus-mérnök diplomát, a Pécsi Egyetem PhD fokozatot, és tanult ösztöndíjasként a Torinói Egyetemen is két évet, ahol emellett kutatóként is dolgozott. Dolgozott állami vállalatoknál és piaci cégeknél is, de jobbára mindig megmaradt a pénzügyi területen. Volt rendszertervező az Erste Banknál, fejlesztési vezető az IND Groupnál, GOP projektekben kutatási-fejlesztési igazgató. 2014 óta tölti be a GIRO Zrt.-nél a CIO pozíciót. Erre az időszakra esik többek között a négyórás, majd órás utalási rendszer bevezetése. Jelenleg az azonnali utalások technikai feltételeinek megteremtésén dolgoznak vezetésével.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Közösség & HR

Természetes regenerációt hozott az agy-gép interfész

Egy svájci kutatóközpontban szó szerint és átvitt értelemben is hatalmas lépést tett egy csigolyasérülés miatt lebénult páciens.
 
Hirdetés

Felhőköltségek optimalizálása a EURO ONE Számítástechnikai Zrt.-vel

Hogyan lehet költségoldalon megteremteni az egyensúlyt a különböző felhős konstrukciók között?

Az on-premise, cloud és hibrid rendszerek között egyértelmű győztest hirdetni nem lehet, de érdemes végig venni azokat a szempontokat, amik meghatározzák, milyen kiadásokkal kell számolni.

a melléklet támogatója az Euro One

Létezik egy ortodox irányzat, mely szerint a jelszavak legyenek minél hosszabbak és összetettebbek, valamint cseréljük azokat minél gyakrabban. Valóban ettől lesznek a rendszereink biztonságosabbak? Pfeiffer Szilárd (Balasys) írása.

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 2. rész

Miért ne becsüljük le a kisbetűs jelszavakat? 3. rész

A felmérésekből egyre inkább kiderül, hogy az alkalmazottak megtartása vagy távozása sokszor azon múlik, amit a szervezetük nem csinál, nem pedig azon, amiben egymásra licitál a többi munkáltatóval.

Ezért fontos számszerűsíteni a biztonsági kockázatokat

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizennegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2023 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.