Most következik  |  Információ  |  Kapcsolat

CIO BUDAPEST 2017:
DISZRUPTÍV TECHNOLÓGIÁK TESTKÖZELBŐL

2017. szeptember 12.

BUDAPEST

Európa Hajó

Az üzleti vezetők hajlamosak csodafegyverként tekinteni a diszruptív technológiákra. Ez azonban sok esetben ellentmondásos helyzetbe hozza az informatikát.

A konferencia előadásai esettanulmányokon keresztül mutatnak példákat arra, hogy hogyan érdemes viszonyulni ezekhez a technológiákhoz, hogy az IT ne csak követője, hanem vezetője legyen a fejlődésnek.

A konferencia gerincét olyan előadások adják, amelyekben konkrét projektekről számolnak be az azokat levezénylő informatikai vezetők.

Keynote

EKLER PÉTER

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Kulcs a digitális transzformációhoz:
a rugalmas IT-architektúra

A téma:

Mit vár ma az IT-tól az üzlet? Azonnali reagálást. Ennek kulcsa a rugalmas IT-architektúra. Mit jelent ez a gyakorlatban, és milyen elvek mentén lehet kialakítani egy ilyen architektúrát?

Az előadó:

Ekler Péter a BME Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszékének egyetemi docense. Szakmai pályafutását a Nokia Networksnél kezdte fejlesztőként, de egyetemi oktatóként sem szakadt el az ipartól. Egyik vezető fejlesztője a SensorHUB nevű, IoT-fejlesztést támogató keretrendszernek. Fejlesztőként és kutatóként is egyik szakterülete a szoftverarchitektúrák. 2014-ben elnyerte a Vezető Informatikusok Szövetsége által adományozott Év Informatikai Oktatója ösztöndíjat.

BELLUS ATTILA

Intrum Justitia Zrt.

Tartozáskezelés mobiltechnológiával

A téma:

A tartozáskezelés egyik legérzékenyebb területe a tartozásbehajtás. Hogyan segítheti ezt a mobil technológia? A Capture Field Visitor szoftver bevezetésének tapasztalatai.

Az előadó:

Bellus Attila közel húsz éve dolgozik a pénzügyi IT területén vezető pozíciókban fejlesztőként, projektmenedzserként és IT-vezetőként. Idén januártól irányítja CIO-ként az Intrum Justitia IT-szervezetét.

LÉVAY PÉTER

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Változásról más szemmel. Miért fogadjuk el nehezen a változást?

A téma:

Az elméleti fizika eredményeinek történetében és a világban jelenleg is zajló digitalizációs folyamatban van egy közös: csak a gyakorlat tudja megmutatni a feltevések helyességét. Hogyan csökkenthetjük a távolságot az elméleti feltevéseink és a gyakorlat között? Meddig ragaszkodjunk elképzeléseinkhez, és mikor érdemes változtatni az elméleten?

Az előadó:

Lévay Péter a BME Elméleti Fizikai Tanszékének kutatója. Elsősorban kvantumelméleti kutatásokkal foglalkozik. Dolgozott többek között a Bristoli Egyetemen, a Bolognai Egyetemen és az ausztráliai Brisbane-i Egyetemen is. 2010-ben elméleti fizikai kutatások területén elért kimagasló eredményeinek elismeréseként elnyerte a Novobátzky Károly-díjat.

A RÉSZLETES PROGRAM EGYEZTETÉS ALATT.

Látogasson el később is folyamatosan frissülő oldalunkra!

Ön sem informatikus, de munkája során az információtechnológia is gyakran befolyásolja döntéseit? Ön is informatikus, de pénzügyi és gazdasági szempontból kell igazolnia a projektek hasznosságát? Mi közérthetően, üzleti szemmel dolgozzuk fel az infokommunikációs híreket, trendeket, megoldásokat. A Bitport ötödik éve közvetít sikeresen az informatikai piac és a technológiát hasznosító döntéshozók között.
© 2010-2017 Bitport.hu Média Kft. Minden jog fenntartva.