A Vezető Informatikusok Szövetsége az év CIO-jának megválasztása mellett második alkalommal adományozta oda a Braun Péter-díjat.

Idén is a Vezető Informatikus Szövetsége (VISZ) őszi évadnyitó rendezvényén, az INFOhajón adták át az Év CIO-ja, valamint a tavaly alapított, a szervezet elnökeként hosszú időn át tevékenykedő Braun Péter nevét viselő elismerést, amellyel a Szövetség a 35 évnél fiatalabb informatikai vezetők munkáját szeretné elismerni.

Innoválni ott, ahol az üzembiztonság az első

Az Év CIO-ja díj jelöltjére egy a VISZ elnöksége által felkért zsűri tesz javaslatot, és a szövetség adományozza. A zsűriben az elnökség két tagja mellett független szakújságírók és szakmai szervezetek (többek között a PMI Budapest, a Projektmenedzsment Szövetség és az IVSZ) vezetői vesznek részt. A zsűri tagja lapunk főszerkesztője is.

Idén az Év CIO-ja elismerést Gál István (a fenti képen balra), a FŐGÁZ Zrt. informatikai és üzemeltetési igazgatója kapta, aki 2017-től egyben az NKM Nemzeti Közművek Zrt. (korábban ENKSZ) vállalati szolgáltatások igazgatója is.

A villamosmérnök végzettségű Gál több mint két évtizede dolgozik az informatikai szakmában. Kipróbálhatta magát szállítói és vállalati felhasználói oldalon egyaránt. Tapasztalt CIO-nak számít, pályája kezdete óta többször és több szektorban dolgozott informatikai vezetőként. Képzései befejeztével a Westpharma gyógyszer-nagykereskedelmi céghez került, ahol mindjárt belecsöppent egy nagy három évig volt informatikai igazgató, IT-konszolidációs projektbe. Fél évtizedet töltött hasonló pozícióban a Pick Csoportnál és a Diákhitel Központnál, ahol többek között a hitelezési rendszer átalakítását, valamint a felsőoktatási rendszerekkel és az Ügyfélkapuval történő integrációját kellett elvégeznie. 2015 óta dolgozik a Főgáz CIO-jaként, ahol szintén komoly integrációs projekteket kellett és kell levezényelnie.

Szállítói oldalon elsősorban üzleti intelligenciával, adatbányászattal és határterületeivel foglalkozott. Másodszor pályázott az Év CIO-ja címre, 2013-ban kis különbséggel szorult a második helyre.

Gál István lesz a szeptember 12-én megrendzésre kerülő CIO Budapest egyik előadója: előadásában az üzembiztonság és innováció dilemmájáról foglalkozik.

A feltörekvő nemzedék

Tavaly alapította a VISZ a Braun Péter-díjat. A szövetség tavaly elhunyt elnökéről elnevezett kitüntetéssel a legtehetségesebb 35 év alatti CIO munkáját ismerik el. Az idei díjazott Kada Zsolt (a fenti képen jobbra), a GIRO Zrt. CIO-ja, több mint tíz éve dolgozik különböző informatikai területeken. Volt fejlesztő, kutató, tanácsadó, szervező, projektmenedzser és vezető.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerzett informatikus-mérnök diplomát, a Pécsi Egyetem PhD fokozatot, és tanult ösztöndíjasként a Torinói Egyetemen is két évet, ahol emellett kutatóként is dolgozott. Dolgozott állami vállalatoknál és piaci cégeknél is, de jobbára mindig megmaradt a pénzügyi területen. Volt rendszertervező az Erste Banknál, fejlesztési vezető az IND Groupnál, GOP projektekben kutatási-fejlesztési igazgató. 2014 óta tölti be a GIRO Zrt.-nél a CIO pozíciót. Erre az időszakra esik többek között a négyórás, majd órás utalási rendszer bevezetése. Jelenleg az azonnali utalások technikai feltételeinek megteremtésén dolgoznak vezetésével.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Közösség & HR

Bug bounty programot hirdetett a legaktívabb hekkercsoport

Nem ismert sérülékenységek felfedezéséért általában az érintett cégek szoktak fizetni biztonsági szakembereknek. Ebben az esetben viszont egy bűnözői csoport ajánlott díjazást azoknak, akik hajlandók velük együttműködni.
 
Éltek már vissza a bankkártyaadataival? Ha nem, akkor azt nagy valószínűséggel egy csalásfelderítő rendszernek köszönheti.

a melléklet támogatója a Balasys

A Világgazdasági Fórum figyelmeztetése szerint jelentős szakadék tátong a C-szintű vezetők és az információbiztonságért felelős részlegek helyzetértékelése között.

A járvány üzleti vezetőt csinált a CIO-kból

Az EU Tanácsa szerint összeegyeztethető a backdoor és a biztonság. Az ötlet alapjaiban hibás. Pfeiffer Szilárd fejlesztő, IT-biztonsági szakértő írása.
Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthető módon, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport tizenegyedik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2022 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.